Vágj bele az IT világába. Velünk.

Hello Cybersecurity! kurzus

Jelentkezési határidő: július 30.

JELENTKEZEM

Te is találkoztál már adathalász linkekkel, gyanús kiterjesztésű fájlokkal? Esetleg egy vírust is bekapott a géped? Szeretnéd kiküszöbölni ezeket? Az INCO Academy - Work in Tech program keretében indított ingyenes kurzusunk segítségével te is képbe kerülhetsz a hálózati biztonság alapjaival és megtanulhatod, hogyan ismerd fel a fenyegetéseket, és hogyan kerüld el őket!

Részidős online IT kurzus

Az INCO Academy - Work in Tech program célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban.

A digitalizáció egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben a távmunka, az online vásárlás és ügyintézés, illetve az online kapcsolattartás gyakoriságának növekedésével. Amellett, hogy az egyre erősödő online jelenlét új lehetőségeket tartogat, kihívásokat is teremt. Az Európai Parlament adatai alapján a COVID járvány alatt nem csak a digitalizáció mértéke növekedett, de a kiberbűnözés mértéke is, így kifejezetten fontossá vált, hogy megfelelően felkészültek legyünk ezekkel a kiberbiztonsági kockázatokkal szemben. A Program keretében először indítjuk el az ingyenes Hello Cybersecurity! kurzust, mely azoknak szól, akik:

A kurzus részidős, így akár munka mellett is elvégezhető és 2 hetente hétfőn indul.
Az első csoport indulása: július 10.

Eldöntötted, hogy IT területre váltasz? Hoztunk egy jó ajánlatot

Ha augusztus 6-ig elvégzed a Hello Cybersecurity! kurzust és jelentkezel Junior Programozó Képzésünkre, 200.000 Ft kedvezményt adunk annak díjából, és még a kiválasztási folyamatot is lerövidítheted! A szimulációt ugyanis kiválthatod a Hello Cybersecurity!-vel. 

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében az INCO szervezésében indított Hello IT! for Women kurzus célja, hogy segítsen felkészülni a digitalizáció kihívásaira. A kurzus elvégzésével belépő szintű IT tudást szerezhetsz.

Milyen tudásra tehetsz szert a program során?

A program elvégzésével megismered többek között:

Miért érdemes csatlakozni?

100% online kurzus, így bárhonnan csatlakozhatsz
Rugalmas időbeosztás, akár munka mellett is elvégezhető
A kurzus elvégzésével Coursera Certificate-et szerezhetsz
Kezdő szintű kurzus, nem igényel diplomát vagy előképzettséget
Ingyenes program
170 órányi tananyag és gyakorlatok

A kurzus tartalmáról - 8 modul

1

A kiberbiztonság alapjai

A tanfolyam első része a kiberbiztonság alapjaiba vezet  be, és elsajátíthatod azokat a készségeket, amelyekre szükséged lesz ahhoz, hogy kiberbiztonsági elemzővé válj. Megtanulod a kiberbiztonsági etika alapjait, és azt, hogy a biztonsági támadások milyen hatással vannak az üzleti tevékenységre.

2

A biztonsági kockázatok kezelése

A kurzus második moduljában megismered az üzleti tevékenységeket érintő elsődleges fenyegetéseket, kockázatokat és sebezhetőségeket, illetve azt, hogyan azonosítsd őket. Megvizsgáljuk, hogy a szervezetek hogyan használják a biztonsági keretrendszereket és ellenőrzéseket az üzleti tevékenységük védelmére. A modul végére pedig megismerkedsz a különféle SIEM (Security Information and Event Management) eszközökkel is.

3

Hálózatok és hálózati biztonság

A kurzus harmadik moduljában a hálózatokról és építőelemeiről fogsz tanulni. A modul végére megértheted, hogyan lehet a hálózatot biztosítani a támadások ellen, és megismerhetsz néhány hasznos technikát hálózatod védelmének erősítésére.

4

A szakma eszközei: Linux és SQL

A kurzus negyedik részében megismerkedsz az operációs rendszerek, az alkalmazások és a hardver közötti kapcsolattal, és a különféle felhasználói felületekkel. A modul végére többek között megértheted, hogyan navigálj és kezeld a fájlrendszert Linux-parancsok segítségével, és hogyan kérdezz le információt SQL használatával egy adatbázisból.

