Kóstolj bele az IT világába. Velünk.

Hello IT! for Women program

Kurzusok várható indulása: május 2.

JelentkezemJELENTKEZEM
Ez a programunk sajnos megtelt. Tekintsd meg a többi képzésünket.

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében az INCO szervezésében indított Hello IT! for Women kurzus célja, hogy segítsen felkészülni a digitalizáció kihívásaira. A kurzus elvégzésével belépő szintű IT tudást szerezhetsz.

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében nők számára indított Hello IT! for Women ingyenes kurzusaink segítségével te is hozzáértő felhasználóvá válhatsz, és akár az IT karrieredet is elindíthatod!

Részidős IT kurzusok nők számára

Az INCO Academy - Work in Tech program célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban. 

Az Eurostat adatai szerint IT területen hazánkban mindössze 14% körüli a női munkavállalók aránya, miközben számos kutatás bizonyítja, hogy a diverz csapatok hatékonyabban működnek. Hello IT! for Women programunk azoknak a nőknek szól, akik:

A kurzusok részidősek, így akár munka mellett vagy kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhetők.

Miért érdemes csatlakozni?

100% online, így bárhonnan csatlakozhatsz
Részidőben, akár munka és család mellett is elvégezhető
A programot sikeresen teljesítők Google tanúsítványt kapnak
Konzultációs lehetőséget nyújtunk
Ingyenes program
Elhelyezkedést segítő workshopokon vehetsz részt

A program keretében milyen kurzusok közül választhatsz?

A kurzusok bővebb leírását az IT Support és IT Automatizáció gombokra kattintva olvashatod. Fontos: egyszerre csak 1 kurzusra tudsz jelentkezni!

Milyen tudásra tehetsz szert az IT Support kurzus során?

 • Igazi power userré válhatsz: magas fokú rálátást szerezhetsz a számítógépek, hálózatok, rendszerek beállításától kezdve a problémák azonosításán át a hibaelhárításig.
 • Elsajátíthatod azokat a készségeket, amelyek szükségesek egy belépő szintű informatikai álláshoz.
 • Megismerkedhetsz az alapvető IT support feladatokkal.
 • Megtanulhatod az olyan alapvető IT rendszerek használatát, mint a Linux.

A kurzus tartalmáról - 5 modul

1

Technikai támogatás alapok

2

Hálózati alapismeretek

3

Operációs rendszerek

4

Rendszerüzemeltetés

5

IT biztonság

Kíváncsi vagy a részletes tananyagra? A Coursera felületén tovább olvashatsz!

Mikor érdemes ezt választanod?

Ha szeretnél elindulni az IT karrier felé vezető úton, de a programozást egyelőre nagy falatnak érzed, vagy egyszerűen csak erősíteni szeretnéd digitális tudásodat, akkor ez a kurzus neked szól.

Elsajátítható skillek: hálózati protokollok, felhőalapú számítástechnika, Windows operációs rendszer, Linux parancssor, rendszeradminisztráció, titkosítási algoritmusok és technikák.

Milyen tudásra tehetsz szert az IT Automatizáció kurzus során?

 • Ez a kurzus hosszú távon piacképes IT szaktudást biztosít, hiszen az automatizálás minden szektorban az egyik legerősebb trend.
 • Megismerkedhetsz például napjaink egyik legkeresettebb programnyelvével, a Pythonnal, az IT-automatizálással és a Gittel is. 
 • Megtanulhatod bonyolult problémák elhárítását és a hibakeresést, valamint a konfigurációkezelés és a Cloud segítségével betekinthetsz az IT automatizáció világába is.

Milyen bemeneti tudásra lesz szükséged az IT Automatizáció kurzus elvégzéséhez?

 • Az IT Automatizáció kurzus elvégzéséhez alapvető SQL, valamint informatikai ismeretekre is szükséged lesz. Ha biztosra akarsz menni a tudásod terén, javasoljuk hogy jelentkezés előtt töltsd ki a Northstar Essential Computer Skills tesztjeit, valamint ismerkedj meg közelebbről is az SQL világával IDE kattintva!

A kurzus tartalmáról - 6 modul

1

Python alapismeretek

2

A Python használata az operációs
rendszerrel való interakcióhoz

3

Bevezetés a Git és a Github rejtelmeibe

4

Hibaelhárítási és hibakeresési technikák

5

Konfigurációkezelés és
bevezetés a felhő világába

6

Valós feladatok automatizálása
Python segítségével

Kíváncsi vagy a részletes tananyagra? A Coursera felületén tovább olvashatsz!

