Kóstolj bele az IT világába. Velünk.

Hello IT! for Women kurzus

Jelentkezem

Az INCO Academy - Work in Tech program keretében az INCO szervezésében indított Hello IT! for Women kurzus célja, hogy segítsen felkészülni a digitalizáció kihívásaira. A kurzus elvégzésével belépő szintű IT tudást szerezhetsz.

Belassult a laptopod, elment a wifi, bekaptál egy vírust, és emiatt nem tudsz haladni a munkával? Ismerős helyzet? Az INCO Academy - Work in Tech program keretében nők számára indított Hello IT! for Women ingyenes kurzusunk segítségével te is hozzáértő felhasználóvá válhatsz, és akár az IT karrieredet is elindíthatod!

Részidős IT kurzus nők számára

Az INCO Academy - Work in Tech program célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban. 

Az Eurostat adatai szerint IT területen hazánkban mindössze 10% körüli a női munkavállalók aránya, miközben számos kutatás bizonyítja, hogy a diverz csapatok hatékonyabban működnek. Hello IT! for Women programunk azoknak a nőknek szól, akik:

A kurzus részidős, így akár munka mellett vagy a kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhető.

Miért érdemes csatlakozni?

100% online, így bárhonnan csatlakozhatsz
Részidőben, akár munka és család mellett is elvégezhető
A programot sikeresen teljesítők Google tanúsítványt kapnak
Mentori támogatást nyújtunk
Ingyenes program
Elhelyezkedést segítő workshopokon vehetsz részt

Milyen tudásra tehetsz szert a kurzus során?

 • Igazi power userré válhatsz: magas fokú rálátást szerezhetsz a számítógépek, hálózatok, rendszerek beállításától kezdve a problémák azonosításán át a hibaelhárításig.
 • Elsajátíthatod azokat a készségeket, amelyek szükségesek egy belépő szintű informatikai álláshoz.
 • Megismerkedhetsz az alapvető IT support feladatokkal.
 • Megtanulhatod az olyan alapvető IT rendszerek használatát, mint a Linux.

A legfontosabb tudnivalók

 • Online kurzus
 • Részidőben elvégezhető, heti 20-25 óra dedikációt igényel
 • Kurzus hossza: 2-4 hónap
 • 150+ órányi tananyag és gyakorlatok
 • Heti több óra mentorálás, amikor a mentor a felmerülő kérdésekre válaszol, segít túljutni az elakadásokon
 • A program részeként 3x2 órás soft skill tréninget is biztosítunk
 • Kezdő szintű kurzus, nem igényel diplomát vagy előképzettséget
 • Elvégzéséhez legalább középszintű angolnyelv-tudás szükséges
 • 18 éven felüliek jelentkezését várjuk

2021-es programunk lezárult, több jelentkezőt sajnos már nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél értesülni hasonló kurzusaink indulásáról, iratkozz fel listánkra az oldal alján!

A kurzus tartalmáról - 5 modul

1

Technikai támogatás alapok

Ebben a részben bevezetünk az információtechnológia, vagyis az IT világába. Megismerheted az IT különböző építőelemeit, például a hardvereket és szoftvereket, az internet működését, a hibaelhárítást és az ügyfélszolgálatot. Ez a modul változatos IT témákat fed le, amelyeken keresztül betekintést nyerhetsz mindabba, ami a kurzus során vár rád.

2

Hálózati alapismeretek

Ebben a modulban átfogó képet kaphatsz a számítógépes hálózatokról. Szó lesz a modern hálózati technológiák alapjairól és a protokollokról, a felhőalapú alkalmazásokról, valamint a hálózati hibaelhárításról.

3

Operációs rendszerek

Válj az operációs rendszerek hozzáértő felhasználójává. Videós előadásokon, bemutatókon és gyakorlati feladatokon keresztül megismerheted az operációs rendszerek összetevőit, illetve megtanulhatod, hogy hogyan hajts végre olyan feladatokat, mint a szoftverek, a hardverek és a felhasználók beállítása.

