#MyFirstApp Coding Camp

INGYENES ONLINE PROGRAMOZÓKÉPZÉS
2018. március 22. csütörtök, 18:30-20:00
Andrássy út 66., 3. emelet
Új csoport indul minden hétfőn.
Fontos, hogy jelentkezés után mindig ellenőrizd a spam leveleidet is.
Jelentkezem

Már régóta bele akarsz kóstolni a tech világába? Kipróbálnád, mennyire való neked egy bootcampképzés? Tanulj bele a programozás alapjaiba, és rakd össze életed első éles webalkalmazását nulláról, online tananyagaink segítségével!

Máris belefognál a karrierváltásba?

Hamarosan indulnakOnline junior programozó képzéseink

Kinek szól ez a képzés?

Mindenkinek! Még a #maradjotthon kampány idején úgy döntöttünk, hogy ingyenes online tananyagot ajánlunk fel azoknak, akik nem tudják folytatni a munkájukat, vagy az otthoni munkavégzés mellett belefér a hétköznapjukba pár óra tanulás. Így a képzés jó lehetőség volt az önfejlesztésre, vagy akár egy új karriert is megalapozhatott azoknak, akik váltásra kényszerültek. Azóta a veszélyhelyzet megszünt, a képzésünk viszont marad!
Úgy gondoljuk, hogy a programozói tudás a közeljövőben még jobban felértékelődik. Ha te is, és elég elszántnak érzed magad, jelentkezz bátran az oldal alján lévő jelentkezési lap kitöltésével!

Rólunk röviden

A Green Fox Academy budapesti és prágai oktatóközpontjában közel 5 éve képzünk át teljesen különböző szakmai hátterű és életkorú embereket junior programozóvá. Hiszünk a #socialdistancing erejében, ezért iskolánkat március közepén átköltöztettük az online térbe.

Hogyan épül fel a képzés?

1. hét (hétfő-péntek, 15:00-19:00)

  • HTML, CSS
  • Miniprojekt: az első saját weboldalad (igen, már az első héten!)

2. hét (hétfő-péntek, 15:00-19:00)

3. hét (hétfő-péntek, 15:00-19:00)

  • Projekt: az első éles webalkalmazásod

A “táborvezetők”, vagyis akik a tananyagot összeállították

Szél
Péter
Vezető Mentor

"Sziasztok, Szél Péter vagyok, a Green Fox képzési vezetője. Korábban a LogMeInnél dolgoztam senior szoftverfejlesztő és scrum master pozikban, kedvenc programozási nyelveim a C# és a JavaScript. Szabadidőmben gyerekeket tanítok programozni különböző non-profit alapítványokon keresztül."

Cserven
Máté
Mentor, Green Fox Academy

"Sziasztok, Máté vagyok, green foxos mentor. Egyetemen ismerkedtem meg a programozással és jobban tetszett mint bármelyik más tárgy. Pár év külföldi munka után karriert váltottam a Green Fox Academy segítségével, így már én is a kedvenc munkámat űzhetem."

Mire van szükséged a részvételhez?

  • Egy számítógépre stabil internetkapcsolattal és mikrofonnal (webkamera nem szükséges).
  • Legalább középszintű angol nyelvtudásra, mert a tananyagaink angol nyelvűek.
  • 4 óra szabadidőre 3 héten keresztül minden hétköznap 15:00-19:00 között, mert ebben az idősávban interaktív csoportmunka is lesz.
  • Az alábbi jelentkezési lap kitöltésére
  • ...és egy nagy adag motivációra😉
JELENTKEZÉS
Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, ha szeretnéd elkezdeni a képzést jövő hétfőn. Az adott heti kurzusra minden hétfőn reggel 8-kor zárul a jelentkezés. Ha ezután regisztrálsz, akkor a következő hétfőn kezdődik számodra a kurzus. Ha nem jövő hétfőn kezdenéd a képzést, hanem később, akkor ne regisztrálj még. Akkor jelentkezz, amikor a követő hétfőn biztosan elkezdenéd.
HAMAROSAN ÚJRA!

Beteltek a helyek, sajnos nem tudunk több regisztrációt fogadni.

Hamarosan újranyitjuk a regisztrációt!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Valóban a nulláról, azaz teljesen kezdő szintről indul a képzés?
Igen, igyekszünk a lehető legminimálisabb belépési korláttal működtetni a kurzust, ez jelenleg 3 dolgot jelent:
1. Egy saját számítógépet stabil internetkapcsolattal, illetve (beépített) mikrofonnal.
2. Legalább középszintű angol nyelvtudást, mert a tananyagaink angol nyelvűek.
3. 4 óra rendelkezésre állást 3 héten keresztül minden hétköznap 15:00-19:00 között.

Tényleg teljes egészében ingyenes a #MyFirstApp Coding Camp?
A fő célunk a kurzussal, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetben a lehető legtöbb embernek biztosítsunk lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a programozásban, legyen szó önfejlesztésről, vagy akár egy új karrier megalapozásáról. Ezért a képzés teljes egészében ingyenes, viszont a részvételhez az első órához való csatlakozás előtt majd egy általunk küldött email linkjére kattintva szükséges megerősítened, hogy elfogadod a Részvételi Feltételeket.

