Kérdésed van a képzéssel kapcsolatban?
Nézz körül a leggyakrabban ismételt kérdéseink között!

Gyakran ismételt kérdések

Honnan tudjam, hogy el tudok jutni a nulláról
néhány hónap alatt junior szintre?

A felvételi folyamatunkat úgy építettük fel, hogy ez kiderüljön. A motiváción kívül jó logikus gondolkodásra, illetve gyors problémamegoldó- és mintázatfelismerő képességre van szükséged. Ezt a felvételin egy játékos teszttel mérjük, amin egy bizonyos pontszámot szükséges elérni ahhoz, hogy úgy ítéljük meg, a jelentkező képes lesz pár hónap alatt fokozott tempóban elsajátítani a tananyagot.

Van valami, ami előnyt jelenthet a felvételin?

Igen. Ha tudod, mibe vágsz bele, vagyis ha már próbáltad bármilyen módon (online kurzuson, Green Fox workshopon) a programozást, illetve ha már van bármilyen területen szerzett diplomád.

Miért szükséges az angol nyelvtudás a képzés elvégzéséhez?

Az oktatóanyagaink, és bármilyen segítség a neten döntő többségében angol nyelvűek. Ezen felül hallgatóink péntekenként angolul prezentálnak a mentorainknak. Nem mellesleg az egész programozás az angol nyelvre épül.

Van lehetőség egy későbbi kurzusra felvételizni?

Alapjáraton a jelentkezésed mindig az éppen soronkövetkező kurzusra adhatod be, de indokolt esetben tudunk kivételt tenni.

Van lehetőség próbafelvételire?

Sajnos nem, mert egy teljes felvételi folyamat a jelentkező és a mi részünkről is nagy energiabefektetéssel jár.

Ha nem sikerült  a felvételim, újrapróbálkozhatok?

Igen, de a két jelentkezésed között el kell telnie fél évnek, mert úgy gondoljuk, hogy kb. ennyi idő szükséges az újboli felkészüléshez.

Mennyivel a kurzus indulása előtt tudom meg, hogy felvettetek-e? Ráérek akkor felmondani?

A felvételi eredmények kihirdetése és a képzés indulása között mindig több mint 30 napot hagyunk, hogy ha dolgozol, csak a biztos felvétel esetén kelljen felmondanod a munkahelyeden. A felvételi folyamat egyébként kb. 2 hét alatt lezajlik, eredményt pedig minden lépcső után pár nappal kapsz.

Van életkori korlát?

Nincsen, de nem árulunk zsákbamacskát: eddigi legidősebb hallgatónk 48 éves volt, és neki fiatalabb társainál valamivel nehezebb volt bebizonyítania, hogy junior pozícióban is megállja a helyét. Egyébként az a tapasztalatunk, hogy a hozzáálláson múlik az egész, tehát hogy ki hogyan viszonyul ahhoz, hogy több év más területen szerzett tapasztalat után juniorként új karrierbe kezd.

Milyen gyakran indulnak kurzusok?

Az érdeklődéstől függően néhány havonta.

Budapesten kívül is indul képzés?

Vidéken sajnos nem, de Prágában megtalálsz minket.:)

Munka vagy suli mellett is végezhető a képzés?

A Szuperintenzív képzésünk nem, mert ahhoz, hogy mindössze 18 hét alatt eljuthass junior szintre, nagyon intenzív tanulás és koncentráció szükséges. Ezért alakítottuk ki úgy a képzésünket, hogy hallgatóink reggel 9-től este 6-ig bent vannak nálunk, ezt követően pedig még otthon készülnek a következő napra. Mindez munka és egy másik iskola mellett fizikailag és szellemileg is kivitelezhetetlen lenne. Ha munka mellett szeretnél megtanulni programozni, Részidős képzésünket ajánljuk.

Mennyit lehet hiányozni a kurzusról?

A képzés időtartama alatt indoklás nélkül 2 napot, 3 éven aluli gyermeket nevelő hallgatópedig további 5 napot jogosult igazolás nélkül távol maradni. Orvosi igazolással plusz 3 hiányzás megengedett. Természetesen hirtelen jött egészségügyi probléma esetén törekszünk arra, hogy közösen megoldást találjunk a helyzetre.

Milyen laptop szükséges a kurzushoz?