4

Rendszerüzemeltetés

A rendszerüzemeltető többfelhasználós számítógépes rendszereket tart karban. Ebben a modulban megismerheted azokat az infrastrukturális szolgáltatásokat, amelyek ma már a legtöbb szervezet számára elengedhetetlenek. Bemutatjuk a felhőalapú szolgáltatásokat, így már önállóan is képes leszel jellegzetes felhős infrastruktúrákat, valamint szervereket beállítani és az erőforrásokat menedzselni.

5

IT biztonság

Az utolsó részben az IT biztonság elveivel, eszközeivel és jó gyakorlataival ismerkedhetsz meg. Bemutatjuk a fenyegetések és támadások széles körét, illetve az azok kivédésére szolgáló titkosító algoritmusok hátterét. Az olyan hálózati biztonsági megoldások is szóba kerülnek majd, mint a tűzfalak és a Wifi titkosítás, illetve, hogy hogyan alkalmazhatod ezeket otthon és a munkában.

Hogyan zajlik a kiválasztás?

A felvételi során egy videós bemutatkozás keretében az angolnyelv-tudást és a motivációt vizsgáljuk, elsősorban azoknak szeretnénk lehetőséget biztosítani a csatlakozásra, akik elkötelezettek a program elvégzésében.

A kurzus mentorai

Néhány adat a kurzusról

 • A Google IT Support Professional Certificate tanúsítványának 2018-as bevezetése óta a kurzust elvégző hallgatók 82%-a pozitív változásról számolt be a karrierjében, például új munkahelyről, előléptetésről vagy 6 hónapon belüli béremelésről.
 • A kurzus több mint 100 órányi tananyagot és több száz gyakorlatalapú megoldást tartalmaz, amelyek segítenek valós munkahelyi IT-support helyzetek szimulálásában.
 • A tartalom rendkívül interaktív, melyet a Google több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai fejlesztettek.
 • Elsajátítható skillek: hálózati protokollok, felhőalapú számítástechnika, Windows operációs rendszer, Linux parancssor, rendszeradminisztráció, titkosítási algoritmusok és technikák.

Miért különleges számunkra ez a program?

Erről mesél Fachs Anita, a magyarországi operációnk vezetője.

A program hátteréről

Az INCO szervezésében a Google.org és Coursera támogatásával indított INCO Academy - Work in Tech program Európa 17 országában működik együtt helyi szervezetekkel annak érdekében, hogy 9500 olyan munkavállalónak segítsen elindulni egy stabil karrier felé vezető úton, akiknek a digitalizáció miatt veszélybe került a foglalkoztathatósága. A program magyarországi partnereként örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a kezdetektől azért dolgozunk, hogy minél több motivált tehetségnek segítsünk egy jövőbiztos karrier építésében.

Meggyőztünk? Biztosítsd a helyed a következő Hello IT! for Women kurzusra!

A jelentkezés a 2021-es programunkra lezárult, ezúton is köszönjük a hatalmas érdeklődést.
Szeretnél értesülni hasonló kurzusaink indulásáról? Iratkozz fel listánkra!
Feliratkozom

Blog

Olvasd el végzett hallgatóink és iskolánk történeteit!

IT munkaerőpiac, IT képzések és nők az IT piacon - HRTV interjú Fachs Anitával

2021.11.05.

Az informatikushiány egy több évtizedes probléma Magyarországon. Ennek kapcsán az aktuális IT munkaerőpiaci trendekről, megoldási lehetőségekről beszélgetett Bogyó Péter, a HRTV adásszerkesztő műsorvezetője Fachs Anitával, a Green Fox Academy magyarországi operációjának vezetőjével. Az alábbiakban a beszélgetés legfontosabb részeit foglaltuk össze.

Ezért fontos, hogy minél több nő jusson digitális skillekhez

2021.06.11.

Milyen változásokat hozott a Covid a munkaerőpiacon? Mi köze ennek a digitális ismeretekhez és a nők versenyképességéhez? Erről és a „Hello IT! for Women” kurzusról beszélgettünk a Green Fox magyarországi vezetőjével.

Azokat a nőket is várja az IT-szakma, akiket nem érdekel a kódolás

2021.06.10.

Nőknek szóló, ingyenes IT-kurzus indul a Green Fox közreműködésével, ahol ezúttal nem a programozásról lesz szó. Rádi Viktor senior mentorral beszélgettünk a „Hello IT! for Women” programról.