Published on:
26.9.2023

Így kell kihozni a legtöbbet a Hello IT! for Women programból

Publikálva:
2023.09.26.

Magdi pénzügyes, közgazdászként változásra vágyott és szerencsére rátalált az ingyenes Hello IT! for Women programra. Először elvégezte az IT Support kurzust, majd az IT Automatizációt is, és már a Cybersecurity kurzus felén is túl van. Mik a tapasztalatai és a jövőbeni tervei? Erről mesél most nekünk!

Mesélj pár szót magadról! Ki vagy te? :)

Magdi vagyok, pénzügyes, közgazdász. Sok minden érdekel, szeretek varrni, festeni, de úgy általában alkotni. Emellett évek óta tai chizok, és újabban táncolni is tanulok, salsát. Szeretem feszegetni a saját határaimat. :)

Milyen területen dolgozol jelenleg, mivel foglalkoztál a képzés előtt? 

Az IT Support képzés előtt bankban dolgoztam. A képzés adott erőt, hogy váltsak, mert rávilágított, hogy több vagyok, mint gondoltam, de még mindig maradtam a pénzügyi világban. Az IT Support kurzus érdekes és érthető volt, illetve a mindenféle tréning alkalmak nekem sokat adtak. Ezután belevágtam az IT Automatizáció kurzusba is, és igyekszem foglalkozni az IT világgal. Jelenleg a Cybersecurity kurzust végzem, nagy érdeklődéssel.

Milyen céllal vágtál bele a Hello IT! for Women programba? 

Változásra vágytam. Valami olyanra, ami hasznos, érdekes, és egyszer majd még pénzt is kereshetek vele.

Mi volt a stratégiád, hogyan tudtad ennyire gyorsan elvégezni a programot? 

Amikor az IT Automatizáció kurzust végeztem, az idő nagy részében munkanélkül voltam, de nem szerettem volna kiesni a rutinból, így azt az időt, amit irodában töltöttem volna, a tanulásra fordítottam. Emellett a szemem előtt lebegett az is, hogy hamarosan kezdek az új munkakörömben, ahol nem tudom, mennyi időm lesz a kurzussal foglalkozni, így minél előbb szerettem volna befejezni.

Mi volt a legnagyobb kihívás a programban? 

A számonkérések nehezek voltak. Sokat kellett utána járni, kutatni. Beismerem, hogy sokszor volt, hogy nem tudtam rájönni a megoldásra, így megoldásokat keresgéltem. Viszont kifejezetten boldog voltam, amikor az adott megoldás sem működött, de a hibaüzenetet megértettem és javítani tudtam.

Milyen volt ez a típusú tanulás neked? Részt vettél-e a mentorált időpontokon, tréningalakalmakon?

Az, hogy egyedül, otthonról (vagy éppen, ahol voltam) tudtam az online részeket csinálni, nagy szabadság volt. A mentorálás nem csak a feladatokban és az elakadásokban segített, hanem abban is, hogy ne adjam fel. Sokszor közel voltam hozzá, hogy feladjam, de mindig rájöttem, hogy nem csak én küzdök, így egymást húztuk, vittük előre. Valahogy mindig egy összetartó, kedves csoportban voltam, jófej mentorral. :)

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik még nem jutottak a program végére?

Hát... nehéz. Sokszor elfogy az erő, de ilyenkor én tanulás mentes napokat (legalább kettőt) tartottam. Ebben a 2 napban próbáltam olyan dolgokkal foglalkozni, ami feltölt és erőt ad. A tanulásokat pedig felosztottam maximum 45 perces részekre, köztük legalább 10 perces szünetekkel, amikor mást csináltam, kerülve a képernyőt (pl. teát főztem, viragot locsoltam, kiteregettem).

Mik a terveid a jövőre nézve, hogyan kívánod hasznosítani a programban tanultakat? 

Az IT Support kurzuson jó alapokat kaptam, míg az IT Automatizációs kurzus segített felismerni, hogy tetszik a programozás. A jövőben szeretnék mélyebben megtanulni valamilyen programozási nyelvet, valószínűleg a Pythont vagy talán az SQL-t. Mindenképpen olyan területet szeretnék, ahol a pénzügyes tudásomat kiegészítve tudom hasznosítani az IT ismereteimet. De az is lehet, hogy a Cybersecurity vonalon indulok tovább, mert ahogy haladok a tananyaggal, egyre jobban tetszik és magaménak érzem a területet.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?