Published on:
18.2.2019

Honnan tudhatod, hogy neked való-e a Green Fox?

Publikálva:
2022.04.18.

Nincs ideális jelölt, viszont van 2 dolog, ami elengedhetetlen. Ezért segíti a kiválasztást 4 lépcsős felvételi folyamat, amit most részletesen bemutatunk.

Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki belekezd a Green Fox junior programozóképzésébe. Napi 8-9 óra koncentráció és intenzív tanulás, aztán pedig házi feladatok sora vár a hallgatókra 4,5 hónapon keresztül. Mindez anyagilag és érzelmileg is megterhelő, ezért a képzés sikeres elvégzése komoly elköteleződést igényel. Nem mindenki áll készen erre, többek között ezért van szükség a 4 lépcsős szelekciós folyamatra.

"Ami nélkülözhetetlen a motiváció mellett, az az angol nyelvtudás"

Nincs ideális jelölt életkor, nem vagy képzettség szempontjából: frissen érettségizetteket, illetve középkorú nőket és férfiakat egyaránt találunk a sikeres végzettek között. Ami nélkülözhetetlen a motiváció mellett, az az angol nyelvtudás, hiszen a tananyag jelentős része angol nyelvű, illetve a képzés keretében angolul is kell prezentálni. Az összetett, 4 lépcsős felvételi folyamat során egyértelműen kiderül, hogy a jelölt készen áll-e minderre.

Milyen lépésekből áll a felvételi?

  1. Jelentkezés - Egy óriási elhatározás, de cserébe mindössze néhány kattintás weboldalunk Jelentkezés fülén.
  2. Online teszt - A szintén online elvégzendő kognitív teszt a problémamegoldó készséget és a kreativitást méri játékos feladatokkal. Ez összesen legfeljebb 30 percet vesz igénybe. Az elért százalék alapján dől el, hogy a jelentkező továbbjut-e.
  3. Személyes interjú - Beszélgetés a Green Fox pszichológusával és selection managerével, aki a motiváció mellett a soft skillekre koncentrál.
  4. Szimuláció - Nagyjából ugyanaz történik 1,5 órában, mint a képzés egy átlagos napján. Itt a csapatmunkán és a hozzáálláson van a hangsúly. Fontos szempont például, hogy kérdez-e az illető a mentortól, ha elakad, és hogyan kezeli ezt a helyzetet.

Az online feladatok elvégzésére kb. 4 nap áll rendelkezésre, de korábban is le lehet őket adni. Ha valaki gyorsan halad, akár 1 héten belül lepörgetheti az egész folyamatot. Ha pedig mindez sikeresen megtörténik, akkor a következő lépés már a szerződés aláírása, majd a képzés elkezdése.

Néhány tipp a felkészüléshez

Nem elvárás, hogy a jelentkezőknek legyen tapasztalatuk a programozásban, és a még mindig gyakori tévhittel ellentétben nem kell matekból kitűnő bizonyítvány. Inkább a logikai-algoritmikus képességeken van a hangsúly, illetve a soft skillek is nagyon fontosak.

A ráhangolódásban segíthet néhány applikáció és program. A felvétel sikeressége persze nem ezeken fog múlni, mégis egy kis betekintést nyújtanak a programozás előszobájába:

  • IQ tesztek, logikai tesztek
  • agytorna appok (pl. Lumosity, Elevate)
  • online kurzusok (Coursera, Udemy)
  • a Green Fox ingyenes workshopjai, ahol bárkinek lehetősége van megírni az első kódsorait

Ezek kipróbálása azért is hasznos, hogy kiderüljön, mennyire kötik le és motiválják a jelentkezőt az ilyen típusú feladatok, kihívások. Ezzel fontos tisztában lenni, mert az út még a képzés elvégzése után is hosszú: a tanulás a munka világában is napról napra folytatódik.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?