Published on:
24.8.2022

Biztosítsd be a jövőd szoftverfejlesztőként!

Publikálva:
2022.08.24.

Két év munkatapasztalattal jellemzően már medior pozícióban dolgoznak, három év után pedig átlagosan bruttó 1 millió forint felett keresnek azok, akik velünk váltottak IT karrierre. Ismerd meg friss alumni kutatásunk eredményeit!

IT területen gyorsabban léphetsz előre

Idén nyáron ismét elvégeztük átfogó alumni kutatásunkat, melyben végzett hallgatóink számoltak be arról, honnan indultak és hova jutottak el programozóként.

„A válaszadók több mint 93 százaléka sikeresen megtalálta a helyét IT területen. Ők átlagosan 2 hónap alatt már el is helyezkedtek az új munkahelyükön, 85 százalékukat pedig két év után előléptették. A vállalatok nagyra értékelik a tudásukat és megbecsülik őket” – összegezte Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

Felmérésünkből kiderült, hogy a zöld rókák két év szoftverfejlesztői tapasztalattal jellemzően már medior pozícióban dolgoznak, legalább 3 év tapasztalattal pedig az átlagbérük átlépi a bruttó 1.000.000 forintot.

Programozóként tudatosan alakíthatod a karriered

Világszerte egyre nagyobb az igény az IT szakemberekre, így ezen a pályán a munkavállalók számára több a választási lehetőség. Megkérdeztük a nálunk végzett fejlesztőket, milyen szempontok szerint döntenek arról, hol dolgoznak. Az első szempont természetesen az elérhető fizetés és juttatás, emellett a munkakör és a feladatok nagyban befolyásolják a választást.

Meghatározó tényező a szakmai kihívás, az innovatív projektekben való részvétel – ami folyamatos tanulással jár, ugyanakkor óriási élményt ad, ezt minden Green Fox hallgató megtapasztalja.

A rugalmas lehetőségek közül a távmunka, home office lehetősége előkelő helyen van a mérlegelt szempontok között, ezzel szemben a részmunkaidő lehetősége kevéssé volt fontos a felmérésben résztvevők körében. Tízből kilenc programozó szívesen vállalna munkát nemzetközi környezetben, megtartva magyarországi lakóhelyét, míg a válaszadók 8 százaléka dolgozik külföldön.

100% elhelyezkedési garanciával segítjük a váltást

Ha már fontolgatod a váltást, ne habozz megtenni az első lépéseket! Programozó képzéseinket folyamatosan fejlesztjük, hogy biztosan megtaláld az érdeklődésedhez és egyéni helyzetedhez legjobban illő formát. Online vagy jelenléti, szuperintenzív vagy részidős képzések közül választhatsz, most már négyféle szakirányban. Hasonlítsd össze a lehetőségeket és találd meg a Te utad!

Ha vonz az IT világa, de a kódolás nem feltétlenül a te pályád, a legjobb választás egy technológiát támogató munkakör lehet. Rengeteg cég használ keretrendszereket például ügyfélkapcsolatok kezelésére és alkalmazások fejlesztésére, platformspecifikus tudással rendelkező szakemberekből viszont kevés van. Érdekel? Nézd meg a részleteket!

A kutatás a magyarországi junior programozó képzésünk 2016 és 2022 júniusa között végzett, és az alumni hálózatba bekapcsolódott 700 fő megkérdezésével történt. Az online kérdőívet 198 válaszadó töltötte ki 2022 júniusában.

Szeretnél egy olyan IT tudást szerezni, ami nagyon keresett és anyagilag is megbecsülik a cégek itthon és külföldön egyaránt? Jelentkezz junior programozó képzésünkre és sajátítsd el villámgyorsan velünk.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?