Kérdésed van a képzéssel kapcsolatban?
Nézz körül a leggyakrabban ismételt kérdéseink között!

Gyakran ismételt kérdések

Szükség lesz-e a munkámra junior programozóként az AI mellett?

A generatív AI értékes eszköz lehet a fejlesztők számára munkájuk hatékonyságának növelésében, viszont nem tudja helyettesíteni a programozói szakmát. Az AI képes automatizálni bizonyos feladatokat, javasolhat kódrészleteket, de nem képes kiváltani a programozók egyedi szakértelmét, kreativitását, kritikus gondolkodását, valamint a tapasztalt programozókkal való együttműködésből származó olyan értékeket sem, mint a mentorálás vagy szakmai iránymutatás. A programozók fontos szerepet játszanak az ügyféligények értelmezésében, a problémák megoldásában, döntéshozatalban és a megbízható szoftverek tervezésében, illetve tesztelésében. Tehát szerepük a jövőben is kulcsfontosságú lesz a szoftverfejlesztésben, viszont együtt dolgozva a mesterséges intelligenciával még innovatívabb szoftverrendszereket hozhatnak létre.

Honnan tudjam, hogy el tudok-e jutni a nulláról néhány hónap alatt junior szintre?

A felvételi folyamatunkat úgy építettük fel, hogy ez kiderüljön. A motiváción kívül jó logikus gondolkodásra, illetve gyors problémamegoldó- és mintázatfelismerő képességre van szükséged. Ezt a felvételin egy játékos teszttel mérjük, amin egy bizonyos pontszámot szükséges elérni ahhoz, hogy úgy ítéljük meg, a jelentkező képes lesz pár hónap alatt fokozott tempóban elsajátítani a tananyagot.

Van valami, ami előnyt jelenthet a felvételin?

Igen. Ha tudod, mibe vágsz bele, vagyis ha már próbáltad bármilyen módon (online kurzuson, Green Fox workshopon) a programozást, illetve ha már van bármilyen területen szerzett diplomád.

Mi van akkor, ha képzés közben derül ki, hogy nem való nekem a programozás/képzés?

Habár négylépcsős kiválasztással szűrjük a hozzánk jelentkezőket, előfordulhat, hogy valakinek nem jön be a Green Fox. Éppen ezért képzéseinkre kölcsönös próbaidőszak és pénzvisszafizetési garancia vonatkozik, tehát a nulladik házi 2 hetében, valamint szuperintenzív képzés esetén a mentorált kurzus első 7 napján, részidős képzés esetén pedig 14 napján te is és mi is dönthetünk úgy, hogy nem folytatjuk együtt a közös munkát. Ebben az esetben csak az admin költséggel kell számolnod.

Miért szükséges az angol nyelvtudás a képzés elvégzéséhez?

Az oktatóanyagaink magyar nyelvű osztályaink esetén is angol nyelvűek, emellett bármilyen segítség a neten döntő többségében angol nyelven érhető el. Ezen felül hallgatóink angolul prezentálnak a mentorainknak. Nem mellesleg az egész programozás az angol nyelvre épül.

Igénybe vehetek állami támogatást a képzéseitekre?

Az állami támogatásról ezen az oldalon található bővebb információ.

Hogyhogy már áfamentesek bizonyos képzések?

Az új felnőttképzési törvény szerint azok a képzések lehetnek áfamentesek, amelyek megfelelnek a szakképzésért felelős miniszter által elfogadott és nyilvánosságra hozott programkövetelményeknek, valamint megkapták egy felnőttképzési szakértő előzetes minősítését. A Green Fox Academynek (felnőttképzési engedély száma: E/2020/000006) mind a Java, mind a JavaScript kurzusa teljesítette a feltételeket, így az ezekre a technológiákra épülő Junior front-end fejlesztő (06134004) és Junior Java back-end fejlesztő (06134005) képzéseinket már áfamentesen tudjuk nyújtani.

Van lehetőség egy későbbi kurzusra felvételizni?

Alapjáraton a jelentkezésed mindig az éppen soronkövetkező kurzusra adhatod be, de indokolt esetben tudunk kivételt tenni.

Van lehetőség próbafelvételire?

Sajnos nem, mert egy teljes felvételi folyamat a jelentkező és a mi részünkről is nagy energiabefektetéssel jár.

Van életkori korlát?

Nincsen, de nem árulunk zsákbamacskát: eddigi legidősebb hallgatónk 55 éves volt, és neki fiatalabb társainál valamivel nehezebb volt bebizonyítania, hogy junior pozícióban is megállja a helyét. Egyébként az a tapasztalatunk, hogy a hozzáálláson múlik az egész, tehát hogy ki hogyan viszonyul ahhoz, hogy több év más területen szerzett tapasztalat után juniorként új karrierbe kezd.

Mennyivel a kurzus indulása előtt tudom meg, hogy felvettetek-e? Ráérek akkor felmondani?

A felvételi eredmények kihirdetése és a képzés indulása között mindig több mint 30 napot hagyunk, hogy ha dolgozol, csak a biztos felvétel esetén kelljen felmondanod a munkahelyeden. A felvételi folyamat egyébként kb. 2 hét alatt lezajlik, eredményt pedig minden lépcső után pár nappal kapsz.

Ha nem sikerült  a felvételim, újrapróbálkozhatok?

Igen, de a két jelentkezésed között javaslunk fél év várakozást, mert úgy gondoljuk, hogy kb. ennyi idő szükséges az újboli felkészüléshez.

Milyen gyakran indulnak kurzusok?

Az érdeklődéstől függően néhány havonta.

