Published on:
13.7.2023

A munkatapasztalattal bíró juniorokat könnyebb integrálni a napi munkába

Publikálva:
2023.07.13.

Az evosoft Hungary Kft. Magyarország vezető informatikai vállalata, 1995 óta van jelen hazánkban. Ma már közel 2000 fővel működnek, évről évre rengeteg fejlesztőt vesznek fel és integrálnak a csapatukba, a Green Fox Academy-vel is szinte a bootcamp indulásától együttműködnek. Így nemcsak tech, de HR oldalon is óriási tudás gyűlt össze náluk, ezúttal a hatékony onboarding folyamatról és a karrierváltók integrálásáról beszélgettünk.

Mi az evosoft erőssége, mint munkáltató?

Gyorsak, nyitottak vagyunk, ez nemcsak a core tevékenységünkre, de az egyéb folyamatainkra, így az onboardingra is igaz. Ha egy újonnan csatlakozó csapattagnál a motiváció megvan, akkor nagyon könnyen be fog tudni illeszkedni. Amit még rendszeresen kiemelnek munkatársaink, hogy szakmailag magas minőséget képviselünk, így sokat lehet nálunk tanulni, fejlődni.  Ezt a rengeteg program is támogatja, amik szerves részét képezik az evosoft mindennapjainak (https://www.evosoft.hu/blog). 

A szakmai fejlődés a juniorok esetében kiemelten fontos. Őket hogyan segítitek ebben a folyamatban?

A csapattagokat belső képzésekkel, tréningekkel is támogatjuk, a fejlődni vágyó kollégák nálunk minden eszközt és lehetőséget megkapnak a tanuláshoz. Mentor programunk is van, az újonnan csatlakozó munkatársainkat a szakmai vezető és maga a csapat veszi szárnya alá. Mindezek mellett rendszeresek a személyes beszélgetések, growth talk-ok, a szakmai és szervezeti vezetővel egyaránt.
De az általunk alkalmazott új, érdekes technológiákat is érdemes kiemelni, hiszen a fejlesztők számára ez az egyik legfontosabb motivációs tényező. A juniorok már a kezdetektől  megismerkedhetnek ezekkel az új technológiákkal és munka közben mélyíthetik el az addig megszerzett tudásukat. 

Miben látjátok a Green Fox karrierváltó képzéseiről kikerülő hallgatók erősségeit más juniorokhoz képest?

Az evosoft-hoz felvett green foxos kollégáknak már van munkatapasztalatuk, így könnyebb őket integrálni a napi munkába, a csapat életébe. Egyéni különbségek természetesen vannak a tapasztalati szintekben és a motivációban, fejlődési vágyban, ezt a csapatok és egyének szintjén is külön kezeljük. Fél-1 éves távlatban vizsgálva úgy látjuk, hogy mindenki megtalálta a helyét, beilleszkedett a csapatába, és önállóan, produktívan dolgozik. A legjobb tapasztalatunk egyébként azokkal a végzettekkel van, akik valamilyen speciális tematika mentén végezték el a képzést (megjegyzés: a Green Fox rendszeresen indít osztályokat olyan niche területeken, mint pl. Data engineering vagy DeVops).

Egyre többet lehet olvasani arról, hogy a korábbi tévhitekkel szemben IT területen a személyes készségek is nagyon fontosak a hard skillek mellett. A  Deloitte Tech Trends 2023 is felhívja a figyelmet a soft skillek jelentőségére. Ti hogy látjátok ezt a trendet?

Az erős soft skillek megléte valóban előnyt jelenthet, ez nálunk is így van. A csapatmunkára való képesség és hajlandóság alapvető követelmény, fontos, hogy az újonnan csatlakozó kollégáink akarjanak és tudjanak beilleszkedni a csapatba, hatékonyan tudjanak együttműködni másokkal. A junioroknál emellett kiemelten fontos, hogy bátran merjenek kérdezni, segítséget kérni. Ez magától értetődőnek tűnhet, de egyáltalán nem az.
Hard skillek tekintetében pedig az „általános” fejlesztői tudás, a fejlesztő eszközök rutinszerű használata a legfontosabb.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?