Kóstolj bele az IT világába. Velünk.

Hello IT! for Women program

Kurzusok várható indulása: május 2.

Jelentkezési határidő: április 9.

Jelentkezési határidő: április 9.

Kurzusok várható indulása: május 2.

JelentkezemJELENTKEZEM

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében az INCO szervezésében indított Hello IT! for Women kurzus célja, hogy segítsen felkészülni a digitalizáció kihívásaira. A kurzus elvégzésével belépő szintű IT tudást szerezhetsz.

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében nők számára indított Hello IT! for Women ingyenes kurzusaink segítségével te is hozzáértő felhasználóvá válhatsz, és akár az IT karrieredet is elindíthatod!

Részidős IT kurzusok nők számára

Az INCO Academy - Work in Tech program célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban. 

Az Eurostat adatai szerint IT területen hazánkban mindössze 14% körüli a női munkavállalók aránya, miközben számos kutatás bizonyítja, hogy a diverz csapatok hatékonyabban működnek. Hello IT! for Women programunk azoknak a nőknek szól, akik:

A kurzusok részidősek, így akár munka mellett vagy kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhetők.

Miért érdemes csatlakozni?

100% online, így bárhonnan csatlakozhatsz
Részidőben, akár munka és család mellett is elvégezhető
A programot sikeresen teljesítők Google tanúsítványt kapnak
Konzultációs lehetőséget nyújtunk
Ingyenes program
Elhelyezkedést segítő workshopokon vehetsz részt

A program keretében milyen kurzusok közül választhatsz?

A kurzusok bővebb leírását az IT Support és IT Automatizáció gombokra kattintva olvashatod. Fontos: egyszerre csak 1 kurzusra tudsz jelentkezni!

Milyen tudásra tehetsz szert az IT Support kurzus során?

 • Igazi power userré válhatsz: magas fokú rálátást szerezhetsz a számítógépek, hálózatok, rendszerek beállításától kezdve a problémák azonosításán át a hibaelhárításig.
 • Elsajátíthatod azokat a készségeket, amelyek szükségesek egy belépő szintű informatikai álláshoz.
 • Megismerkedhetsz az alapvető IT support feladatokkal.
 • Megtanulhatod az olyan alapvető IT rendszerek használatát, mint a Linux.

A kurzus tartalmáról - 5 modul

1

Technikai támogatás alapok

2

Hálózati alapismeretek

3

Operációs rendszerek

4

Rendszerüzemeltetés

5

IT biztonság

Kíváncsi vagy a részletes tananyagra? A Coursera felületén tovább olvashatsz!

Mikor érdemes ezt választanod?

Ha szeretnél elindulni az IT karrier felé vezető úton, de a programozást egyelőre nagy falatnak érzed, vagy egyszerűen csak erősíteni szeretnéd digitális tudásodat, akkor ez a kurzus neked szól.

Elsajátítható skillek: hálózati protokollok, felhőalapú számítástechnika, Windows operációs rendszer, Linux parancssor, rendszeradminisztráció, titkosítási algoritmusok és technikák.

Milyen tudásra tehetsz szert az IT Automatizáció kurzus során?

 • Ez a kurzus hosszú távon piacképes IT szaktudást biztosít, hiszen az automatizálás minden szektorban az egyik legerősebb trend.
 • Megismerkedhetsz például napjaink egyik legkeresettebb programnyelvével, a Pythonnal, az IT-automatizálással és a Gittel is. 
 • Megtanulhatod bonyolult problémák elhárítását és a hibakeresést, valamint a konfigurációkezelés és a Cloud segítségével betekinthetsz az IT automatizáció világába is.

Milyen bemeneti tudásra lesz szükséged az IT Automatizáció kurzus elvégzéséhez?

 • Az IT Automatizáció kurzus elvégzéséhez alapvető SQL, valamint informatikai ismeretekre is szükséged lesz. Ha biztosra akarsz menni a tudásod terén, javasoljuk hogy jelentkezés előtt töltsd ki a Northstar Essential Computer Skills tesztjeit, valamint ismerkedj meg közelebbről is az SQL világával IDE kattintva!

A kurzus tartalmáról - 6 modul

1

Python alapismeretek

2

A Python használata az operációs
rendszerrel való interakcióhoz

3

Bevezetés a Git és a Github rejtelmeibe

4

Hibaelhárítási és hibakeresési technikák

5

Konfigurációkezelés és
bevezetés a felhő világába

6

Valós feladatok automatizálása
Python segítségével

Kíváncsi vagy a részletes tananyagra? A Coursera felületén tovább olvashatsz!

