Kóstolj bele az IT világába. Velünk.

Hello IT! for Women kurzus

Kurzus indulása: 2022. október 10.

A jelentkezés az akutális kurzusunkra lezárult.

A jelentkezés az akutális kurzusunkra lezárult.

Jelentkezem

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében az INCO szervezésében indított Hello IT! for Women kurzus célja, hogy segítsen felkészülni a digitalizáció kihívásaira. A kurzus elvégzésével belépő szintű IT tudást szerezhetsz.

Belassult a laptopod, elment a wifi, bekaptál egy vírust, és emiatt nem tudsz haladni a munkával? Ismerős helyzet? Az INCO Academy - Work in Tech program keretében nők számára indított Hello IT! for Women ingyenes kurzusunk segítségével te is hozzáértő felhasználóvá válhatsz, és akár az IT karrieredet is elindíthatod!

Részidős IT kurzus nők számára

Az INCO Academy - Work in Tech program célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban. 

Az Eurostat adatai szerint IT területen hazánkban mindössze 10% körüli a női munkavállalók aránya, miközben számos kutatás bizonyítja, hogy a diverz csapatok hatékonyabban működnek. Hello IT! for Women programunk azoknak a nőknek szól, akik:

A kurzus részidős, így akár munka mellett vagy a kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhető.

Miért érdemes csatlakozni?

100% online, így bárhonnan csatlakozhatsz
Részidőben, akár munka és család mellett is elvégezhető
A programot sikeresen teljesítők Google tanúsítványt kapnak
Konzultációs lehetőséget nyújtunk
Ingyenes program
Elhelyezkedést segítő workshopokon vehetsz részt

Milyen tudásra tehetsz szert a kurzus során?

 • Igazi power userré válhatsz: magas fokú rálátást szerezhetsz a számítógépek, hálózatok, rendszerek beállításától kezdve a problémák azonosításán át a hibaelhárításig.
 • Elsajátíthatod azokat a készségeket, amelyek szükségesek egy belépő szintű informatikai álláshoz.
 • Megismerkedhetsz az alapvető IT support feladatokkal.
 • Megtanulhatod az olyan alapvető IT rendszerek használatát, mint a Linux.

A legfontosabb tudnivalók

 • Online kurzus
 • Részidőben elvégezhető, heti 20-25 óra dedikációt igényel
 • Kurzus hossza: 2-4 hónap
 • 150+ órányi tananyag és gyakorlatok
 • Heti több óra konzultáció
 • Soft skill: A program részeként 3x2 órás soft skill tréninget is biztosítunk
 • Kezdő szintű kurzus, nem igényel diplomát vagy előképzettséget
 • Elvégzéséhez legalább középszintű angolnyelv-tudás szükséges
 • 18 éven felüliek jelentkezését várjuk

2021-es programunk lezárult, több jelentkezőt sajnos már nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél értesülni hasonló kurzusaink indulásáról, iratkozz fel listánkra az oldal alján!

A kurzus tartalmáról - 5 modul

1

Technikai támogatás alapok

Ebben a részben bevezetünk az információtechnológia, vagyis az IT világába. Megismerheted az IT különböző építőelemeit, például a hardvereket és szoftvereket, az internet működését, a hibaelhárítást és az ügyfélszolgálatot. Ez a modul változatos IT témákat fed le, amelyeken keresztül betekintést nyerhetsz mindabba, ami a kurzus során vár rád.

2

Hálózati alapismeretek

Ebben a modulban átfogó képet kaphatsz a számítógépes hálózatokról. Szó lesz a modern hálózati technológiák alapjairól és a protokollokról, a felhőalapú alkalmazásokról, valamint a hálózati hibaelhárításról.

3

Operációs rendszerek

Válj az operációs rendszerek hozzáértő felhasználójává. Videós előadásokon, bemutatókon és gyakorlati feladatokon keresztül megismerheted az operációs rendszerek összetevőit, illetve megtanulhatod, hogy hogyan hajts végre olyan feladatokat, mint a szoftverek, a hardverek és a felhasználók beállítása.

4

Rendszerüzemeltetés

A rendszerüzemeltető többfelhasználós számítógépes rendszereket tart karban. Ebben a modulban megismerheted azokat az infrastrukturális szolgáltatásokat, amelyek ma már a legtöbb szervezet számára elengedhetetlenek. Bemutatjuk a felhőalapú szolgáltatásokat, így már önállóan is képes leszel jellegzetes felhős infrastruktúrákat, valamint szervereket beállítani és az erőforrásokat menedzselni.

