Published on:
24.10.2023

Lépj egy biztosabb piacra: Vár a Salesforce!

Publikálva:
2023.10.24.

Az elmúlt hónapok egyetlen kulcsszava: „válság”. A vélemények megoszlanak arról, hogy már válságban vagyunk-e vagy csak a küszöbén állunk, mindenesetre abban egyetérthetünk, hogy a legtöbben ebben a bizonytalan időben inkább stabilitásra vágynak – ami a karrierünkre fokozottan igaz. Mit hoz a jövő azok számára, akik éppen karrierváltást fontolgatnak és biztosabb piacra lépnének? Valóban recesszióbiztos a Salesforce terület? Mire számíthatnak azok, akik 2023 végén Salesforce területen dolgoznak vagy éppen most kezdenének bele?

Mi az a Salesforce és hogyan vált ennyire népszerűvé?

A Salesforce nem csupán egy amerikai felhő alapú szoftvercég, hanem a CRM rendszerek világelsője. Fókuszában az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszer és a vállalati alkalmazások állnak, amelyek az ügyfélszolgálattól a marketing automatizáláson és elemzésen át az alkalmazásfejlesztésig minden területet lefednek. A Forbes Magazine kimutatásai szerint a Salesforce Business Administrator, Consultant és Analyst állások stabilan a LinkedIn leggyorsabban növekvő tíz nyitott pozíciója között szerepelnek – annak ellenére, hogy az elmúlt hónapok nem voltak túl kedvezőek a globális gazdaságot tekintve. Még azok technológiai cégek is, amelyek jól szerepeltek a COVID járvány ideje alatt, most kevesebb projekttel üzemelnek és kevesebb pénzből gazdálkodhatnak.

A Salesforce ökoszisztéma sem volt mentes ettől: a Salesforce bevételének növekedése körülbelül 20%-ról 10%-ra esett vissza 2023-ra, ami nagy hatással volt az ökoszisztémára. Bár a kép nem olyan szép, mint néhány évvel ezelőtt, a Salesforce számára még mindig nagyon jó a helyzet. A Salesforce által kifejlesztett üzleti modell rendkívül erős, több mint 23%-os piaci részesedéssel rendelkezik, és folyamatos innovációkat vezet be a platformon, ráadásul saját becslései szerint közel 9.3 millió munkahely jön majd létre az ökoszisztémájukban 2026-ig.

Miért lehet a Salesforce válságbiztos karrier nehéz időben?

Nézzünk rá mélyebben az indokokra, amelyek miatt érdemes fontolóra venni a Salesforce karrierutat 2023 végén.

 

1. Magas kereslet a szakértők iránt: A Salesforce népszerűségének növekedésével párhuzamosan egyre több vállalat keres olyan szakértőket, akik jól ismerik ezt a platformot. Legyen szó tanácsadásról, rendszeradminisztrációról vagy fejlesztésről, a Salesforce szakértők iránti igény folyamatosan növekszik. Miközben amiatt, hogy a terület még viszonylag fiatal, kevés az elérhető szakember, így kifejezetten érdemes lehet Salesforce területre átképezni magadat.

2. Versenyképes fizetés: A Salesforce szakértők, fejlesztők és adminisztrátorok gyakran magasabb fizetést kapnak, mint más IT szakmákban dolgozó kollégáik. A magas kereslet és a specifikus ismeretek kombinációja kiváló bérezési lehetőségeket teremt.

3. Folyamatos fejlődési lehetőség: A Salesforce rendszeresen frissítéseket és újításokat vezet be, így a szakértőknek is folyamatosan tanulniuk és fejlődniük kell. Idén nyáron például a Salesforce és a McKinsey új együttműködést jelentett be, hogy felgyorsítsa a generatív AI bevezetését az értékesítés, marketing, kereskedelem és szolgáltatás területén. Ez a kollaboráció összehozza a Salesforce ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) technológiáit, beleértve az Einsteint és a Data Cloud-ot, a McKinsey saját AI-eszközeivel és adatmodelljeivel.

Tehát a Salesforce ökoszisztémában nincs megállás, sosem fogsz unatkozni, és mindig lesz számodra új kihívás.

4. Széleskörű alkalmazhatóság: A Salesforce nem csak egy szoftver. Egy egész ökoszisztémát kínál, amely számos iparágban és üzleti területen alkalmazható. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy különféle projekteken dolgozz, és szélesítsd szakmai látókörödet.

5. Globális közösség: A Salesforce rendelkezik egy aktív és globális közösséggel, amelyben a szakértők megoszthatják egymással a tapasztalataikat, ötleteiket. Ezen kívül számos konferencia és rendezvény várja azokat, akik mélyebben szeretnének elmerülni ebben az izgalmas világban.

