Published on:
31.8.2022

Aliz: "A folyamatos megújulásban hiszünk"

Publikálva:
2022.08.31.

Szeretnétek jobban megismerni partnereinket, akiknél Ti is elhelyezkedhettek a képzést követően? Akkor jó helyen jártok! Az Aliz Community Managerével, Palotás Petrával ültünk le beszélgetni, és kérdeztük arról, hogy milyen munkahely az Aliz, és hogy miért jó náluk dolgozni. Olvasd el cikkünket, és tudj meg többet róluk!

Milyen munkahely az Aliz? Kérlek, mutasd be a céget.

Az Alizt 2010-ben alapította egy szoftvermérnökökből álló csapat azzal a vízióval, hogy izgalmas üzleti kihívásokra adjanak megoldást szerte a világon a legkorszerűbb technológiákkal.

Elsődleges célunk, hogy ügyfeleinket teljeskörűen segítsük a digitális világ kihívásaihoz való alkalmazkodásban és jövőbiztos működést készítsünk elő számukra. Cégünk 2015 óta kizárólag Google Cloud Platformmal (GCP) foglalkozik, magyar vállalatként elsőként szereztük meg a felhőszolgáltató rendkívül összetett premier partneri státuszát. A felhőmigráció, adatelemzés, infrastruktúra és Machine Learning területeken az elérhető legmagasabb szintű képesítéssel bírunk, mindemellett több nagyobb projektünk alkalmazásfejlesztésre irányul.

Az Aliz központja Budapesten található, emellett irodával rendelkezik Berlinben, Szingapúrban és újonnan Milánóban is. Több mint 200 ügyfél sikeres felhőmigrációjában vettünk részt, ügyfeleink elsősorban az e-kereskedelemből (pl. Delivery Hero), a légiiparból (pl. Wizzair), a digitális médiából (pl. Emarsys), a gyártó és pénzügyi (pl. Bank Jago) szektorból kerülnek ki.

Miért jó Nálatok dolgozni?

Az alapításunkkor megfogalmazott víziónk a mai napig áthatja a működésünket és a kultúránkat. Szeretünk a szakma szempontjából reális, értelmes elképzelésekkel foglalkozni felesleges körök és bullshit nélkül. Olyan kihívásokat keresünk, amiket más még nem tudott megoldani előttünk, magas szakmai igényességre törekedve nem vállalunk be akármilyen projektet. Mindezt egy olyan nyitott, transzparens és támogató közegben, ahol elsősorban emberként és nem alkalmazottként tekintenek rád, ahol nem a pozíciód, hanem az érvelésed számít, ahol megvalósíthatod az ötleteidet, ahol bármikor leülhetsz a cégvezetővel kávézni, és dartsozhatsz vagy flipperezhetsz egyet, ha kiengednéd a gőzt.

Eddig milyen együttműködésetek volt a Green Fox-szal?

A Green Fox tevékenységét a kezdetektől folyamatosan figyelemmel kísérjük. Már az első csoportjaik egyikéből vettünk fel végzett hallgatót, ő azóta is, immáron ötödik éve dolgozik nálunk. Rajta kívül jelenleg hárman vannak a csapatunkban.

Milyen területek várják nálatok a Green Foxos hallgatókat?

Jelenleg több mint 30 nyitott pozíciónk van, tevékenységünknek megfelelően DevOps, Data Engineering, Data Science és Application Development területekre keresünk embereket juniortól architect szintig, a budapesti mellett a berlini, ázsiai (Szingapúr, Vietnám) és milánói csapatunkba is. Juniorok jelentkezését elsősorban datas (Python), appdeves (Java) és devopsos projektjeinkre várjuk.

Hogyan támogatjátok a munkavállalóitok digitális fejlődését?

A folyamatos fejlődés iránti igény nálunk nemcsak vállalatként, hanem szervezetként és egyénenként is a mindennapjaink része. Ami a személyes támogatást illeti, fejlesztőcsapatunk minden tagjának van szakmai mentora, valamint az alizos karrierútját és jóllétét támogató People Leadere, ezen felül juniorjainknak és mediorjainknak két hetente Junior és Medior Clubot szervezünk. Emellett mindenki rendelkezésére áll évi 100 óra és meghatározott büdzsé tanulásra.

Mi a fontos számotokra egy junior programozóban?

Juniorok esetén kevésbé a hard skillek, inkább a jelölt tanulási képességei, hozzáállása számít, egy seniorabb pozíció esetén pedig együtt a két tényező. A dinamikus projekt- és technológiai környezet miatt a gyors tanulási képesség mellett a flexibilitás kiemelten fontos szűrőtényező.

Milyennek látjátok a Green Foxos hallgatókat?

Lelkesek, nyitottak, nagyon szeretnének tanulni és bizonyítani. Ezen felül nagy plusz pont, hogy az egyetemről frissen kijövő juniorokkal ellentétben már járatosak a munka világában.

Miért ajánlanátok a Green Foxot másoknak?

Tapasztalatunk szerint az előzőekben említett, számunkra fontos szűrőtényezőkre alapoz a Green Fox is, illetve nagy hozzáadott értéke van annak is, hogy legtöbb hallgatójuk már letett valamit az asztalra más területen. Mindemellett az a megélésünk, hogy hasonló értékeket és vállalati kultúrát képviselünk.

Az Aliznál

Sokszor hallani arról, hogy a szakemberhiány az IT szektor egyik legnagyobb kihívása, és hogy a munkaerőpiac már nem képes kielégíteni az IT cégek felvevő képességét. Ti hogyan vélekedtek erről? Hogyan látjátok a bootcampekben rejlő lehetőségeket?

Nem tagadjuk, hogy a nagymértékű növekedésünknek az IT piac egészét jellemző szakemberhiány a legnagyobb gátja, épp ezért építünk több külföldi lokációban is csapatot, helyezünk kiemelt hangsúlyt juniorjaink fejlesztésére, vagy fordulunk bizalommal az első pillanattól kezdve olyan nem hagyományos toborzási felületekhez mint a bootcampek.

Sokszor hallani, hogy mennyire alacsony a nők aránya az IT szektorban. Ti ezt hogyan látjátok? Mit tesztek ennek az aránynak a javítása érdekében?

Ezt is csak megerősíteni tudjuk, ezért igyekszünk támogatni minden olyan kezdeményezést, ami ezen az arányon változtatni szeretne, pl. idén előadóként bekapcsolódunk a Green Fox Ladies’ Coding Night eseményébe.

Megosztanátok az olvasóinkkal, hogy milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Az Aliznál az első pillanattól kezdve nemzetközi vállalatban gondolkodunk. Idén harmadik külföldi irodánkat nyitottuk meg Milánóban, és folyamatosan vizsgáljuk a más piacokon való megjelenés lehetőségét.

A folyamatos megújulásban hiszünk, ezen szemlélet mentén meglévő, sikeres szolgáltatásaink mellett skálázható termékkel és az üzemeltetési üzletággal bővítjük portfóliónkat, a számokat tekintve pedig szeretnénk folytatni az éves 50%-os profitnövekedést.

Ami mindennek az alappillérét, azaz a csapatot illeti, a jelenlegi 100 főről 2023 végéig 70 fővel szeretnénk bővülni - mindezt úgy, hogy megőrizzük azt a különleges, közvetlen és tiszteleten alapuló vállalati kultúrát, ami az Alizt jellemzi.  Erre sem az energiát, sem a pénzt nem sajnáljuk.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?