Published on:
6.12.2018

Élet a Green Fox után: mekkorát lehet dobbantani?

Publikálva:
2018.12.06.

A második évfolyamban végzett, azóta ezerrel építi fejlesztői karrierjét. Lódri Péter mesélt két évvel ezelőtti váltásáról, és arról, hogy miért imádja új szakmáját.

Amióta az informatikushiány slágertéma, a karrierváltáson gondolkodók közül egyre többen döntenek úgy, hogy adnak egy esélyt a programozásnak. Ez különösen jó lehetőség azoknak, akiket mindig vonzott ez a szakma, de valamiért mégis máshogy alakult az életük. Közéjük tartozik Lódri Péter, aki ma már Python fejlesztőként dolgozik egy IT biztonsági startupnál, és nehéz róla elképzelni, hogy nem mindig programozásból élt.

A Green Fox egy ugródeszka, rajtad múlik, mihez kezdesz vele

Gyermekkorától érdekelte a számítástechnika, de soha sem tekintett magára igazi „geek”-ként, ezért felnőttként a sportot és az egészségfejlesztést választotta. Majd amikor Belgiumban élt korábbi munkája kapcsán, a szabadidejében visszatalált az informatikához. Először az interneten tanult kódolni, aztán jött a Green Fox, és onnantól nem volt megállás. Az elhelyezkedés is simán ment: először egy üzleti szoftverek fejlesztésével foglalkozó céghez vették fel, majd egy év után váltott a mostani munkahelyére.

Az akkor megszerzett tudást folyamatos, kemény munkával fejleszti. „Oké, hogy kaptam egy állást, de ennek a magtartásához is sokat kellett tanulnom. A Green Fox tulajdonképpen egy ugródeszka, és rajtad múlik, hogy mihez kezdesz vele”- mondta Péter.

Mit adott Péternek a képzés?

• gyakorlati tudást

• soft skilleket

• jó közösséget

Sosem érezte hátránynak, hogy nem a felsőoktatásban tanulta a szakmát. „Sőt, az a tapasztalatom – most már állásinterjúztatóként is -, hogy nagyon fontosak a soft skillek, amelyeknek a fejlesztése kifejezetten hangsúlyos volt a képzés alatt. Megtanultam például, hogy hogyan kell jó prezentálni az ötleteimet, és megvédeni az álláspontomat”. Úgy érzi, hogy programozói tudásban is jó alapokat kapott, többek között a valós feladatoknak köszönhetően, illetve a közösséget is nagyon szerette, szinte mindenkivel a mai napig tartja a kapcsolatot.

Ez egy király szakma, és egy nagyon szabad világ

Hosszú távra tervez az informatikával, és nemcsak a kódolás érdekli, hanem a magasabb szintű tervezési vagy csapatvezetési feladatok is. Szeretne fejlődni, tanulni, minél több tapasztalatot szerezni, és azt sem tartja kizártnak, hogy a jövőben ennek érdekében elvégez egy Computer Science alapképzést is.  

„Ez egy király szakma, és egy nagyon szabad világ, amiben rengeteg a lehetőség, ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek” – mondta, miközben minden szaván hallatszott az őszinte lelkesedés. A szakmai kihívások és az álláslehetőségek bősége mellett az olyan praktikus szempontokat is kiemelte, mint a home office vagy a rugalmas munkaidő, amelyek a legtöbb IT-cégnél alapvetőek.

Péter a szakma szépségeit másoknak is igyekszik megmutatni, így nemcsak a munkája szól a programozásról, hanem a szabadidejében is sokat foglalkozik ezzel. Két barátjával szervezik a Let’s Code BP meetupotsorozatot, ahol egyszer közösen programoznak a résztvevőkkel, a következő alkalomra pedig meghívnak egy menő programozót, hogy mondja el, ő hogyan oldotta volna meg ugyanazt a feladatot. Nemrég egy szakmai blog írásába is belevágott, amivel célja, hogy több emberrel megossza, hogy mikkel foglalkozik mostanában, illetve hosszú távon ezt szeretné majd referenciaként használni CV helyett.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?