Published on:
13.2.2019

Közel 50 millió forintos támogatást kaptunk a Baconsult Inkubátor Programtól

Publikálva:
2019.02.13.

Több tízezer fejlesztő hiányzik a magyar munkaerőpiacról, erre kínál megoldást junior programozó képzésünk. A tech cégek eltérő igényeihez igazodva célul tűztük ki oktatási portfóliónk diverzifikálását és a tananyag fejlesztését, melyre 46 millió forint támogatást kaptunk az ÖKO_16 keretében indított Baconsult Inkubátor Programtól.

AZ IVSZ iparági felmérése szerint több tízezer informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról, erre kínál megoldást junior programozó képzésünk. 2015 októberi indulásunk és 2018 év eleje között több mint 300 hallgató iratkozott be a képzésünkre, 2018. februárban pedig már hetedik évfolyam startol el. A munkaerőpiac is visszaigazolta a modellünk sikerességét, több mint 40 partnercég szavazott bizalmat a Green Fox tehetségeinek.

Még több szakirány

A tech terület az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, a szektorban működő vállalatok pedig mind technológiai ismeretek, mind  soft skillek tekintetében eltérő elvárásokat támasztanak a fejlesztőkkel szemben. Az IT szektor ezen sajátosságaihoz igazodva folyamatosan fejlesztjük tananyagunkat, valamint oktatási portfóliónk diverzifikálását tűztük ki célul. A Baconsult Inkubátor programjától kapott 46 008 850 forintos támogatást ezzel összhangban az oktatás hatékonyságának saját fejlesztésű szoftverekkel történő növelésére, valamint új specializációk bevezetésére fordítjuk, ami elősegíti nemzetközi piacra lépésünket is. A projekt teljes költsége 57 511 063 forintot tesz ki.

Első körben kaptunk támogatást

A Baconsult Inkubátor programja 2017 augusztusában indult el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt “Innovációs Ökoszisztéma” (ÖKO_16 ) program támogatásával, melynek célja a közép-magyarországi startup környezet megerősítése. A Baconsult 10 innovatív hazai kisvállalkozás felkarolására fordítja az állami támogatást, melyet saját forrással is kiegészít. Emellett a nyerteseknek az inkubátor üzletviteli segítséget nyújt és kapcsolati tőkéjét is rendelkezésre bocsátja. Iskolánk BACON_ÖKO_16-2018-0002 számú pályázata az első öt cég között kapott támogatást az inkubátorprogram keretében.

Innen tölthető le a kapcsolódó sajtóközlemény.

A projekt lezárásról készült sajtóközlemény itt érhető el.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?