Published on:
26.7.2021

Gyors előrejutás várja az IT szakmára váltókat

Publikálva:
2021.07.26.

Az IT szakma valós lehetőségekkel várja a karrierváltókat, mind pozíció, mind fizetés tekintetében gyorsan lépkednek előre végzett hallgatóink, mutat rá alumni kutatásunk. Tudd meg, milyen háttérrel indultak, és hogyan kamatoztatták a nálunk megszerzett tudást!

Magasabb bérezés akár már két év után

Az IT pályára lépők gyors tempóban haladnak előre karrierjükben a bootcamp elvégzését követően, mutat rá felmérésünk. A bootcampet sikerrel teljesítő hallgatók nagy része az IT szakmában eltöltött második év után már középszintű pozícióban dolgozik, a senior beosztás eléréséhez pedig 3-5 év tapasztalat szükséges.

Ezzel együtt a havi jövedelem is dinamikusan nő, kutatásában részt vevők a képzés utáni első munkahelyükön havonta átlagosan nettó 290.000 forintot keresnek, ami a harmadik évben átlépi a nettó félmillió forintos határt: az alumni kutatás szerint a 3 év tapasztalattal rendelkező végzettek átlagbére nettó 562.000 (bruttó 845.000) forint.

Nincs szükség előképzettségre

A felmérésből kiderült, hogy minden negyedik válaszadó eredetileg gazdasági végzettséggel rendelkezett, amit a műszaki és a humán tudományok követnek. Szintén jelentős a karrierváltók aránya a szolgáltatói, oktatási, természettudományos vagy egészségügyi végzettségűek között is. 

A kutatásban részt vevők átlagosan 6,5 év munkatapasztalat után döntöttek úgy, hogy az IT pályára állnak át a segítségünkkel. A képzés előtt legtöbben az idegenforgalom, vendéglátás területén dolgoztak, ezt követi az oktatási, kutatási vagy tudományos tevékenységről, illetve a pénzügyi, banki, biztosítási szektorból váltók csoportja. 

„Magyarországi junior programozó képzéseinken 2016 óta 800 IT szakember végzett, az őket megkérdező alumni kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a munkaerőpiacon ténylegesen elérhető lehetőségek igazolták-e a korábbi elvárásaikat. Képzéseinket folyamatosan aktualizáljuk és fejlesztjük, választ adva a technológia szünet nélküli fejlődésére, valamint a vállalatok igényeire. A felmérés megerősített minket abban, hogy az általunk összeállított program versenyképes tudást biztosít, és az IT szakma iránt érdeklődő karrierváltók valós munkaerőpiaci lehetőségekkel találkozhatnak”– mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Garantált belépő az IT szektorba

A kutatás szerint junior szoftverfejlesztő képzésünk szinte garantált belépőt jelent az IT szektorba. A legalább fél éve végzett válaszadók 92 százaléka számolt be arról, hogy új pozíciójában a nálunk megszerzett tudását hasznosítja. A sikeresen elhelyezkedők átlagosan 2 hónap alatt találták meg első IT állásukat.

Tedd próbára magad junior programozó képzésünkön, és sajátítsd el az IT szakma alapjait! A tananyag mellett soft skill tréning és coaching alkalmak is a képzés részét képezik, amik segítenek felkészülni az állásinterjúkra és a hatékony csapatmunka alapjait is lefektetik. Választhatsz online és on-campus, szuperintenzív és munka mellett végezhető, részidős képzési formák közül. Nézd meg a részleteket!


A kutatás a magyarországi junior szoftverfejlesztő képzéseinken 2016. és 2021. május között végzett 800 fő megkérdezésével történt. Az online kérdőívet 249 válaszadó töltötte ki 2021. május folyamán.


A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?