Published on:
21.11.2021

Mi van a back-enden és front-enden túl? – Microsoft technológián alapuló képzés

Publikálva:
2021.11.21.

A COSMO CONSULT fejlesztési csapatának vezetőjét, Pető Andrist kérdeztük a Green Fox és a COSMO CONSULT közös, Microsoft technológián alapuló online, szuperintenzív programozóképzéséről.

Márciusban – immáron második alkalommal – Microsoft technológián alapuló online, szuperintenzív programozó képzést indítunk a Microsoft legnagyobb európai Dynamics partnerével, a COSMO CONSULT-tal közösen. A kurzust teljesen a nulláról lehet kezdeni, és a sikeres végzést követően legalább 8 fő kezdhet új karrierbe a COSMO szegedi és debreceni irodáinak fejlesztői csapatában.

Mikor csatlakoztál a COSMO csapatához, és mióta foglalkozol Microsoft rendszerekkel?

Pető András: 2015 óta (akkor még Xapt Solution Kft.) dolgozom a Cosmo-nál, de 2008 óta foglalkozom Microsoft rendszerekkel, azon belül is NAV/Business Central a fő területem. A diplomamunkám is NAV-ból írtam, de AX-ben is programoztam 3 évet.

Miért vágtatok bele a közös képzésbe?

P.A.: Manapság nagyon keresettek a Microsoft Dynamics Business Central fejlesztők, de a C/AL és AL programozási nyelv kevéssé ismert, ezért szeretnénk a nagyközönséget is megismertetni ezzel a világgal. Körülbelül 30 fejlesztőt keresünk az idei évben, ezúttal főként a debreceni és szegedi lokációnkba. Elsősorban a már meglévő ügyfeleinket szeretnénk NAV-ról (C/AL) az új technológiával rendelkező Business Centrálra (AL) átállítani. 

Maga a technológia, amivel a képzés foglalkozik, kifejezetten gyártóspecifikus, nem általános célú, mint mondjuk a Java. Miért érdemes mégis ezt a tudást elsajátítani?

P.A.: Akik belevágnak a képzésbe, végre megismerkedhetnek egy komplex vállalatirányítási rendszerrel, egy teljesen más világgal, és nemcsak a manapság ismert Full-Stack, Front-end, Back-end szavakat fogják hallani, hanem olyan fogalmakat is, mint adatelemzés, beszerzés, eladás, raktárkezelés stb. Tehát sokkal kézzelfoghatóbb folyamatokat fognak programozni és megérteni, ami alkalmazható bármely tetszőleges ERP rendszerben, mint amilyen például az SAP vagy az AX. Ezáltal nagy felelősség is van egy programozón (no pressure 😉), hiszen egy egész cég napi működése függhet tőle. Kifejezetten fejlesztői mindsettel válaszolva a kérdésre pedig olyan technológiákkal, eszközökkel fognak dolgozni a kurzusról kikerülő juniorok, mint a Docker, Powershell, GIT, Azure Devops, Visual Studio, Visual Studio Code, MSSQL és persze a C/AL és AL.

Kiknek ajánlod ezt a képzést?

P.A.: Azoknak, akik a programozás mellett az üzleti folyamatokat is szeretnék megérteni, illetve testre szabni.


A képzés teljesen online zajlik, ez a fajta munkarend a képzés utáni COSMO karrierrel mennyire lesz összeegyeztethető?

P.A.: Jelenleg is sok kolléga otthonról dolgozik (Szeged, Kecskemét). Illetve Sopronban is van  irodánk, emellett tervezzük, hogy Szegeden is nyitunk egyet, szóval az online együttműködés teljesen bevett gyakorlat nálunk.

Mi vár egy teljesen más területről érkező junior fejlesztőre a COSMO csapatában? 

P.A.: A képzés után egy gyors rapid junior traningen megyünk végig (az anyag hasonló lesz ahhoz, amit a Green Foxnál tanulnak, csak még egy kicsit bővebben vesszük át). Majd egy nagyobb feladat sikeres implementálása és prezentálása után az új csapattag rá is kerül egy éles projektre.


Miért szeretsz a COSMO-nál fejlesztőként dolgozni?

P.A.: Jó a csapat, sok valódi ügyfélfolyamatot tudok megismerni, és bevezetési projektekben sok olyan kreatív dolgot kell fejleszteni, ami hasznos értéket teremt az ügyfél számára, ezzel időt és pénzt spórolva számukra, ami engem nagyon motivál. Ilyen projektek például PLC interface a Business Central és egy hatalmas nyomdagép között, vagy Webshop interface kódolása, e-invoice és még sorolhatnám.


További információ a képzésről és jelentkezés: https://www.greenfoxacademy.com/cosmo-microsoft-kepzes

Jelentkezési határidő: 2022. február 6.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?