Published on:
27.5.2022

Vállalatspecifikus tudás, akár azonnal projektre állítható szakemberekkel

Publikálva:
2022.05.27.

Az informatikai szektort érintő szakemberhiány a munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívásává nőtte ki magát. Ebben a helyzetben egyre nagyobb jelentőséget kapnak a speciálisan vállalatra szabott megoldások. A corporate bootcamp kifejezetten a cég igényei alapján kidolgozott képzés, ami akár azonnal projektre állítható szakembereket biztosít. A gyakorlati működést és előnyöket a Lufthansa Systems Hungáriával kialakított együttműködésünkön keresztül mutatjuk be.

A Lufthansa Systems Hungária 2012-ben indította el IT Young Professional programját a pályájuk elején álló informatikusok számára. Időközben fontossá vált a program hatékonyságának javítása és a gyakorlatorientált látásmód beépítése a képzésbe. A vállalatot meggyőzte a Green Fox képzésein alkalmazott oktatási módszertan, így a gyakorlatra koncentráló látásmód szerves integrálásával bízta meg a Green Fox-ot. 

Teljes körű támogatás

Az oktatás egy demó projekt kidolgozásán keresztül, tapasztalati úton, agilis szemlélettel zajlik. A feladatot minden évben a Lufthansa Systems Hungária biztosítja, így a program résztvevői valós helyzeteken keresztül tanulnak, a vállalat pedig friss megoldásokkal találkozik, amelyeket több esetben saját szolgáltatásaiba is beépített.

A Green Fox mentorait jellemzően a kiválasztási folyamatba is bevonja a vállalat és a demó feladatok prezentálását is ők facilitálják, a képzés közben pedig értékelést készítenek a résztvevőkről.

“Az együttműködés első pillanatától kezdve end-to-end megoldásban gondolkodtunk. A szakmai mentoroktól a programkoordinátorig minden támogatást megkaptunk a Green Fox-tól"

- mondta el Horváth Róbert, a Lufthansa Systems Hungária Employee Managere, az IT Young Professional program vezetője.

Perfect match

A program résztvevőinek profilját, a haladási naplót és a képzés során nyújtott teljesítményt folyamatosan követik a Lufthansa Systems Hungária munkatársai, és a mentorok visszajelzéseit is figyelembe véve egyeztetik a jövőbeni munkaköröket. Ezzel biztosítható, hogy a résztvevők képességeit alaposan felmérjék, és a lehető legjobb csapatot válasszák nekik. A képzés során általában olyan részletességgel rajzolódnak ki a résztvevők készségei, hogy utólagos csapat módosításra nincs is szükség.

Speciális tudás, gyors beilleszkedés

„A Green Fox Academy-vel kialakított együttműködés legfőbb előnye számunkra egyértelműen a vállalatspecifikus tudás, amivel a végzett hallgatók rendelkeznek. A két hónapos program után a hallgatók gyorsan és hatékonyan tudnak integrálódni a szervezetbe”

– fogalmazta meg Horváth Róbert.

A vállalat számára az is előnyt jelent, hogy az IT Young Professional program résztvevői között erős kötelék alakul ki, miközben elsajátítják a csapatmunkához szükséges készségeket. A program előkészítési munkálatai során a Green Fox mentorainak több éves rutinja jelentős terhet vesz le a Lufthansa Systems Hungária válláról.

Az együttműködés számokban

  • Folyamatos együttműködés 2016 óta 
  • Évente 10-15 fiatal tehetség 
  • Összesen 102 Young Professional a vállalatnál, 55%-uk jelenleg is ott dolgozik

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?