Budapesten kívül is indul képzés?

Online képzéseink bárhonnan, vidékről és külföldről is elérhetők. On-campus kurzusainkon Budapesten és Prágában van lehetőség részt venni.

Munka vagy suli mellett is végezhető a képzés?

A szuperintenzív képzésünk nem, mert ahhoz, hogy mindössze 18 hét alatt eljuthass junior szintre, nagyon intenzív tanulás és koncentráció szükséges. Ezért alakítottuk ki úgy a képzésünket, hogy hallgatóink reggel 9-től este 6-ig bent vannak nálunk, ezt követően pedig még otthon készülnek a következő napra. Mindez munka és egy másik iskola mellett fizikailag és szellemileg is kivitelezhetetlen lenne. Ha munka mellett szeretnél megtanulni programozni, online részidős képzésünket ajánljuk.

Mennyit lehet hiányozni a kurzusról?

A képzés időtartama alatt indoklás nélkül 2 napot, 3 éven aluli gyermeket nevelő hallgató pedig további 5 napot jogosult igazolás nélkül távol maradni. Orvosi igazolással plusz 3 hiányzás megengedett. Természetesen hirtelen jött egészségügyi probléma esetén törekszünk arra, hogy közösen megoldást találjunk a helyzetre.

Milyen laptop szükséges a kurzushoz?

A képzésen mindenki saját laptoppal dolgozik.
Ez preferáltan legalább kétmagos processzorral és 8 GB memóriával rendelkezik, de 16 GB az ajánlott. Az operációs rendszer 64 bites kell, hogy legyen, de ezen felül lehet Microsoft Windows, Linux vagy Mac OS is. Amit még fontos tudnod, hogy az egyes szakirányokhoz tartozhat javasolt platform, így a .net modulhoz javasolt, a C++ és a Dev Boards modulhoz pedig szükséges a Microsoft Windows.

Lehetséges távoktatásban elvégezni a képzést?

Online képzéseink távoktatásként működnek, otthonról lehet őket elvégezni. On-campus képzéseink esetén viszont személyes jelenlét feltételezett.
A képzés mentori keretrendszerű oktatási formában zajlik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csupán az órák 10%-a klasszikus előadás, a többi mentorok által támogatott önálló és csoportmunka.

Mennyi elfoglaltságot jelent a képzés?

Szuperintenzív képzésünk minden hétköznap reggel 9-től este 6-ig tart, amit egyéni készülés és gyakorlás követ. Nagyságrendileg heti 50-60 órával kell számolnod. Online részidős képzésünk heti 20 órát vesz igénybe, két hétköznap este 3-3 órát, és egy teljes hétvégi napot, ami kiegészül egyéni készüléssel és gyakorlással.

Miért pont 4,5 hónap a szuperintenzív képzés?

Egyrészt ez a legrövidebb idő, ami alatt el lehet jutni olyan szintre, amivel munkába lehet állni, illetve az sem mellékes szempont, hogy a lehető legrövidebb időt töltsd bevétel nélkül.

Mi a különbség egy egyetemi képzés és a Green Fox között?

A legnagyobb különbség a módszertanban van: nálunk mentori támogatással feladatokon keresztül sajátítod el a tananyagot, az ehhez szükséges elméletet pedig többnyire előző este otthon, oktatóvideókon keresztül. Nálunk óraszámban egyébként ugyanannyi időt fogsz gyakorlattal tölteni, mint az egyetemen.

Mennyi a hallgatók átlagéletkora?

Kb. 30 év.

Volt már olyan, hogy valaki félbehagyta a képzést?

A négylépcsős kiválasztási rendszerünkkel az a célunk, hogy csak olyan jelentkezőket vegyünk fel a képzésünkre, akikről mi magunk is elhisszük, hogy el fogják tudni végezni azt - viszont elő szokott fordulni, hogy valaki személyes okokból vagy egy-egy vizsgán való teljesítménye miatt a képzés félbehagyására kényszerül.

Milyen háttérrel érkeznek a hallgatók?

A lehető legkülönbözőbb területekről váltanak programozásra: tanult már nálunk bölcsész, jogász, sportoló, zenész, mérnök… Az sem kizárt, hogy valaki meglévő végzettségét szeretné kombinálni a programozással. A blogunkon elolvashatod több hallgatónk történetét is!

Mennyi esélyem van munkát kapni a program végén?

Az IVSZ kutatása szerint kb. 44 000 IT szakembert tudna felvenni a munkaerőpiac - és ez csak Magyarország. Tehát jók az esélyeid. Ezt az is igazolja, hogy sikeresen végzett hallgatóink 90%-a elhelyezkedett ezen a területen. Jó ha tudod, hogy az álláskeresés eltarthat néhány hónapig, éppen ezért az elhelyezkedési rátát az egyes kurzusok lezárása után 6 hónappal szoktuk frissíteni. A legkiválóbb hallgatóink ugyanakkor akár azonnali munkalehetőséghez juthatnak.:)

Ebben a szakmában nem szükséges papír az elhelyezkedéshez?

Tapasztalataink szerint abszolút nem, itt az számít, mit tudsz, illetve hogy mennyire vagy nyitott a folyamatos tanulásra.

Van valamilyen garancia az elhelyezkedésre?

Igen. Junior programozó képzéseinken sikeresen végzett hallgatóinknak "100% elhelyezkedési garanciát" nyújtunk, ami azt jelenti, hogy ha a sikeres végzést követő fél éven belül a szerződésedben részletezett feltételek szerint nem találsz állást, a képzési díj 100%-át visszafizetjük, illetve utófinanszírozás esetén elengedjük.

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel