Published on:
22.3.2023

Hello IT! for Women: újabb ingyenes képzéseket indítunk májustól

Publikálva:
2023.03.22.

Idén már kétféle kurzus közül választhatnak a jelentkezők: az IT rendszerek működésébe bevezető tananyag mellett már az egyik legnépszerűbb programozási nyelvvel is megismerkedhetnek a tanulni vágyó hölgyek. A Hello IT! for Women sikerének elismeréseként partnerünkkel, az INCO-val tovább bővítjük az együttműködést, és Csehországban is elindítjuk a programot.

Májustól új képzéssel bővül ingyenes oktatási programunk, a nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women. Az idei évben 155 jelentkező kap lehetőséget arra, hogy rendszerezze és rendszeradminisztrátori készségekkel bővítse informatikai tudását az IT Support kurzus keretében. A legújabb kurzus, az IT Automatizáció Pythonnal pedig azoknak szól, akik érdeklődnek a kódolás iránt és már ismerik a számítógépes rendszerek működését, rendelkeznek alapvető informatikai ismeretekkel. A vállalati informatikában egyre nagyobb teret nyerő, felhőalapú automatizálást a világ egyik legnépszerűbb programozási nyelvével összekapcsoló kurzuson további 155 fő vehet részt térítésmentesen. Az itt végzettek előtt többféle képzési és karrierút nyílik meg, például a világszerte munkaerőhiánnyal jellemzett Big Data területén.

„A magasabb szintű digitális tudás a gazdaság egyre több szegmensében a foglalkoztatás alapja, erre felkészülni már nem a jövő, hanem a jelen feladata. A Green Fox támogatja azokat, akik tudatosan tervezik a pályájukat és képezni szeretnék magukat az IT bármely területén. A Hello IT! for Women különösen jó továbblépési lehetőség azok számára, akik a negyvenes éveikben szeretnék jövőbiztossá tenni a karrierjüket vagy kisgyermekes szülőként térnek vissza a munkaerőpiacra. Tapasztalataink szerint a hasonló élethelyzetben lévő hallgatók inspirálják és támogatják egymást, ezért a mentorálás során erre figyelve szervezzük a tanulócsoportokat” – tette hozzá Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

A programban olyan nők vehetnek részt, akik betöltötték 18. életévüket, magyarországi lakcímmel rendelkeznek és középszinten beszélnek angolul. A Hello IT! for Women interaktív, angol nyelvű tananyagait a Google dolgozta ki, a résztvevőket pedig a Green Fox magyar mentorai segítik a tanulásban. Emellett személyes készségeket fejlesztő, valamint elhelyezkedést támogató tréninget is biztosítunk számukra. A munka és család mellett, rugalmas időbeosztással 2-4 hónap alatt elvégezhető online kurzusokra 2023. április 9-ig lehet jelentkezni.

A Hello IT! for Women 2021-ben indult Magyarországon a Google.org által támogatott INCO Academy – Work in Tech nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódva, az együttműködés első két évében 830 nő fejlesztette digitális készségeit a Green Fox támogatásával. „A mentorált képzésekre eddig több mint 4000-en jelentkeztek, egy helyre átlagosan öten pályáznak, ami nemzetközi szinten is kiemelkedő arány. Az óriási érdeklődés annak köszönhető, hogy az IT az egyik leginkább válságálló terület, számtalan elhelyezkedési lehetőséget kínál jellemzően átlag feletti fizetéssel, és élen jár a rugalmas foglalkoztatás terén. Az informatikai tudáshoz való hozzáférés kiszélesítése alapvető társadalmi és gazdasági igény, ezért intenzíven dolgozunk azon, hogy minél több nő találja meg a helyét technológiai pozíciókban. Partnerünk, az INCO szintén ezeket az értékeket képviseli, ezért a Hello IT! for Women hazai sikerét látva úgy döntöttünk, hogy Csehországban is elindítjuk a programot, ahol első lépésként 120 nő vehet rész a kétféle kurzuson” - tette hozzá Fachs Anita.

Részletes információkért kattints ide!

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?