Published on:
11.10.2022

Vállalati képzésekkel a hatékony és gyors integrációért

Publikálva:
2022.10.11.

A piaci változásokat elsősorban rugalmassággal és agilitással kezelhetik hatékonyan a vállalatok, ebben pedig nagy szerepet kap a munkaerő képzettsége és az új kollégák integrációjának minősége is. A belső vállalati képzések mindkét esetben megoldást jelentenek. A képzések nemzetközi trendjeit, a magyar specifikumokat és a vállalatok igényeit Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője vázolta fel a Bitport CIO podcastjének legutóbbi adásában.

Corporate bootcamp típusú képzések alkalmazhatóak junior, medior vagy akár szenior szakemberek iránti igény esetén, és irányulhatnak belső vagy külső, potenciális munkaerő képzésére. 

„Jelenleg leggyakrabban junior munkaerő felvételére irányuló igény tapasztalható a piacon. Ugyanakkor az sem egyedi eset, hogy meglévő munkavállalókat kell átképezni egy másik technológia használatára. Egy vállalatnak például automata tesztelőkre volt szüksége, rendelkezett ugyanakkor manuál tesztelőkkel. Automata tesztelőkből hiány volt a munkaerőpiacon, így mindent egybevetve egyértelműen az upskilling jelentett megoldást a problémára. A célirányos előkészületeknek köszönhetően ez a képzés két hónap alatt eredményesen le is zárult” – mondta el Anita.

Alapozás és valódi kihívások 

„Új munkavállalók felvétele esetén először meg kell vizsgálni, hogy a vállalat mennyire ismeri saját folyamatait, rendelkezik-e megfelelő információval az új kollégák integrációjáról. Lényegében ezzel indul a vállalati képzés kidolgozásának folyamata. Olyan kérdéseket vizsgálunk meg, mint hogy honnan-hova tudja eljuttatni az új kollégákat a belső folyamatai során a vállalat, ezt milyen költség mellett és milyen szakemberek bevonásával valósítja meg. Ezeken felül fontos a szervezet megtartási képessége is. Ha ezek az információk rendelkezésre állnak, beazonosíthatóak a hiányosságok, ezekre pedig egyedi képzést és tananyagot lehet építeni”

- mondta el Anita.

A képzés sikere nagyban múlik a résztvevők tudásszintjének egységességén. Ezért minden képzés erős alapozással indul, garantálva a biztos és egységes ismereteket. Ezt követően bővíthető egyre specifikusabb témákkal a tananyag, a folyamatot pedig a projektfázis zárja. Feladatként megadható olyan valós kihívásokhoz nagyban hasonlító projekt, amelyet a vállalatnál a napi munka során alkalmazott eszközökkel lehet megoldani, ezzel pedig meg lehet győződni a résztvevő tudásáról a vállalati elvárások viszonylatában.  

További részletekért hallgasd meg a teljes beszélgetést!

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?