Published on:
26.4.2022

“Fontos, hogy lépést tartsak a technológia fejlődésével” - Fanni, a Hello IT! for Women szupersztárja

Publikálva:
2022.04.26.

Márciusban csaknem 250 hölggyel ismét elindul a Hello IT! for Women, ami egy kifejezetten nőknek szóló, ingyenes IT-kurzus a Green Fox közreműködésével. Habár a résztvevőknek június végéig kell befejezni a 150+ órás programot, van olyan szorgalmas hallgatónk, aki egy hónap alatt a végére ért. Mi volt a titka? Mennyire találta hasznosnak a programot? Erről mesél most nekünk!

Mesélj pár szót magadról! Ki vagy te? :) 

Fanninak hívnak, 25 éves vagyok, jelenleg Amszterdamban élek és közel 3 éve csöppentem bele az IT világába.

Milyen területen dolgozol jelenleg, mivel foglalkoztál a képzés előtt? 

Jelenleg IT területen dolgozom, pontosabban a Cyber Security területén. Az első IT-s munkám egy support pozíció volt, ahol végül megalapoztam a tudásom és a karrierem.

Milyen céllal vágtál bele a Hello IT! for Women programba? 

Mivel nem végeztem egyetemet, úgy éreztem, hogy némelyik témakörben itt-ott vannak hiányosságaim és pontosan emiatt jelentkeztem a kurzusra.

Mi volt a stratégiád, hogyan tudtad ennyire gyorsan elvégezni a programot? 

A stratégiám lényegében az volt, hogy 3 héten keresztül majdnem minden nap foglalkoztam vele. Egy kicsit előnyben érezhettem magam, mert sok dolog már ismerős volt számomra, de volt olyan nap, amikor akár 8 órán át pörgettem a videókat, jegyzeteltem és olvastam.

Mi volt a legnagyobb kihívás a programban? 

Nekem a legnagyobb kihívás az volt, hogy a saját határidőmet tudjam (és sikerült is) teljesíteni. Néha elérkeztem olyan pillanatokhoz a kurzus folyamán, hogy nem éri meg így 'rohanni', főleg azoknál a részeknél, mint például a bináris számrendszerek, amit tényleg fontos, hogy az ember feldolgozzon és megértsen, de miután átrágtam magamat ezeken a fázisokon, már könnyebben tudtam haladni a modulokkal.

Kérlek írd le néhány mondatban a tapasztalataidat a programról! Milyen volt ez a típusú tanulás neked? Részt vettél-e a mentorált időpontokon, tréningalakalmakon? 

A tapasztalataim a program kapcsán egyértelműen pozitívak - nagyon tetszett a rendezettsége és segítőkészsége a Green Fox csapatnak. Én nem vettem részt a mentorált időpontokon, mert úgy éreztem, nincs rá szükségem, de persze ez hatalmas segítség lehet másnak.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik még nem jutottak a program végére? 

Azt, hogy elég a legfontosabb dolgokat kijegyzetelni és nem kell szóról szóra mindent kiírni (már aki használja ezt a tanulási technikát).

Mik a terveid a jövőre nézve, hogyan kívánod hasznosítani a programban tanultakat? 

Továbbra is IT területen tervezek maradni. A programban tanultak után úgy érzem, hogy még jobban beleáshatom magam egy-egy terület témaköreibe, hiszen fontos, hogy lépést tartsak a technológia fejlődésével.

Te is szívesen fejest ugranál az IT világába? Jelentkezz most következő, júliusi Hello IT! for Women csoportunkba és biztosítsd be Te is a helyed! 

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?