Olvastál rólunk? Láttál minket a TV-ben?
Minden a nagyvilágból, ami Green Fox Academy.

Videós megjelenéseink

Kevés a programozó Magyarországon

ATV Start Plusz - 2018.01.15.

A Start Plusz vendégei Baráth Barbara, a Green Fox Academy vezetője és Fulmer Fanni végzett programozó hallgató.

Tovább az HÍRTV-re

Próbált mostanában Magyarországon programozót találni?

Index Video - 2018.01.05.

Több tízezer programozó tudna azonnal munkába állni, de szinte lehetetlen ma képzett munkaerőt találni. Néhány magáncég rárepült a témára és letarolták a piacot, mire az állam is észbe kapott. Ez utóbbit a korszerűtlenség és a hozzáértés hiánya jellemzi. Diákok panaszkodnak az állami képzésre, ezért összehasonlítottuk, mit kínál a magánszektor, és mit az állam.

Tovább az index.hu-ra

Lasszóval fogják őket, suli után egyből több százezres fizetéssel

HÍR TV Hírvilág - 2017.09.22.

Akkora az informatikushiány, hogy a programozókat már az iskolapadból elviszik a cégek. A piacon már megjelentek a néhány hónapos gyorstalpalók; ezek végzettséget nem adnak, tanulóik mégis azonnal találnak munkát. Jelenleg mintegy 22 ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról.

Tovább a HírTV-re

150 ezer forintos bérkülönbség

RTL Klub Híradó - 2017.08.22.

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Tovább az RTL MOST-ra

Napról napra több az üres álláshely Magyarországon

RTL Klub Magyarul Balóval - 2016.10.26.

Napról napra több az üres álláshely Magyarországon. A nehéz helyzetben lévő informatikai szektor legalább 22 ezer szakembert tudna azonnal felvenni, de nincs kit. Az oktatás elavult, kevesen akarnak informatikusnak állni, pedig már kezdőként is nettó 200 ezer fölött lehet keresni. Mit lehet kezdeni a milliárdokba kerülő munkaerőhiánnyal?

Tovább az RTL MOST-ra

Informatikai gyorstalpaló

TV2 Mokka - 2016.08.02.

Jelenleg Magyarországon rendkívül sok iparágban van súlyosabb munkaerőhiány. Egy azonban mégis kiemelkedik a többi közül, ez pedig az informatikai szektor. Egy új kezdeményezésnek köszönhetően néhány hónap alatt informatikai szakemberekké képezhetjük magunkat mindenféle felsőoktatási és egyéb végzettség feltétele nélkül. A Mokka vendégei volt a témában Körözsi Tamás oktatási szakértő és Kőrössy Daniella Junior szoftverfejlesztő.

Tovább az tv2.hu-ra

Nincs elég képzett szakember

RTL Klub Híradó - 2016.07.04.

Kétszer annyi a betöltetlen álláshely Magyarországon, mint 4 évvel ezelőtt - értesült a Világgazdaság. Informatikusból például egy kisvárosnyi szakembert, 22 ezret keresnek. A munkaügyi államtitkár szerint beérett a kormány gazdaságpolitikája, végre a munkaadók futnak a dolgozók után. Az LMP-nél viszont azt mondják, éppen az elhibázott intézkedések, és az egyre intenzívebb kivándorlás miatt alakult ki a munkaerőhiány, amely szerintük már a gazdasági növekedést veszélyezteti.

Tovább az RTl MOSt-ra

Sajtómegjelenéseink

Úttörő projekt Budapesten: bölcsőde a közösségi irodában

2018.03.06.

A kisgyermekes szülők nagyon is motiváltak – viszont Magyarországon a lehetőségek hiánya mellett sokszor terük sincs dolgozni. A Loffice most erre nyújtana megoldást: Magyarországon elsőként egyesíti a közösségi irodát és a bölcsődei funkciókat.

Tovább A cikkre

Az egészségügyre és az informatikushiányra is van megoldása az egykori NNG-vezér startupjainak

2018.02.13.

Bemutatkozott Balogh Péter Inkubációs programja, a Baconsült első öt támogatott startupja, amelyek közül kettőnek is az informatikushiány enyhítése a célja, van köztük a gyermeknevelésre digitális segítséget kínáló megoldás, keresésoptimalizáló és egy olyan orvos kereső applikáció, amely a magánegészségügy keretein belül kínál megoldást a tanácstalan betegeknek.

Tovább A cikkre

Millenáris munkavállalók mamahotelben

2017.09.20.

A szülők rossz nevelésének és a közösségi média erőteljes hatásának köszönhetően az alacsony önbecsüléssel rendelkező millenáris generáció nem találja a helyét a valós világban, a többi generáció uralta munkahelyeken. Pedig minden csapat értékes tagjává válhatnának, ha a pozitív tulajdonságaik kerülnének előtérbe.

