Published on:
18.4.2023

Erre is figyelj, amikor programozó képzést választasz

Publikálva:
2023.04.18.

Mielőtt bármelyik programozó kurzus mellett leteszed a voksod, érdemes összehasonlítani az ajánlatokat, hiszen nem mindegy, hogy milyen mélységig jutsz el, mennyi támogatást kapsz, vagy éppen milyen esélyekkel indulsz később az álláspiacon. Két részes cikkünkben összegyűjtjük, mire érdemes figyelni, amikor kiválasztod a neked leginkább megfelelő kurzust.

Az ár/érték arány meghatározása

Az árat érdemes nem önmagában, hanem a kapott tudásanyag, illetve egyéb kapcsolódó tréningek, szolgáltatások figyelembevételével vizsgálni. Ha például karrierváltás a cél, valóban felkészít a munkaerőpiacra a képzés? Tartalmaz egyéb szolgáltatást az ár, például kapunk segítséget az elhelyezkedésben? Van hozzá állás/pénzvisszafizetési garancia? Egy adott iskola egyes képzéseinél is eltérhet a kapott szolgáltatás, ilyenkor előfordulhat, hogy jelentős árkülönbség is van a képzések között.

Garancia

Több képző is nyújt állásgaranciát a képzéseihez. Ez egyrészt biztonságot ad, másrészt azt mutatja, hogy a képző biztos abban, hogy a kapott tudással el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. Amellett, hogy jár-e garancia egy adott képzéshez, érdemes annak mértékét, valamint feltételeit megnézni. A Green Foxnál mind szuperintenzív, mind részidős Junior programozó képzésünkhöz 100% elhelyezkedési garanciát nyújtunk, ennek részletei itt találhatók.

Karriertámogatás, segítség az elhelyezkedésben

Ha a képzés után IT területen szeretnél elhelyezkedni, óriási segítség, ha ebben a képző is támogatást nyújt. Azon kívül, hogy összeköt a partnereivel, azt is érdemes megnézni, hogyan készít fel. 

Mi a Green Foxnál például elkészítjük a szakmai profilodat, tech és HR interjú felkészítőket tartunk, próbainterjúk során készülhetsz a valós helyzetekre, és mentoraink odafigyelnek arra, hogy az izzasztó technikai kérdések se érjenek váratlanul. Bekapcsolunk fejlesztési projektekbe, és összekötünk fejlesztőként dolgozó alumni hallgatóinkkal. Ráadásul nemcsak itthon, de akár külföldön is el tudunk helyezni, hiszen Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is jelen vagyunk.

Soft skill tréningek, coaching

 A bootcampek jellemzően soft skill tréningeket, illetve egyéni coachingot is nyújtanak a képzéseikhez. Ez azért fontos, mert egy új területen való elhelyezkedésben a személyes készségeid is nagyon sokat számítanak. A sztereotípiákkal szemben IT területen is kifejezetten fontos a cégek számára, hogy milyenek a kommunikációs skilljeid, hogyan működsz csapatban vagy éppen mennyire vagy rugalmas. Többek közt a Deloitte Tech Trends 2023 kutatásából is kitűnik, hogy a tudás mellett egyre nagyobb jelentősége van a kreativitásnak és a problémamegoldási készségnek, ezek meglétét már sok esetben a felvételi folyamat során vizsgálják a cégek. A coaching pedig azért lehet különösen hasznos, mert a karrierváltó programozó képzések nagyon megterhelőek, és egy-egy mélyponton való átlendülésben óriási segítséget jelenthet egy pszichológus támogatása.

Nálunk például a képzés folyamán nemcsak a kódolásra koncentrálunk, hanem nagy hangsúlyt fektetünk az olyan soft skillek fejlesztésére is, mint pl. a kommunikációs és prezentációs készség, a stresszkezelés, az együttműködés és a csapatjáték. Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink könnyedén megállják a helyüket jövőbeni munkahelyükön, ezért minden osztállyal legalább egy, erre dedikált szervezetpszichológus foglalkozik.

Összegzés

Ahogy cikksorozatunkban korábban írtuk, számos képzés közül válogathatsz, ha programozást szeretnél tanulni, és még ha elsőre hasonlónak is tűnnek, nagyon sok szempontból különbözhetnek egymástól. Azonban egy dologban biztosan hasonlítanak majd: egy bootcamp elvégzése nem könnyű, hiszen rövid idő alatt kell rengeteg új ismeretet elsajátítani, ráadásul az esetek többségében valóban karrierváltásról van szó, ami sok áldozattal jár és nagy anyagi befektetéssel is. Így rendkívül fontos, hogy jól megalapozott döntést hozz, és a számodra legmegfelelőbb képzőhelyet, képzést válaszd ki. Javasoljuk, hogy ha van rá lehetőséged mindenképpen látogass el a számodra szimpatikus képzőhely ingyenes eseményeire, mint például egy workshopra, infóestre, meetupra, ahol akár személyes, akár online formában kipróbálhatod magad a programozásban, jobban megismerheted az oktatási módszert, az ott tanító mentorokat, és első kézből kaphatsz választ a kérdéseidre. Mi is, a Green Foxnál rendszeresen szervezünk ingyenes eseményeket, ahol megismerkedhetsz velünk és képzéseinkkel. Kövesd Facebook-, Instagram oldalunkat vagy weboldalunkat, hogy az elsők között csaphass le a szabad helyekre! Velünk legközelebb például itt találkozhatsz.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?