Published on:
16.11.2023

“Az automata tesztelés azért tetszett meg, mert egyensúlyt teremt a programozói kihívások és az emberközpontúság között”

Publikálva:
2023.11.16.

Kinek való az Automata tesztelői karrier? Hogy néz ki egy napja annak, aki ezt a területet választja? Ismerjétek meg Antal történetét, aki megoszt veletek minden érdekes részletet a tesztelők világáról!

Mivel foglalkoztál a Green Fox előtt, és miért döntöttél a váltás mellett?

Eredetileg CNC gépkezelőként dolgoztam, a munkám monotonitása miatt döntöttem a karrierváltás mellett.

Milyen típusú képzésre jártál a Green Foxnál?

A Green Foxnál az újratervezés programon vettem részt, ahol manuális és automata tesztelői képzést is kaptam.


Milyen élmény volt a képzés számodra?

Abszolút pozitív csalódás volt, különösen az online formátum és a rugalmassága miatt. Kezdetben nem akartam feltétlenül tesztelő lenni, gondolkodtam a programozói karrieren is, de végül a tesztelés mélységei felkeltették az érdeklődésemet és nagyon megkedveltem ezt a területet.

Milyen volt az álláskeresés a képzés után, és hol helyezkedtél el?

Az álláskeresésem körülbelül egy hónapig tartott, ami nem mondható túl hosszúnak. :) Kezdetben kissé frusztrált voltam, mivel sok embertől azt hallottam, hogy junior pozícióban nehéz elhelyezkedni. Ez azonban csak szóbeszédnek bizonyult, hiszen nekem nagyon gyorsan sikerült állást találnom. Egyébként az ibello-nál kaptam egy jó lehetőséget, ami egy teljesen online működő, tesztautomatizálással foglalkozó vállalat.

Miért tetszett meg az automata tesztelés?

Az automata tesztelés leginkább azért tetszett meg nekem, mert tökéletes egyensúlyt teremt a programozói kihívások és az emberközpontú megközelítés között. A kódírásban rejlő technikai kihívások izgalmasak számomra, miközben nagyra értékelem a lehetőséget, hogy szorosan együttműködhetek a csapattal és részt vehetek a kommunikációs folyamatokban. Ez a kettős megközelítés teszi igazán vonzóvá nekem az automata tesztelést.

Kinek ajánlod az automata tesztelést?

Ajánlom azoknak, akik technológia iránt érdeklődnek, de nem csak programozóként szeretnének dolgozni. Ideális választás a problémamegoldóknak, akik szeretik a csapaton belüli együttműködést, közös munkát is.

Milyen a munkád, hogyan telik egy napod?

Egy tipikus napom, mivel agilis munkakörnyezetben dolgozom, tartalmazza a daily standupot, tesztek karbantartását, új tesztek implementálását, teszteredmények elemzését, hibajavítások ellenőrzését, követelmények megírását és megbeszélését.

Mik a további karrierterveid?

Célom, hogy több projektben vehessek részt a tesztelői tudásom gyarapítása érdekében. Emellett a DevOps területére is szeretném kiterjeszteni szaktudásomat, mivel úgy vélem, hogy az automatizált tesztelésnél ez egyre fontosabb képesség.

Te is egy rugalmasabb, jobb karrierlehetőséget tartogató szakmára vágysz, továbbképzési lehetőséggekkel? Indítsd be velünk Automata Tesztelő karriered! Jelentkezz tavasszal induló, online képzésünkre és végezd el rugalmasan, akár munka mellett!

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?