5

IT biztonság

Az utolsó részben az IT biztonság elveivel, eszközeivel és jó gyakorlataival ismerkedhetsz meg. Bemutatjuk a fenyegetések és támadások széles körét, illetve az azok kivédésére szolgáló titkosító algoritmusok hátterét. Az olyan hálózati biztonsági megoldások is szóba kerülnek majd, mint a tűzfalak és a Wifi titkosítás, illetve, hogy hogyan alkalmazhatod ezeket otthon és a munkában.

Hogyan zajlik a kiválasztás?

A felvételi során egy videós bemutatkozás keretében az angolnyelv-tudást és a motivációt vizsgáljuk, elsősorban azoknak szeretnénk lehetőséget biztosítani a csatlakozásra, akik elkötelezettek a program elvégzésében.

A kurzuson segítenek

Néhány adat a kurzusról

 • A Google IT Support Professional Certificate tanúsítványának 2018-as bevezetése óta a kurzust elvégző hallgatók 82%-a pozitív változásról számolt be a karrierjében, például új munkahelyről, előléptetésről vagy 6 hónapon belüli béremelésről.
 • A kurzus több mint 100 órányi tananyagot és több száz gyakorlatalapú megoldást tartalmaz, amelyek segítenek valós munkahelyi IT-support helyzetek szimulálásában.
 • A tartalom rendkívül interaktív, melyet a Google több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai fejlesztettek.
 • Elsajátítható skillek: hálózati protokollok, felhőalapú számítástechnika, Windows operációs rendszer, Linux parancssor, rendszeradminisztráció, titkosítási algoritmusok és technikák.

Miért különleges számunkra ez a program?

Erről mesél Fachs Anita, a magyarországi operációnk vezetője.

A program hátteréről

Az INCO szervezésében a Google.org és Coursera támogatásával indított INCO Academy - Work in Tech program Európa 17 országában működik együtt helyi szervezetekkel annak érdekében, hogy 9500 olyan munkavállalónak segítsen elindulni egy stabil karrier felé vezető úton, akiknek a digitalizáció miatt veszélybe került a foglalkoztathatósága. A program magyarországi partnereként örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a kezdetektől azért dolgozunk, hogy minél több motivált tehetségnek segítsünk egy jövőbiztos karrier építésében.

Aktuális programunkra beteltek a helyek, így csak várólistára tudunk fogadni további jelentkezéseket.

Októberben induló kurzusunkra megkezdődött a kiválasztás. Jelentkezz Te is szeptember 25-ig a lenti gombra kattintva!
A jelentkezés a 2021-es programunkra lezárult, ezúton is köszönjük a hatalmas érdeklődést.
Szeretnél értesülni hasonló kurzusaink indulásáról? Iratkozz fel listánkra!
REGISZTRÁLOK

Blog

Olvasd el végzett hallgatóink és iskolánk történeteit!

“Amikor megkaptam a nevemre szóló tanúsítványt, az egy fergeteges érzés volt”

2022.05.16.

Mária már régóta a számvitel-pénzügy-kontrolling területén dolgozik és a gyakorlatban élte át a munkaerőpiac rohamos digitalizációját. Gyorsan felismerte az ebben rejlő hosszú távú lehetőségeket és jelentkezett is részidős kurzusunkra. Mik a tapasztalatai és mit tanácsol a leendő hallgatóknak? Milyen tervei vannak a programot követően? Olvasd el inspiráló történetét!

Így lehet anyaként fejest ugrani az IT világba

2022.05.11.

Krisztina fiatal anyukaként vágott bele a Hello IT! for Women programba. Jó adag elszántságra és kitartásra volt szüksége, hiszen nem csak édesanya, de egyetemista is egyben, mégis az elsők között végezte el a kifejezetten nőknek szóló alapozó IT kurzusunkat, ami az INCO Academy - Work in Tech programja keretében valósul meg. Mi a titka? Hogyan küzdött meg a mindennapi kihívásokkal? Erről mesél nekünk.

“Fontos, hogy lépést tartsak a technológia fejlődésével” - Fanni, a Hello IT! for Women szupersztárja

2022.04.26.

Márciusban csaknem 250 hölggyel ismét elindul a Hello IT! for Women, ami egy kifejezetten nőknek szóló, ingyenes IT-kurzus a Green Fox közreműködésével. Habár a résztvevőknek június végéig kell befejezni a 150+ órás programot, van olyan szorgalmas hallgatónk, aki egy hónap alatt a végére ért. Mi volt a titka? Mennyire találta hasznosnak a programot? Erről mesél most nekünk!

Hello IT! for Women - Izgalmas utazás az IT karrier felé

2022.02.03.

2021 júliusában elindítottuk ingyenes, online, alapszintű IT support tanfolyamunkat "Hello IT! for Women" néven az INCO Academy - Work in Tech együttműködésével és a Google.org támogatásával. A programmal 2021-ben 300 nőnek segítettünk felkészülni a digitalizáció új kihívásaira.