Tovább A cikkre

A BKK-botrány hackerének szoftverfejlesztői ösztöndíjat ajánlottak fel

2017.09.22.

Így ajánlotta fel a fiúnak a Green Fox Academy, hogy ingyen elvégezheti négyhónapos szoftverfejlesztési vagy hardverprogramozási képzésüket, ami bruttó 1,3 millió forintba kerül. Meglátásuk szerint ugyanis az etikus hackereket támogatni kell.

Tovább A cikkre

Lasszóval fogják őket, suli után egyből több százezres fizetéssel

2017.09.22.

Akkora az informatikushiány, hogy a programozókat már az iskolapadból elviszik a cégek. A piacon már megjelentek a néhány hónapos gyorstalpalók; ezek végzettséget nem adnak, tanulóik mégis azonnal találnak munkát. Jelenleg mintegy 22 ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról.

Tovább A cikkre

Negyvenes zöldfülűek a padban

2017.09.20.

A vállalatok és az egyetemi élet összefogásának erősítésével lehet javítani az informatikai képzés minőségén; ha beválnak az idén indított programok, nem lesz miről panaszkodnunk. Azoknak, akik kiesnek az oktatásból vagy negyvenes éveikre gondolják meg magukat, sorra indulnak a rövidebb képzéseket biztosító piaci tanfolyamok.

Tovább A cikkre

Mire kellene spórolnia mindenkinek?

2017.09.19.

A jövőnkkel kapcsolatos legújabb tanulmányból kiderül, hogy az erre a kérdésre adott válasz nem az egészségünkkel és nem is a lakáshelyzetünkkel kapcsolatos.

Tovább A cikkre

Évek óta nem akartak ennyien informatikusnak menni

2017.09.18.

Még mindig nagyon csábító a nem ritkán 400 ezres kezdőfizetés informatikusként, és mindez az egyetemi jelentkezéseken is látszik, ugyanis a jelentkezők és a felvettek száma is többéves rekordot döntött idén. Ezenkívül a magániskolás gyorstalpalók piaca is pezseg, sorra nyíltak Budapesten az új helyek, és már online kurzusok is indultak. Össze is szedtük, hogy hol lehet most ilyen módon informatikusnak tanulni.

Tovább A cikkre

Szoftverfejlesztői ösztöndíjat ajánlottak fel a BKK-botrány hekkerének

2017.07.22.

Jelezni akarták, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.

Tovább A cikkre

Van még tisztesség: ez a cég olyat tett a BKK botrányban meghurcolt 18 éves fiúért, amit a hatalmasok sose fognak

2017.07.22.

Ritkán lehet ilyen hírt hallani, olvasni de azért még is örülünk, hogy nem bolondult meg teljesen az ország és igen is vannak még tisztességes jó szándékú emberek.

Tovább A cikkre

Szoftverfejlesztési ösztöndíjat ajánlott egy cég az etikus BKK-hackernek

2017.07.22.

Közel másfél millió forintot érő tanfolyamon vehet részt térítésmentesen az a 18 éves fiatal, aki nemrég biztonsági hibát talált a BKK e-jegyrendszerében.

Tovább A cikkre

Szoftverfejlesztési ösztöndíjat ajánlott egy cég az etikus BKK-hackernek

2017.07.22.

Közel másfél millió forintot érő tanfolyamon vehet részt térítésmentesen az a 18 éves fiatal, aki nemrég biztonsági hibát talált a BKK e-jegyrendszerében.

Tovább A cikkre

Szoftverfejlesztői ösztöndíjat ajánlottak fel a BKK-botrány hekkerének

2017.07.22.

Jelezni akarták, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.

Tovább A cikkre

Ösztöndíjat ajánlanak fel a feljelentett etikus hekkernek

2017.07.22.

Egy informatikai képzéssel foglalkozó vállalkozás csütörtök délután jelezte, hogy ösztöndíjat ajánlanak fel annak a fiatalembernek, aki figyelmeztette a BKK-t az online jegyrendszer hibáira, majd a rendszert üzemeltető T-Systems Magyarország Zrt. feljelentette.

Tovább A cikkre

Végig sprintelve nem lehet maratont nyerni

2017.06.27.

Új általános elnökségi tagja lett az IVSZ-nek Fazekas Barbara, a Green Fox Academy ügyvezető igazgatójának személyében, aki jól érzi magát a férfiak dominálta IT-világban. Az oktatást szívügyének, hivatásának tekinti.

Tovább A cikkre

"A pulzálást kell megtanulni"

2017.05.17.