A képzésen mindenki saját laptoppal dolgozik.
Ez preferáltan legalább kétmagos processzorral és 4 GB memóriával rendelkezik. Az operációs rendszer 64 bites kell, hogy legyen, de ezen felül lehet Microsoft Windows, Linux vagy Mac OS is. Amit még fontos tudnod, hogy az egyes képzési irányokhoz tartozhat javasolt platform, így a .net modulhoz javasolt a Microsoft Windows, a C++ és a Dev Boards modulhoz pedig SZÜKSÉGES a Microsoft Windows.

Lehetséges távoktatásban elvégezni a képzést?

Sajnos erre nincs lehetőség, mert a képzés mentori keretrendszerű oktatási formában zajlik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csupán az órák 10 százaléka klasszikus előadás, a többi mentorok által támogatott önálló és csoportmunka, ahol elengedhetetlen a közvetlen jelenlét.

Mennyi elfoglaltságot jelent a képzés?

Egy hagyományos iskolához képest rövid időn belül nagyon sokat. A képzés teljes hossza 18 hét + 3x1 hét szünet, minden hétköznap reggel 9-től este 6-ig, amit otthoni készülés és gyakorlás követ. Nagyságrendileg heti 50-60 órával kell számolnod.

Miért pont 4,5 hónap?

Egyrészt ez a legrövidebb idő, ami alatt el lehet jutni olyan szintre, amivel munkába lehet állni, másfelől a képzés partnercégeink aktuális igényei alapján történik, és ebben az iparágban nagyjából ennyire lehet előre látni, hogy aktuálisan milyen tudásra van szüksége egy junior programozónak. Az sem mellékes szempont, hogy a lehető legrövidebb időt tölts munka nélkül.

Mi a különbség egy egyetemi képzés és a Green Fox között?

A legnagyobb különbség a módszertanban van: nálunk mentori támogatással feladatokon keresztül sajátítod el a tananyagot, az ehhez szükséges elméletet pedig többnyire előző este otthon, oktatóvideókon keresztül. Nálunk a 18 hét alatt óraszámban egyébként ugyanannyi időt fogsz gyakorlattal tölteni, mint az egyetemen.

Mennyi a hallgatók átlagéletkora?

Kb. 30 év.

Volt már olyan, hogy valaki félbehagyta a képzést?

Az ötlépcsős kiválasztási rendszerünkkel az a célunk, hogy csak olyan jelentkezőket vegyünk fel a képzésünkre, akikről mi magunk is elhisszük, hogy el fogják tudni végezni azt - viszont elő szokott fordulni, hogy valaki személyes okokból vagy egy-egy vizsgán való teljesítménye miatt a képzés félbehagyására kényszerül.

Milyen háttérrel érkeznek a hallgatók?

A lehető legkülönbözőbb területekről váltanak programozásra: tanult már nálunk bölcsész, jogász, sportoló, zenész, mérnök… Az sem kizárt, hogy valaki meglévő végzettségét szeretné kombinálni a programozással. A blogunkon elolvashatod több hallgatónk történetét is!

Mennyi esélyem van munkát kapni a program végén?

Az IVSZ kutatása szerint kb. 22 000 programozó hiányzik a munkaerőpiacról - és ez csak Magyarország. Tehát jók az esélyeid. :) Ezt az is igazolja, hogy sikeresen végzett hallgatóink 91%-a elhelyezkedett ezen a területen. Jó ha tudod, hogy az álláskeresés eltarthat néhány hónapig, éppen ezért az elhelyezkedési rátát az egyes kurzusok lezárása után 6 hónappal szoktuk frissíteni. A legkiválóbb hallgatóink ugyanakkor akár azonnali munkalehetőséghez juthatnak. :) Az elhelyezkedésre egyébként garanciát is nyújtunk: ha a kurzust követő fél évben nem találsz új állást, a képzés teljes díját visszatérítjük. Az elhelyezkedési garanciáról további infót itt találsz .

Ebben a szakmában nem szükséges papír az elhelyezkedéshez?

Tapasztalataink szerint abszolút nem, itt az számít, mit tudsz, illetve hogy mennyire vagy nyitott a folyamatos tanulásra.

Van valamilyen garancia az elhelyezkedésre?

Igen, azoknak a hallgatóknak, akik az elhelyezkedésben segítséget kértek, elhelyezkedési garanciát nyújtunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a kurzust követő fél évben valaki nem talál új munkahelyet, annak a képzés teljes díját visszatérítjük, illetve utófinanszírozás esetén elengedjük. Az elhelyezkedési garanciáról további infót itt találsz.