Mikor érdemes ezt választanod?

Ha rendelkezel  alap informatikai ismeretekkel és a programozás alapjait is szeretnéd elsajátítani, illetve nem ijedsz meg a komplexebb problémáktól sem, akkor ez a kurzus neked való.

Elsajátítható skillek: Verziókezelő használata, hibaelhárítás és hibakeresés, Python programozás, konfiguráció-menedzsment, automatizálás, alapvető Python adatstruktúrák, alapvető programozási fogalmak, alap Python szintaxis, objektum-orientált programozás (OOP), fejlesztői környezet beállítása.

JELENTKEZEM

Hogyan zajlik a kiválasztás?

A felvételi során egy videós bemutatkozás keretében az angolnyelv-tudást és a motivációt vizsgáljuk, mert elsősorban azoknak szeretnénk lehetőséget biztosítani a csatlakozásra, akik elkötelezettek a program elvégzésében.

Néhány adat a programról

 • Mindkét kurzus több mint 100 órányi tananyagot és több száz gyakorlatalapú megoldást tartalmaz, amelyek segítenek valós munkahelyi helyzetek szimulálásában.
 • A tartalom rendkívül interaktív, melyet a Google több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai fejlesztettek.
 • A program elvégeztével hivatalos, névre szóló Google tanúsítványt kapnak a résztvevők.

A program hátteréről

Az INCO szervezésében a Google.org és Coursera támogatásával indított INCO Academy - Work in Tech program Európa 18 országában működik együtt helyi szervezetekkel annak érdekében, hogy olyan munkavállalóknak segítsen elindulni egy stabil karrier felé vezető úton, akiknek a digitalizáció miatt veszélybe került a foglalkoztathatósága. A program magyarországi partnereként örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a kezdetektől azért dolgozunk, hogy minél több motivált tehetségnek segítsünk egy jövőbiztos karrier építésében.

Ez a programunk sajnos megtelt. Tekintsd meg a többi képzésünket.

Kurzusok várható indulása: május 2.

JELENTKEZEM

Blog

Olvasd el végzett hallgatóink és iskolánk történeteit!

Így kell kihozni a legtöbbet a Hello IT! for Women programból

2023.09.26.

Magdi pénzügyes, közgazdászként változásra vágyott és szerencsére rátalált az ingyenes Hello IT! for Women programra. Először elvégezte az IT Support kurzust, majd az IT Automatizációt is, és már a Cybersecurity kurzus felén is túl van. Mik a tapasztalatai és a jövőbeni tervei? Erről mesél most nekünk!

Ilyen érzés, amikor a karrierváltás a születésnapunkon kezdődik

2023.08.09.

Magdolnát gyerekkora óta érdeklik a számítógépek, és most felnőttként az elsők között végezte el az ingyenes, nőknek szóló Hello IT! for Women programot, és nagy álma, hogy egy nap szoftverfejlesztőként dolgozzon. Mi volt a titka és milyen tanácsot adna azoknak, akik még nem jutottak a program végére vagy csak fontolgatják, hogy belevágnak? Erről mesél most nekünk!

"Gyorsan beszippantott a szoftverek világa" - Andi, a Hello IT! for Women programról

2023.07.19.

Andi régóta kacérkodik az IT világával, de az életkörülményei máshogy alakultak és nem tudott elmerülni a programozásban. Szerencsére rátalált a Hello IT! for Women programra, amibe hatalmas elszántsággal vágott bele, és az elsők között végezte el a kifejezetten nőknek szóló alapozó IT kurzusunkat, ami az INCO Academy - Work in Tech program keretében valósul meg. Mi volt a titka és a legnagyobb kihívás a kurzusban? Erről mesél most nekünk!

Ilyen érzés, amikor nem csak a magánéletben, de szakmailag is a helyünkre kerülünk

2023.07.17.

Májusban ismét elindult a Hello IT! for Women, ami egy kifejezetten nőknek szóló, ingyenes IT-kurzus a Green Fox közreműködésével. Idén már két kurzus közül választhattak a jelentkezők, és Csehországban is elindítottuk a programot. Habár a résztvevőknek augusztus végéig kell befejezni a 150+ órás programot, van olyan elszánt hallgatónk, aki máris a végére ért. Mi volt a titka? Milyen céllal vágott bele a programba? Erről mesél most nekünk!