Published on:
30.7.2021

Fókuszban a karrierváltó anyukák

Publikálva:
2021.07.30.

Egy új karrier építése kihívásokkal teli, ami különösen igaz a munka világába visszatérő kisgyerekes anyukákra. Az informatikai szektorban szerencsére egyre több munkáltató keresi azokat a képességeket, amikkel a kismamák hozzájárulnak egy csapat sikerességéhez, cserébe számos családbarát intézkedéssel, rugalmas lehetőségekkel támogatják a családokat. Te is próbára tennéd magad?

Számos vállalat felismerte a sokszínűségben rejlő előnyöket, és aktívan tesz azért, hogy elősegítse a diverz munkahelyi közösségek létrejöttét. A diverzitás egyik pillére pedig a nők bevonása az IT munkaerőpiacra. 

A munka világába visszatérő, karrierváltó anyukák már rendelkeznek munkatapasztalattal, jártasak más szakmában, és a pályakezdőkhöz képest sok esetben motiváltabbak. Munkaadói tapasztalatok szerint jó a koncentrálókészségük, képesek nagyon fókuszáltan dolgozni, és jól használják ki az idejüket. Mindemellett konfliktuskezelésben is gyakorlottak, ami kézzel fogható előnyt jelenthet a csapatmunkában.

A BlackRock, a  világ vezető befektetési és kockázatkezelő cége, felismerte ezeket az értékeket, és a sokszínű munkaerőt a kreativitás és a siker egyik kulcselemeként tartja számon. Ezen szemlélet részeként vezettek be számos, a kisgyerekes anyukák és családok elhelyezkedését támogató intézkedést.

Támogató munkahely tartalommal megtöltve 

Az édesanyák számára az egyik legfontosabb munkahelyi érték a rugalmasság, amely biztosítja számukra a munka és magánélet egyensúlyát. A BlackRocknál adott a részmunkaidős foglalkoztatás, amit rugalmasan be lehet osztani. A vállalat akár három havi 100%-ban fizetett szabadságot is biztosít, és a szabadságnak nincs felső határa, bármennyi szabadnapot ki lehet venni, ameddig ezt a csapattal és a vezetővel is le tudja egyeztetni a munkavállaló.

Az időbeosztás rugalmassága mellett még sok más egyéb módon támogatják a családokat  igényelhető például apasági szabadság, a cafeteria részeként pedig akárt bölcsődei támogatás is. 

A fizikai jólléten kívül rendkívül nagy hangsúlyt helyeznek a mentális egészségre, így többek között ingyenesen biztosítanak tanácsadást munkavállalóiknak, akik bármilyen problémával felkereshetik a szakembereket.


Képzéssel a karrierváltásért

A BlackRock kiemelt partnere kifejezetten kisgyermekes anyukáknak indított, Academy4MoMs programozóképzésünknek, ami azt jelenti, hogy végzett hallgatóinknak interjúlehetőséget biztosítanak. 

De mitől is anyukákra szabott a képzés?  Egyrészt részidős, és az időbeosztás is egyedi: az óraszám fokozatosan emelkedik, ezzel felkészítjük a hallgatókat a későbbi munkába állásra is.  A képzés egy élménybölcsődével egy épületben zajlik, így az anyukáknak a tanuláskor sem kell távol lenniük gyermeküktől, igény esetén az oktatás ideje alatt szakképzett pedagógusok foglalkoznak a 1,5-4 éves kicsikkel. A képzést soft skill tréningek és coaching alkalmak is kiegészítik, amik a személyes készségek fejlesztésével hatékonyan támogatják a munkába visszatérés folyamatát. 

A megszerzett tudást a hallgatók a BlackRock felvételi folyamatának résztvevőiként is kamatoztathatják. A képzésen eddig végzett anyukák 100%-a sikeresen helyezkedett el IT területen, ami szintén azt bizonyítja, hogy a vállalatok nagyra értékelik azokat a készségeket, amikkel a kismamák bírnak. A Green Foxban is kiemelt célként kezeljük az anyukák támogatását, ezért az Academy4MoMs végzett hallgatóinak 100% garanciát biztosítunk, ami azt jelenti, hogy ha nem tudsz elhelyezkedni fél éven belül, akkor visszafizetjük a kurzus teljes árát.


Ha a motiváció megvan, mutatjuk az utat

Ha kisgyerekes anyukaként pályaváltáson gondolkozol és érdekel a programozás, akkor Neked ajánljuk Academy4MoMs képzésünket. A következő kurzus 2021. szeptemberében indul, augusztus 8-ig még leadhatod a jelentkezésedet! Kattints ide, és tudj meg mindent a módszertantól kezdve a tandíjakon át a megszerezhető tudásig. 


A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?