Published on:
22.11.2023

“Gyorsan lehet látványos eredményt elérni, ami nagyon motiváló”

Publikálva:
2023.11.22.

Balázs eleinte autodidakta módon próbálta megtanulni a programozás alapjait, hogy saját vállalkozása hatékonyságát növelje vele, de egy ponton túl elakadt. Szerencsére rátalált Front-end képzésünkre, és azóta is folyamatosan bővíti tudását IT területen. Kinek ajánlja a Front-endet, és mik a további karrier tervei? Vele készült interjúnkból kiderül!

Mivel foglalkoztál a Green Fox előtt, és miért döntöttél a váltás mellett?

Koncert- és előadóművészek szervezésével foglalkozó cégem van. Már a 2010-es évek közepe óta érdekelt a programozás, de évekig csak gondolat maradt. Bár nagyon izgalmasnak tűnt, akkoriban úgy éreztem, nem tudnék annyi időt szánni a képzésre, így az önfejlesztés mellett tettem le a voksomat, és kitartóan, éjszakákba nyúlóan próbáltam, különböző szkriptekkel növelni a vállalkozásom hatékonyságát. Eleinte jól ment, de idővel akadályokba ütköztem, és rá kellett jönnöm, hogy egy ponton túl nem tudok előrébb jutni önállóan.

Egyértelműen sorsszerűnek éreztem a COVID-dal hirtelen jött rengeteg szabadidőt, és azonnal eldöntöttem, hogy az informatika irányába fordulok. Majd a néhány hónappal később induló Újratervezés programba sikeresen felvételt nyertem.

Milyen élmény volt a képzés? Mik voltak a legfontosabb pozitívumok, illetve a legnagyobb nehézségek?

Számomra meghatározó élmény volt a képzés, különösen azért, mert kifejezetten tetszett a mélyvíz-megközelítés, és  mert a megfelelő témánál önállóságot vagy éppen csapatmunkát vártak el tőlünk, aminek köszönhetően belekóstolhattunk egy valós fejlesztői környezet légkörébe és elvárásaiba.

Szerintem a képzés sokkal többet ad, mint amit ígér, mert a kódolásban szerzett új szemléletmód alapjaiban változtatja meg az életünk más területein is felmerülő új dolgokhoz és problémákhoz való hozzáállásunkat. Természetesen nekem sem ment minden karikacsapás-szerűen, nekem is voltak mélypontjaim a tanulás során, de ahogy változott a szemléletmódunk, amikor egy új problémával szembesültünk, és ahogy egyre többet gyakoroltunk, végül minden akadály elhárult.


A képzés után hol helyezkedtél el, és mennyi időbe telt az álláskeresés?

A képzés vége felé közeledve elkezdett nyitni a világ a COVID lezárásokból, így a cégem is újra működésbe lendült. Emiatt mindenképpen olyan megoldást kerestem, ami lehetővé tette, hogy párhuzamosan végezhessem mindkét tevékenységet. Hamarosan kaptam egy megkeresést a kapcsolati hálómon keresztül egy céges applikáció fejlesztésére, amit nagy izgalommal vállaltam el. Így lényegében a képzés végeztélvel azonnal el tudtam kezdeni fejleszteni.

Miért tetszett meg a Front-end?

Úgy láttam, hogy ez a terület nyújtja a legszéleskörűbb tudást modern, webes technológiákban, valamint gyorsan lehet látványos eredményt elérni, ami nagyon motiváló. Ráadásul innen viszonylag könnyű az átjárás a szerver-oldali technológiák irányába is.

Kinek ajánlod a Front-endet?

Elsősorban kreatív típusú embereknek ajánlom, akiket érdekel a felhasználók gondolkodása, szeretik viszontlátni a képernyőn a munkájuk eredményét, és kellően kritikusak is önmagukkal szemben.

Milyen a munkád, hogyan telik egy munkanapod?

Full-stack alkalmazás-fejlesztéssel és funkció-bővítésekkel foglalkozom napi szinten, szorosan egyeztetve ügyfeleinkkel. A fejlesztés során gyakoriak az egyeztetések, hogy minél pontosabb képet kapjunk a célokról, illetve hogy megbeszéljük, milyen további lehetőségeket tudunk nyújtani, akár továbbgondolni egy eredeti elképzelést.

Mennyire váltotta be a képzés a hozzá fűzött reményeket fizetés és elhelyezkedés tekintetében?

Abszolút beváltotta a reményeimet. Mivel a vállalkozásomba beépül a fejlesztési tevékenység, teljesen magamra szabhatom az ezzel járó előnyöket és terhelést.

Mik a további karrier terveid?

A kkv szektorra koncentrálva szeretném a tudásomat bővíteni, és akár saját csapatot építeni. Izgalmas megismerkedni az új technológiákkal, mert véleményem szerint ezek számos új fejlesztési terület csíráját hordozzák. Jó lenne egy ilyen lehetőségben úttörő szerepet vállalni.

Te is egy olyan szakmára vágysz, ami tele van új lehetőségekkel? Indítsd be velünk Front-end karriered! Jelentkezz tavasszal induló, online, magyar nyelvű képzésünkre és végezd el rugalmasan, akár munka mellett!

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?