Published on:
24.8.2017

A Green Fox sztori

Publikálva:
2017.08.24.

2015 szeptemberében megnyitotta kapuit a Green Fox Academy, Magyarország első 4 hónapos programozó bootcampje. Zöld, mert új és innovatív. Róka, mert okos. Academy, mert na, ez talán magától értetődő.:)

Langmár Pétert (Petákot) és Bárdos Kristófot egy amerikai utazás sodorta össze Fazekas Barbarával. Hónapokkal később már arról beszélgettek, mi lenne, ha egy nyugaton már jól bevált minta alapján életre hívnának egy olyan képzést, amellyel teljesen különböző területekről érkező embereket képeznének át junior programozóvá a lehető legrövidebb idő alatt, majd segítnék őket az elhelyezkedésben. Ezáltal adva közös megoldást a szakemberhiánnyal küzdő IT szektornak, és a jobb lehetőségeket kereső, ambiciózus fiataloknak. Az eszmecserében Peták üzlettársa, Kökény Tamás (Tojás) is részt vett, aki korábban gyerekeket tanított programozni.

Így született meg 2015 szeptemberében Peták és Tojás révén a Lab.Coop, Kristóf révén pedig a Digital Natives alapításában a Green Fox Academy, Magyarország első 4 hónapos programozó bootcampje. Zöld, mert új és innovatív. Róka, mert okos. Academy, mert na, ez talán magától értetődő.:)

Novemberben a Kéthly Anna téren elindult első Szoftverfejlesztő kurzusunk, az első nagy mérföldkő a Green Fox életében. Itt derült ki ugyanis, hogy beigazolódik-e az alapítók két feltételezése, azaz hogy hajlandóak a vállalatok tehetséges junior programozók fejlesztésébe pénzt fektetni, az emberek pedig felmondani az állásukat négy hónap intenzív tanulásért. Nyolc partnercéggel és egy osztálynyi lelkes hallgatóval az oldalunkon elmondhattuk, hogy megcsináltuk.

Miután a képzés sikeresen lement, összepakoltunk, és átköltöztünk alapítócégeink társaságába, a különböző fejlesztőcégek által lakott Andrássy út 66-ba, amivel az volt a célunk, hogy a hallgatóink már a képzés alatt belecsöppenjenek a nyüzsgő sturtup-világba.

2016 májusában máris elrajtolhatott a következő szoftveres kurzusunk, a Green Fox első születésnapját pedig már három párhuzamos osztállyal ünnepeltük. 

Időközben nemcsak a hallgatók, hanem a mentorok és a “háttérben dolgozók” száma is szépen gyarapodott, és mára elmondhatjuk, hogy több mint harmincan dolgozunk a közös célunkért.

A nevünk validálásához már csak egy dolog hiányzott. Egy igazi róka, amiből rögtön kettő lett: Chili és Parázs, akiket 2017 tavaszán fogadtunk örökbe a Budakeszi Vadasparkban.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?