Published on:
10.12.2021

Bence tudta mit akar: a gazdasági szemlélet és a fejlesztés találkozása

Publikálva:
2021.12.10.

A karrierváltás messze nem olyan ijesztő, mint sokan gondolják: következő interjúalanyunk sztorija is erről árulkodik. Bence korábbi munkahelyén már dolgozott vállalatirányítási rendszerekkel, így nem is volt kérdés, milyen karrierúton induljon a Green Fox-nál. Mi motiválta arra, hogy belevágjon a Microsoft technológián alapuló képzésünkbe, és mit szeret a legjobban új munkájában? Cikkünkből minden kiderül!

Mivel foglalkoztál a Green Fox előtt, és miért döntöttél a váltás mellett?

A Green Fox előtt az élelmiszeriparban dolgoztam, azon belül is rendszerspecialistaként. A csapatom a gyárban üzemelő rendszerekkel foglalkozott: mérlegrendszertől a vállalatirányítási rendszerekig mindennel, ami a napi működéshez szükséges volt. A Microsoft Dynamics AX erőforrás tervező, vállalatirányítási rendszerével már itt lehetőségem volt megismerkedni. Nagyon megtetszett, hogy mennyire meg tudja könnyíteni egy vállalat mindennapjait egy ilyen rendszer, ami egyben arra is sarkallt, hogy belevágjak a Green Fox képzésébe.

Mi tetszett meg leginkább a Business Centralban, és mi okoz kihívást számodra ezen a területen?

A Business Central egy nagyon egyszerű program, amit bármilyen komplexitás szinten személyre lehet szabni. Emiatt tetszett meg nagyon. Maga a rendszer gazdasági folyamatokra épül, ami az egyik legizgalmasabb és talán az egyik legnagyobb kihívás is a fejlesztésben. Persze azért nem szükséges könyvelői szinten tudni mindent, de azzal tisztában kell lenni, hogy mi miért történik. Nem elég tehát csak megírni a kódot, tudnia kell a fejlesztőnek azt is, hogy mi lesz annak a szerepe a folyamatokban, illetve a vállalat működésében.

Összességében milyennek találtad a Microsoft technológián alapuló képzést?

A képzés olyan volt, amilyennek elképzeltem. Vállalatirányítási rendszert láttam már felhasználói oldalról, így nagyjából el tudtam képzelni, milyen lehet a fejlesztése. Ennek ellenére így is volt bőven kihívás. Például sokszor éreztük azt, hogy nincs vége a napnak. Amikor valamilyen nehézséggel szembesültünk, gyakran ott ültünk öten is a gép előtt, addig nyúzva közösen a feladatot, amíg meg nem találtuk rá a megoldást. Ebből fakadt azonban talán az egyik legkedvesebb élményem is: azt hiszem kijelenthetem, hogy barátokra leltem a képzés során. Úgy voltunk összezárva nagyjából fél éven keresztül 10 emberrel, hogy közben személyesen egyetlenegyszer sem találkoztunk, mégis nagyon összerázódtunk ez idő alatt.


Mikor találkoztál először a COSMO-s fejlesztőkkel és mi volt az első benyomásod?

A majdani COSMO-s kollégákkal a képzés második felében találkoztunk. Nagy plusz jelentett, hogy a Green Fox-os kurzus során megismerhettük őket, így amikor a céghez kerültünk már nem voltunk idegenek egymásnak. Az első benyomásom egyébként az volt, hogy elfoglaltságaik ellenére mindig szakítottak arra időt, hogy hasznos tanácsokkal lássanak el minket. Leginkább abban segítettek, hogy a felmerülő fejlesztési problémák kapcsán merre induljunk a megoldások keresésében.

Mi az, amit leginkább szeretsz most a munkádban?

A munkámban végre megtaláltam azt, amit kerestem: a kreativitást gazdasági szinten. A Microsoft technológián alapuló fejlesztés nagyon kreatív terület, minden felmerülő problémára több tucat lehetséges megoldás létezik. Most ráadásul részt vehetünk az első saját, éles fejlesztési projektünkben is, amit egy magyar cég számára készítünk.

Te kinek ajánlanád a Microsoft technológián alapuló képzést?

Azoknak ajánlanám, akiket nagyon érdekel a gazdasági vonal, és szeretnének kicsit kreatívabbak is lenni, részt venni a gazdasági folyamatok fejlesztésében. 

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?