Bárki meg tud tanulni programozni, de nem mindenki tud végigcsinálni egy rendkívül stresses és szuperintenzív négy és fél hónapos képzést. De a Green Foxnak nem az a víziója, hogy a legjobb programozóiskola legyen. Mi lesz, ha 10 év múlva a könyvelők és a jogászok maradnak tömegesen munka nélkül? Miért kell a kódoláshoz pszichológus? A Green Fox ügyvezető-alapítójával és diákjaival beszélgettünk. A cikk a Kreatív áprilisi számában jelent meg.

Tovább A cikkre

„Ha a jövőben is munkát szeretnél, nyiss egy számlát és kezdj el gyűjteni!”

2017.05.12.

Miközben a köztudatban a mai tinédzsereket digitális bennszülöttnek nevezzük, nagy kérdés, mennyire képesek valóban uralni a digitális tudást. A legutóbbi PISA teszt arról tanúskodik, hogy a többség szinte egyáltalán nem; a tizenévesek több mint fele gyakorlatilag digitális analfabéta; akár egy online jegyvásárlás is problémát jelents számukra. De mégis, kik és milyen munkát fognak végezni, hogyan szerzik meg a tudást, ami a teljesen megváltozó világban a munka alapvető feltétele lesz?

Tovább A cikkre

Diplomás pályamódosítás korhatár nélkül

2017.03.17.

Piacképtelen diplomával rendelkező álláskeresőknek jelenthet áttörést a Green Fox Academy négy hónapos intenzív képzése, melynek sikeres elvégzése után garantáltan álláshoz jutnak.

Tovább A cikkre

A Zöld Róka barlangjában....

2017.03.06.

Az elmúlt években sokat olvastam az oktatás reformjáról és a lehetséges megújulásról. Néztem az idevágó beszélgetős műsorokat, írogattam levelezési listákra, ahol megvitattuk a dolgokat és kerestük a megoldásokat. Mindegyikkel volt egy problémám: mindig az oktatást irányító politikusoktól vártuk a válaszokat, a figyelemre méltatást és végső soron a változtatás ígéretét. Ahogy telnek az évek, ebbe bele lehet unni.

Tovább A cikkre

Programozni tanul a bölcsész: nem a matekot kell tudni, hanem a logikus gondolkodást

2017.01.26.

A magyarországi oktatás nem termel ki kellő mennyiségű, képzett informatikust, pedig kereslet lenne rá. Cserébe beleverik az emberek fejébe, hogy a programozáshoz minimum atomfizikusnak kell lenni, holott ez csupán közkeletű tévhit. Megnéztük, mire számíthat az, aki úgy dönt, kitanulja a kóderszakmát.

Tovább A cikkre

Átalakulóban az informatika oktatás, újabb alternatíva leendő programozóknak

2017.01.19.

Többszáz programozó képzését tervezi idén a Green Fox Academy. A másfél éve alakult iskola különlegessége, hogy diákjai nagyrészt pályaelhagyó diplomások, akiknek nincs programozói előképzettsége - a négy hónapos képzés sikeres elvégzése után viszont szinte garantáltan álláshoz jutnak.

Tovább A cikkre

Hatékony programozó tanfolyam, avagyy megújuló informatikai képzés

2017.01.18.

Programozók százainak képzését tervezi idén a Green Fox Academy. A másfél éve alakult iskola különlegessége, hogy diákjai nagyrészt pályaelhagyó diplomások, akiknek nincs programozói előképzettsége – a négy hónapos programozó tanfolyam sikeres elvégzése után viszont szinte garantáltan álláshoz jutnak.

Tovább A cikkre

Négy hónapos képzés után nettó 220-at ígérnek

2017.01.18.

A másfél éve alakult programozó iskola diákjai nagyrészt pályaelhagyó diplomások, akiknek nincs programozói előképzettsége, mégis a négy hónapos képzés sikeres elvégzése után azt ígérik, hogy garantáltan álláshoz jutnak, méghozzá szép kezdő fizetéssel. Igaz, a képzés ára sem csekély.

Tovább A cikkre

Kódolás a zöld rókáknál

2017.01.18.

A gyorstalpalónak tekinthető informatikusképzés egyik előnye lehet az akkreditáció hiánya. Nyugodtan lehet eredményorientált, és rugalmas. A piac meg előbb-utóbb úgyis eldönti, hogy fennmarad, vagy eltűnik. De addig, amíg a kezdő programkódolókat felvenni képes cégek partnerei az iskolának, illetve „megveszik” a diákokat, addig valószínűleg fennmarad.

Tovább A cikkre

Tízezernél is több informatikus hiányzik

2017.01.17.

„Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ma informatikusokat találni, és nemcsak itthon, szerte a világban” – mondta egy keddi rendhagyó sajtótájékoztatón Petényi István, annak az Evosoft Hungary Kft.-nek operatív igazgatója, amely három telephelyen már ma is ezer informatikust foglalkoztat. Hozzáfűzte: a két-három évvel ezelőtti állapotokhoz képest sokkal kevesebb életrajz érkezik a szoftverfejlesztő cégekhez, miközben az élet egyre több területén, szakmák sokaságában volna szükség a képzett informatikus szakemberekre.

Tovább A cikkre

Miért lett óriási az informatikushiány?

2016.10.26.

Nagyjából huszonkétezer informatikus hiányzik jelenleg Magyarországról: a nagyobb cégeknél előfordul, hogy senki nem jelentkezik egy olyan állásra, amire korábban több száz jelentkező is akadt. A hagyományos oktatásnak esélye sincs, hogy a gyorsan növekvő munkaerőigényt kitermelje, és a „kocka”-sztereotípiák miatt továbbra is kevesen választják ezt a pályát, pedig Magyarországon is jól lehet vele keresni. A piacon megjelentek az alternatív, gyorstalpaló akadémiák, amelyekre még egymilliós tandíj mellett is hatszoros a túljelentkezés. Mi történik az informatikai szektorban, és mi lesz negyven év múlva, mikor talán már 3D-ben nyomtatjuk a házakat? A hazai munkaerőhiányról szóló cikksorozatunk első nagyriportja.

Tovább A cikkre

Körülbelül ezer tanárt veszített el az oktatás azért, amit a kormány 2012-ben csinált

2016.09.17.

Az iskolák lasszóval fognák az informatikatanárokat... A friss vasárnapi Hírekben munkatársunk, Szabó Kata "Tanítanák, de ennyiért nem" címmel írt összefoglalót a súlyos helyzet kialakulásának okairól, és a megoldás lehetőségeiről.

Tovább A cikkre

Gyorstalpaló után 200 ezres kezdőfizu

2016.08.01.

Lassan már közhellyé válik, hogy több ezer informatikust vennének fel magyar cégek, ha lenne kit. A Green Fox Academy és Codecool alapítói gyorsan kapcsoltak és szélsebesen szervezték meg a képzéseiket, amik pár hónap alatt a piaci igényeknek megfelelő szoftverfejlesztőket képeznek ki. Megnéztük, hogy hogy néz ki egy ilyen képzés, kik tanítanak, és miért éri meg a cégeknek a dolog, és még az is kiderül, hogy könnyen tanulják-e a jogászok a programozást.

Tovább A cikkre

Nincs állása? Itt négy hónap alatt átképzik és munkába állítják

2016.07.01.

A szakmabeliek által alapított Green Fox Academy négy hónap alatt programozót farag a karrierváltókból. Minden olyan diák, aki eddig sikeresen teljesítette a képzés követelményeit másfél hónapon belül elhelyezkedett a piacon.

Tovább A cikkre

Nem számít, hány éves és mivel foglalkozott idáig

2016.06.30.

A jól ismert nagy magyar mérnökproblémára keresi a megoldást egy rendhagyó oktatási és üzleti modellben működő programozóképzés, a Green Fox Academy. Alaptézisük, hogy a kódolás bármilyen szakmai múlttal megtanulható. A fejlesztőcégek pedig szó szerint lestoppolják és elkapkodják innen az embereket.

Tovább A cikkre

Sikersztori az oktatásban - A Green Fox Academy megcsinálta

2017.06.29.

Manapság egyre inkább divat az iskola alapítás, de aki próbálta, tudja, hogy nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Sokan belekezdtek már, sokan bele is buktak, de szerencsére azért akadnak jó példák is.

Tovább A cikkre

Sikersztori az oktatásban

2016.01.01.

A Green Fox Academy egy olyan iskola Budapesten, ahol “nemprogramozókból” képeznek junior programozókat négy hónap alatt. A karrierváltó felnőtteket a kurzus elvégzése után segítik az elhelyezkedésben is. Mindezt egy rendhagyó üzleti modell keretében teszik, amibe partnerként bevonják az IT cégeket is, akik mind a finanszírozásban mind a megvalósításban komoly részt vállalnak. A képzés viszont szakmai okok miatt nem akkreditált. Az akkreditációs folyamat ugyanis nem tenné lehetővé, hogy mindig a legfrissebb technológiákat taníthassák meg.

Tovább A cikkre
Következő kurzus indulása: július 30.
Jelentkezési határidő: június 17.

A felvétel folyamatos, tehát minél hamarabb jelentkezel,
annál nagyobb esélyed van bekerülni! ;) 

Vágj bele, válts karriert!