Kapunk a képzés alatt élő mentori segítséget?
A kurzus május végétől az áprilisban rögzített videókat és tananyagokat tartalmazza. A továbbiakban mentoraink nem tudnak élő segítséget nyújtani, ám a tapasztalatok alapján a kurzus így is elvégezhető, ennek fényében állítottuk össze. A résztvevők azonban egymástól tudnak kérdezni, és egymással haladva dolgozzák fel a tananyagot.

Akkor is jelentkezhetek a képzésre, ha előreláthatólag a megadott idősáv egy részében tudok csak bekapcsolódni?
Alapvetően nem ajánljuk, de kellő motivációval meg lehet próbálni. :-) Mivel a kurzus nulláról indul, a résztvevőknek feltehetően nincsen semmilyen programozói háttere. Ezért valószínűleg csak azok fognak tudni pótolni több óra kiesést, akik igazán motiváltak és elkötelezettek a programozás iránt. Mi a hatalmas érdeklődésre való tekintettel nem tudunk egyéni igényeket utólagosan kiszolgálni, így azt javasoljuk, hogy mielőtt jelentkezel, mérlegeld, hogy mennyi időt tudsz önálló felzárkózásra szánni.

A napi 4 órás online képzés mellett mennyi idővel érdemes tervezni házi feladatra, gyakorlásra?
Maximum fél-egy órát érdemes rászámolni naponta a házi feladatokra, illetve a gyakorlásra. Ez lehet, hogy egyes napokon kevesebb lesz. 

A tananyag utólag is elérhető/visszanézhető lesz a résztvevők számára?
A tananyagok egy része videó formátumban érhető el. A megadott 4 órás idősávokban a tanulócsoportoddal együtt dolgozol majd a feladatokon, így könnyen tudtok beszélgetni, visszajelezni egymásnak, és ez segíti majd a közös haladást. Minden hétköznap 15:00 és 19:00 óra között fog zajlani a csoportmunka, ezért fontos, hogy csak akkor jelentkezz, ha valóban rendelkezésre tudsz állni a megadott idősávokban.

Mennyire kell interaktív kurzusra számítani? Szükséges hozzá headset, webkamera vagy mikrofon?
A megadott 15:00 és 19:00 óra közötti idősávok jelentős részében csoportmunka fog zajlani, amihez szükség lesz a számítógéped mellett legalább egy jól működő mikrofonra is. Webkamera nem szükséges a képzés teljesítéséhez, de segíthet abban, hogy jobban  megismerjétek egymást a projekt során, ezáltal motiválóbb tud lenni a társaság és maga a közös munka is.

 Milyen laptop/számítógép szükséges a kurzushoz?
Preferáltan legalább kétmagos processzorral és 4 GB memóriával rendelkező. Az operációs rendszer lehet Microsoft Windows, Linux vagy Mac OS is.

Vállalati laptopról tudnék dolgozni, ami járhat bizonyos korlátozásokkal. Milyen programokat szükséges telepíteni előzetesen a gépre a képzésben való részvételhez?
Az első héten Discord desktop app-on kívül másra nem lesz szükségetek, a későbbiekben ezek a felületek biztosan bejönnek majd:
https://desktop.github.com/
https://code.visualstudio.com/

Hogyan fog kinézni a képzés? Mennyire komplex projekten fogunk dolgozni a képzés során? Lesz szó keretrendszerekről is?
Az első 2 héten 4 témát fogunk lefedni. Mindegyik témát igyekszünk először kontextusba helyezni az ún. Material Review alkalmakon, ahol a mentoraink fognak elmagyarázni minden olyan részletet, ami szükséges a “big picture” megértéséhez. Ezután a résztvevők kisebb tanulócsoportokra oszlanak, amelyek aztán workshopok keretében fognak dolgozni a gyakorlati példákon. Minden tanulócsoportban lesz arra lehetőség, hogy segítsetek egymásnak, és hogy igazi csapatmunka révén jussatok el a megoldásokhoz. Bármikor lehet kérdezni, és feedbacket adni a másiknak. Mivel teljesen a nulláról indul a képzés, így tényleg nagyon az alapokra megyünk, nem lesz szó keretrendszerről, a képzés végén JavaScript alapokkal és jQuery-vel kell majd interaktívvá tenni a projektet.

Kell vizsgát tenni a kurzus végén?
Nem tervezünk ilyet. 

A kurzus végén kapnak a résztvevők bármilyen oklevelet/bizonyítványt/tanúsítványt?
Nem, a kurzus végén az első saját magad által fejlesztett webalkalmazással és sok-sok gyakorlati tudással leszel gazdagabb. :-)

Segítetek az elhelyezkedésben a képzés elvégzése után?
Ez a 3 hetes képzés inkább arra szolgál, hogy kiderítsd valóban neked való-e a programozás, mint karrierút. Ilyen rövid idő alatt nem lehet olyan tudást magadra szedni, amivel el lehetne helyezkedni a munkaerőpiacon. Ha ilyesmiben gondolkodsz, akkor Junior programozó képzéseinket ajánljuk.