5

Eszközök, fenyegetések, sebezhető pontok

A kurzus ötödik részében mélyebb ismereteket szerzel a lehetséges kiberbiztonsági fenyegetésekről. A modul végére képes leszel azonosítani a fenyegetéseket, mint például a rosszindulatú szoftvereket és a webalapú exploitokat. Képes leszel továbbá a fenyegetés-modellezési folyamat összefoglalására.

6

Észlelés és reagálás

A program ezen részében megtanulhatod, hogy mik az incidens megfékezéséhez, felszámolásához és helyreállításához szükséges lépések, illetve hasznos eszközök.

7

Kiberbiztonsági feladatok automatizálása Python segítségével

Ebben a részben megtudhatod, hogyan használják a Python programozási nyelvet a kiberbiztonságban, hogyan hozz létre új, felhasználó által definiált Python függvényeket, valamint gyakorolhatod a kódok debuggolását.

8

Készülj fel a kiberbiztonsági állásokra!

A program utolsó moduljában arról fogsz tanulni, hogy mikor és hogyan kell egy biztonsági incidenst eszkalálni. Ezen felül kapcsolatba kerülhetsz a kiberbiztonsági közösséggel, és különféle tippeket kapsz arra, hogyan készülj fel egy kiberbiztonsági állásinterjúra.

JELENTKEZEM

A program hátteréről

Az INCO szervezésében a Google.org és Coursera támogatásával indított INCO Academy - Work in Tech program Európa 17 országában működik együtt helyi szervezetekkel annak érdekében, hogy olyan munkavállalóknak segítsen elindulni egy stabil karrier felé vezető úton, akiknek a digitalizáció miatt veszélybe került a foglalkoztathatósága. A program magyarországi partnereként örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a kezdetektől azért dolgozunk, hogy minél több motivált tehetségnek segítsünk egy jövőbiztos karrier építésében. Idén pedig, a program keretében először indítjuk el az ingyenes Hello Cyberecurity! kurzust.

Szívesen belevágnál a Hello Cybersecurity! kurzusba?
Töltsd ki jelentkezési formunkat az alábbi gombra kattintva!
A jelentkezés a 2021-es programunkra lezárult, ezúton is köszönjük a hatalmas érdeklődést.
Szeretnél értesülni hasonló kurzusaink indulásáról? Iratkozz fel listánkra!

Jelentkezési határidő: július 30.

JELENTKEZEM

Blog

Olvasd el végzett hallgatóink és iskolánk történeteit!

Így kell kihozni a legtöbbet a Hello IT! for Women programból

2023.09.26.

Magdi pénzügyes, közgazdászként változásra vágyott és szerencsére rátalált az ingyenes Hello IT! for Women programra. Először elvégezte az IT Support kurzust, majd az IT Automatizációt is, és már a Cybersecurity kurzus felén is túl van. Mik a tapasztalatai és a jövőbeni tervei? Erről mesél most nekünk!

Ilyen érzés, amikor a karrierváltás a születésnapunkon kezdődik

2023.08.09.

Magdolnát gyerekkora óta érdeklik a számítógépek, és most felnőttként az elsők között végezte el az ingyenes, nőknek szóló Hello IT! for Women programot, és nagy álma, hogy egy nap szoftverfejlesztőként dolgozzon. Mi volt a titka és milyen tanácsot adna azoknak, akik még nem jutottak a program végére vagy csak fontolgatják, hogy belevágnak? Erről mesél most nekünk!

"Gyorsan beszippantott a szoftverek világa" - Andi, a Hello IT! for Women programról

2023.07.19.

Andi régóta kacérkodik az IT világával, de az életkörülményei máshogy alakultak és nem tudott elmerülni a programozásban. Szerencsére rátalált a Hello IT! for Women programra, amibe hatalmas elszántsággal vágott bele, és az elsők között végezte el a kifejezetten nőknek szóló alapozó IT kurzusunkat, ami az INCO Academy - Work in Tech program keretében valósul meg. Mi volt a titka és a legnagyobb kihívás a kurzusban? Erről mesél most nekünk!

Szeretnél IT területre váltani?

Csatlakozz Junior Programozó Képzéseinkhez, és építs IT karriert velünk. Back-end, Full-stack, DevOps és akár Data Engineering területek közül is választhatsz! 
Érdekel
Ne feledd, ha október 20-ig befejezed a Hello Cybersecurity! kurzust, 200.000 Ft kedvezményt adunk a Junior Programozó Képzésünk tandíjából.
Jelentkezem