Hogyan kezdj Salesforce karrierbe a nulláról?

A Salesforce ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki az ökoszisztémában karriert szeretne építeni, és számos lehetőséget kínál arra, hogy különböző területeken dolgozz az ökoszisztémán belül, amennyiben megszerezted a Salesforce tanúsítványokat. Összegyűjtöttünk pár tippet ahhoz, hogyan érdemes elindulnod, ha Salesforce karrierben gondolkodsz.

 

1. Ismerd meg az ökoszisztémát és a Trailhead platformot
Az ökoszisztéma megértése az első lépés ahhoz, hogy Salesforce területre válts. A Salesforce széles skálájú termékeket és szolgáltatásokat kínál, ideértve a Sales Cloudot, Service Cloudot, Marketing Cloudot és sok mást. Salesforce szakemberként specializálódhatsz egy vagy több területre az érdeklődésed és a meglévő képességeid alapján. A Salesforce Trailhead egy ingyenes, online tanulási platform, ahol minden szükséges információt megtalálsz a Salesforce termékcsaládról és annak használatáról. A platform interaktív képzéseket és útmutatást nyújt kezdő szinttől a haladóig. Készítsd el saját Trailhead profilodat és kezdődhet a felfedezés!


2. Keress egy átfogó Salesforce képzést

A Salesforce karriered előkészítéséhez elengedhetetlen, hogy befektess egy magas színvonalú Salesforce képzésbe. Keress olyan kurzusokat vagy intenzív tanfolyamokat, amelyek lefedik a platform alapjait és az áhított szerepkörhöz szükséges készségeket és tudást. Győződj meg róla, hogy a képzési szolgáltató megbízható és naprakész tartalommal rendelkezik, amely összhangban van a jelenlegi Salesforce kiadási ciklussal. Mi, a Green Foxnál a Salesforce Trailbazer Workforce partnereként 12 hetes, mentorált képzést nyújtunk, melynek során felkészítünk a hivatalos Salesforce Certified Administrator tanúsítvány megszerzésére. Ez a minősítés fontos belépő a kezdő Salesforce pozíciók betöltéséhez.

3. Csatlakozz a Salesforce Trailblazer közösséghez

A kapcsolatépítés kulcsfontosságú minden karrierváltásnál, és ez alól a Salesforce sem kivétel. Látogass el Salesforce eseményekre, webináriumokra és találkozókra és kerülj képbe az aktuális iparági trendekkel, építs kapcsolatot más szakemberekkel. Legyél részése a Salesforce Trailblazer Community-nek, ami egy aktívan működő online platform és közösség, ahol a Salesforce felhasználók, fejlesztők és partnerek találkoznak, hogy tanuljanak, együttműködjenek, és megosszák a Salesforce termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos tudásukat és tapasztalataikat.

 

4. Szerezd meg a tanúsítványt

A Salesforce tanúsítvány megszerzése kritikus, ha Salesforce pozíciókra szeretnél pályázni. A Salesforce különféle tanúsítási útvonalakat kínál, amelyek specifikus szerepkörökhöz és szakértelmi szintekhez igazodnak. Néhány népszerű tanúsítvány:

  • Salesforce Certified Administrator
  • Salesforce Certified Platform Developer
  • Salesforce Certified Sales Cloud Consultant
  • Salesforce Certified Service Cloud Consultant

A munkaadók világszerte elismerik a Salesforce tanúsítványokat, így az önéletrajzodból sem hiányozhatnak.

5. Jelentkezz Salesforce pozíciókra

Miután megszerezte a szükséges készségeket, minősítéseket és tapasztalatokat, ideje jelentkezni a Salesforce állásokra. Keress olyan cégeket, amelyek Salesforce-t használnak, és igazodnak a karriercéljaidhoz. A Green Fox CRM Specialist képzése olyan Salesforce pozíciókra készít fel, mint a Salesforce Consultant, Administrator vagy Business Analyst.

Míg a gazdasági nehézségek idején sok karrier bizonytalan lehet, a Salesforce szakértői pálya még mindig a válságálló területek közé tartozik. Ha már most Salesforce szakértőként dolgozol, akkor jó helyzetben vagy, ha pedig most kezdenéd el a tanulást, a Salesforce egy hosszú távú karrierlehetőséget jelenthet ebben a kihívásokkal teli időszakban is.

Ha érdekel az IT, de nem kifejezetten vonz a programozói pálya, akkor a CRM Specialist terület lehet a neked való. Jelentkezz november 5-ig képzésünkre és válj Salesforce szakértővé villámgyorsan velünk!

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?