Mikor érdemes ezt választanod?

Ha rendelkezel  alap informatikai ismeretekkel és a programozás alapjait is szeretnéd elsajátítani, illetve nem ijedsz meg a komplexebb problémáktól sem, akkor ez a kurzus neked való.

Elsajátítható skillek: Verziókezelő használata, hibaelhárítás és hibakeresés, Python programozás, konfiguráció-menedzsment, automatizálás, alapvető Python adatstruktúrák, alapvető programozási fogalmak, alap Python szintaxis, objektum-orientált programozás (OOP), fejlesztői környezet beállítása.

JELENTKEZEM

Hogyan zajlik a kiválasztás?

A felvételi során egy videós bemutatkozás keretében az angolnyelv-tudást és a motivációt vizsgáljuk, mert elsősorban azoknak szeretnénk lehetőséget biztosítani a csatlakozásra, akik elkötelezettek a program elvégzésében.

Néhány adat a programról

 • Mindkét kurzus több mint 100 órányi tananyagot és több száz gyakorlatalapú megoldást tartalmaz, amelyek segítenek valós munkahelyi helyzetek szimulálásában.
 • A tartalom rendkívül interaktív, melyet a Google több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai fejlesztettek.
 • A program elvégeztével hivatalos, névre szóló Google tanúsítványt kapnak a résztvevők.

A program hátteréről

Az INCO szervezésében a Google.org és Coursera támogatásával indított INCO Academy - Work in Tech program Európa 17 országában működik együtt helyi szervezetekkel annak érdekében, hogy olyan munkavállalóknak segítsen elindulni egy stabil karrier felé vezető úton, akiknek a digitalizáció miatt veszélybe került a foglalkoztathatósága. A program magyarországi partnereként örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a kezdetektől azért dolgozunk, hogy minél több motivált tehetségnek segítsünk egy jövőbiztos karrier építésében.

Szívesen belevágnál az IT Support vagy az IT Automatizáció kurzusunkba?
Töltsd ki jelentkezési formunkat az alábbi gombra kattintva!

Jelentkezési határidő: április 9.
Kurzusok várható indulása: május 2.

JELENTKEZEM

Blog

Olvasd el végzett hallgatóink és iskolánk történeteit!

“Amikor megkaptam a nevemre szóló tanúsítványt, az egy fergeteges érzés volt”

2022.05.16.

Mária már régóta a számvitel-pénzügy-kontrolling területén dolgozik és a gyakorlatban élte át a munkaerőpiac rohamos digitalizációját. Gyorsan felismerte az ebben rejlő hosszú távú lehetőségeket és jelentkezett is részidős kurzusunkra. Mik a tapasztalatai és mit tanácsol a leendő hallgatóknak? Milyen tervei vannak a programot követően? Olvasd el inspiráló történetét!

Így lehet anyaként fejest ugrani az IT világba

2022.05.11.

Krisztina fiatal anyukaként vágott bele a Hello IT! for Women programba. Jó adag elszántságra és kitartásra volt szüksége, hiszen nem csak édesanya, de egyetemista is egyben, mégis az elsők között végezte el a kifejezetten nőknek szóló alapozó IT kurzusunkat, ami az INCO Academy - Work in Tech programja keretében valósul meg. Mi a titka? Hogyan küzdött meg a mindennapi kihívásokkal? Erről mesél nekünk.

“Fontos, hogy lépést tartsak a technológia fejlődésével” - Fanni, a Hello IT! for Women szupersztárja

2022.04.26.

Márciusban csaknem 250 hölggyel ismét elindul a Hello IT! for Women, ami egy kifejezetten nőknek szóló, ingyenes IT-kurzus a Green Fox közreműködésével. Habár a résztvevőknek június végéig kell befejezni a 150+ órás programot, van olyan szorgalmas hallgatónk, aki egy hónap alatt a végére ért. Mi volt a titka? Mennyire találta hasznosnak a programot? Erről mesél most nekünk!

Hello IT! for Women - Izgalmas utazás az IT karrier felé

2022.02.03.

2021 júliusában elindítottuk ingyenes, online, alapszintű IT support tanfolyamunkat "Hello IT! for Women" néven az INCO Academy - Work in Tech együttműködésével és a Google.org támogatásával. A programmal 2021-ben 300 nőnek segítettünk felkészülni a digitalizáció új kihívásaira.