Published on:
24.5.2023

Accenture: "Folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítunk"

Publikálva:
2023.05.24.

Szeretnétek jobban megismerni partnereinket, akiknél Ti is elhelyezkedhettek a képzést követően? Akkor jó helyen jártok! Ez alkalommal az Accenture-rel ültünk le beszélgetni, és kérdeztük arról, hogy milyen munkahely, és hogy miért jó náluk dolgozni. Olvasd el cikkünket, és tudj meg többet!

Mivel foglalkozik, illetve milyen munkahely az Accenture?

Egy globális tanácsadó és szolgáltató cég vagyunk, szinte az összes iparágban tevékenykedünk. Az informatikai szektorban az ügyfeleknek technológiai megoldásokat kínálunk, beleértve a digitális üzleti transzformációt, az adatelemzést, az automatizálást és a felhő szolgáltatásokat. Az Accenture-nél az innovációra és a minőségre fókuszálunk, és folyamatosan fejlesztjük ügyfeleink üzleti értékét a világ minden táján. Globális technológiai vállalatként  globális sztenderdekkel (pl. szoftverfejlesztési és projektmenedzsment gyakorlatok), előnyökkel (pl. hozzáférés a gazdag szakmai tudásanyaghoz), és határokon átívelő projektekkel dolgozunk, amelyekből a budapesti iroda munkatársai is kiveszik a részüket.

Két irodánk is van Budapesten: az egyik a 11. kerületben, a Hauszmann Alajos utácban, a másik pedig a Váci Greens budapesti iroda, ahol az Advance Technology Center is helyet kapott, a 13. kerületben, a Váci út mellett található. Világszinten 738.000, Magyarországon pedig több, mint 800 kolléga dolgozik nálunk az ország minden szegletéből. A hibrid munkamódnak köszönhetően kb. hetente egyszer találkozunk személyesen a szűkebb munkacsoportunkkal.

Miért jó Nálatok dolgozni?

Számunkra a legfontosabb, hogy a nálunk dolgozó kollégáknak folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítunk belső képzésekkel, támogatott külső vizsgafelkészüléssel, mentorálással, valamint a projekteken elérhető szakmai segítséggel. Emellett az első 3 hónapban minden belépő munkatárs számára biztosítunk egy "buddy" kollégát, aki segíti a beilleszkedést és az eligazodást.

Továbbá fontos számunkra, hogy az ügyfeleinknek értéket teremtsünk, ezért mindig a legfejlettebb technológiákkal dolgozunk és a legjobb módszertanokat alkalmazzuk. Nemzetközi elismeréseink azt mutatják, hogy az Accenture vonzó és megbecsült munkahely, ahol a kollégák számára mindig kiemelten fontos a fejlődés és a sikeres együttműködés:

  • FORTUNE - World’s Most Admired Companies 33. helyezés
  • FORTUNE - World’s Most Admired Companies: IT Services Category 1. helyezés
  • DREAMJOBS - Szerethető Munkahely IT & Mérnök Kategóriában
  • ZYNTERN - Legjobb egyetemista barát gyakornoki hely Különdíj
  • HRBest - Future Talent Investor Különdíj
Csapatépítő közös reggeli az Accenture-nél

Eddig milyen együttműködésetek volt a Green Foxszal?

Több módon is dolgozunk együtt a Green Foxszal.

  • Közvetítés: a Green Foxtól megkapjuk azoknak a végzőseiknek az önéletrajzát, akik a leginkább illeszkednek az aktuális igényeinkhez, hogy felvehessük velük a kapcsolatot.
  • Irodalatogátás: a Green Foxszal közreműködve szerveztünk irodalátogatást a Váci úti irodánkba, ahol az érdeklődők személyesen kérdezhettek tőlünk, megismerhették a munkakörnyezetet és bennünket is.
  • Tech Talent Speed Date: részt vettünk a Green Fox rapid állásinterjú rendezvényén, ahol interjúztatóként képviseltük az Accenture-t és személyesen megismerkedtünk az aktuális frissen végzett hallgatókkal.

Miért döntöttetek úgy, hogy együttműködtök a Green Foxszal?

A magyarországi Advanced Technology Center (ATC) a már 5 országot magába foglaló Danubia ATC része. A Csehországban és Szlovákiában lévő központok sikeres együttműködését terjesztettük ki a magyarországi Green Fox Academy-vel.

Milyen területek várják nálatok a Green Foxos hallgatókat?

Back-end, front-end, full-stack fejlesztői és tesztautomatizálási kompetenciákkal várjuk a Green Foxos hallgatókat, elsősorban a következő technológiai területekre: Java, Microsoft, QA, Cloud engineering és specifikus platformok, mint például a Salesforce vagy a ServiceNow.

Hogyan támogatjátok a munkavállalóitok digitális fejlődését?

Az Accenture-nél magas színvonalú, saját fejlesztésű virtual classroom/on-demand tréningeket kínálunk, valamint hozzáférhetővé tesszük online oktatási felületek kurzusait is (pl. Percipio, Pluralsight). Ezekkel és hasonló eszközökkel lehet jól megtámogatni az alkalmazható tudást eredményező gyakorlati tapasztalatot projektjeinkben.

Mi a fontos számotokra egy junior programozóban?

Egy olyan junior tech szakember, aki szeret tanulni, aktívan és egymás iránti tisztelettel kommunikál (angolul is), valamint nyitott arra, hogy többféle karrierutat is megismerjen, nálunk kölcsönösen elismertnek érezheti magát.

Milyennek látjátok a green foxos hallgatókat?

A green foxos hallgatók közös tulajdonsága, hogy tudnak és akarnak problémát megoldani. A korábbi karrier tapasztalat is előny: az IT területen kívül megszerzett szervezőképesség, emberismeret és ügyfélkommunikáció is jól alkalmazható a munkánkban. Szerencsére az emberek változatos karrierútja számtalan értékes képességet rejt.

Miért ajánlanátok a Green Foxot másoknak?

A Green Fox alkalmazható tudást ad, a lényegre összpontosít. A szülőknek sem kell aggódni amiatt, hogy mi lesz, ha gyermekük nem tanul tovább egyetemi szinten mérnökinformatikusnak, hiszen ma már vannak bootcampek, ahol hamar olyan szakmai ismeretekre lehet szert tenni, amit a piac megfizet, és karriert lehet építeni belőle.

Az Accenture-nél

Sokszor hallani, hogy mennyire alacsony a nők aránya az IT szektorban. Ti ezt hogyan látjátok? Mit tesztek ennek az aránynak a javítása érdekében?

Az Accenture évekkel ezelőtt stratégiai célként tűzte ki a női munkavállalók arányának javítását. Ezen a területen elért eredményeink miatt kaptuk meg a DIVERSITY INC. Top 50 Companies for Diversity 1. helyezését is (további részletek és eredmények: accenture.com/gender). Ezen felül minden országban érvényben vannak a globális célok, így helyi szinten is igyekszünk szerepet vállalni (pl. Lányok napja, Nők a Tudományban Egyesület és a Skool is stratégiai partnereink). Továbbá a női dolgozók hatékony megtartására is igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani.

Megosztanátok az olvasóinkkal, hogy milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Folyamatos, fenntartható bővülés: létszám, kompetenciák terén, valamint a szakképzettségek növelése. Ezen felül pedig szeretnénk tovább segíteni a már nálunk dolgozó green foxos munkatársak tapasztalatszerzését és karrierjét.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?