Published on:
21.10.2022

IT karrier, programozás nélkül? Lehetséges!

Publikálva:
2022.10.21.

Az elmúlt néhány évben igencsak megnőtt a népszerűsége a kevés, vagy akár semmilyen programozói tudást nem igénylő alkalmazásfejlesztő- platformoknak. Ezek remek lehetőséget kínálnak a fejlesztő-hiánnyal küzdő vállalatoknak és azok számára is, akik szívesen váltanának IT-ra, de a programozást elsőre nagy falatnak érzik.

Mi a no-code, és mire jó? 

A no-code lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen kódsor megírása nélkül készítsenek el akár egy teljes szoftvert vagy legalábbis annak egy jelentős részét. Ehhez előre meghatározott komponenseket, blokkokat használnak, amelyek információkat hordoznak a számítógép számára arról, hogy mit és hogyan kell csinálni. A no-code specialisták ezeket a komponenseket logikai sorrendbe teszik egy vizuális szerkesztőben egy egyszerű “drag and drop” funkció segítségével.

A legnépszerűbb no-code fejlesztőeszközök közé tartozik a WordPress (webes tartalomkezelés), a Zapier (feladatautomatizálás) és a Zendesk (ügyfélszolgálat), professzionális, üzleti területeken átívelő használatra pedig a Salesforce, a no-code fejlesztés egyik vezető platformja. Ma már több ezer vállalat használja, közel 20%-os piaci részesedéssel világelső a CRM rendszerek területén és ez a szám folyamatosan növekszik, így érdemes elmélyítened a tudásod ezen a területen. 

Mik az előnyei, hátrányai?

A no-code megoldások a nevükhöz híven nem igénylik egyetlen kódsor beírását sem, miután elindították őket. Ehelyett űrlapokra, konfigurációkra és egyszerű beviteli eszközökre támaszkodnak a platform szakértők.

Kiválóan alkalmasak részleges szoftvermegoldások vagy alkalmazások létrehozására, vagy akár például egy weboldal tartalmának és eszközeinek frissítésére anélkül, hogy elterelnék a fejlesztők figyelmét más projektekről. 

A no-code eszközök azonban korlátozottak a nagyszabású innovációk megvalósítása vagy új platformok építése szempontjából. Általában bonyolultabb és drágább a bővítésük, és bár gyorsan beállíthatók, használhatók, rugalmasságuk gyakran korlátozott.

Milyen pozíciókban helyezkedhetsz el nocode tudással? 

Mi, a Green Foxnál kifejezetten Salesforce platform specifikus képzést tartunk, mert azt látjuk a piacon, hogy erre a tudásra folyamatosan növekszik a kereslet céges oldalon. A vállalat az előrejelzések szerint a jövőben is folytatja a terjeszkedést, így egyre több Salesforce szakemberre lesz szükség a munkaerőpiacon. A Forbes Magazine szerint a Salesforce Business Administrator, Consultant és Analyst állások már most is stabilan a LinkedIn leggyorsabban növekvő tíz nyitott pozíciója között szerepelnek, a vállalat szerint pedig mintegy 4.2 millió munkahely jön majd létre a Salesforce ökoszisztémában 2024-ig. 

De lássuk, milyen pozíciókra lehet számítani ezen a területen!

SALESFORCE ADMINISTRATOR

Ebben a pozícióban a te feladatod áthidalni az üzleti követelmények és a technológia közötti szakadékot. Míg a jelentések és dashboardok létrehozása a mindennapok részét képezi, a saját kutatások készítése és a problémák kezelése is a felelősségi körbe tartozik. Az önálló feladatmegoldás mellett csapatmunkára is számíthatsz, hiszen együtt dolgozhatsz más adminokkal, Salesforce fejlesztőkkel és Salesforce tanácsadókkal az összetettebb problémák megoldásában.

SALESFORCE CONSULTANT

A Salesforce tanácsadók teszik lehetővé a szervezetek számára, hogy minél többet hozzanak ki a Salesforce együttműködéseikből, befektetésekből. Ezért kompetensnek kell lenniük a CRM platformon, és képesnek kell lenniük összetett üzleti kihívások fejlesztésére és megoldására. Egy Salesforce Consultant jól ismeri a Salesforce-ot és az általa kínált funkciókat, legújabb frissítéseket, és tisztában kell lennie azzal, hogyan lehet ezeket felhasználni arra, hogy a Salesforce platformból a lehető legtöbbet tudja kihozni az adott ügyfél.

SALESFORCE BUSINESS ANALYST 

Mint Salesforce Business Analyst, a te feladatod  lesz, hogy elmerülj az adatokban, azonosítsd a kulcsfontosságú információkat, és feltérképezz egy nyertes üzleti stratégiát. Legyen szó Business Analyst területről vagy Salesforce Consultant pozícióról, mindkét esetben megoldásokat fogsz keresni, és gyakorlati javaslatokat tenni.

Szeretnél IT területre váltani, de a programozást nagy falatnak érzed? Akkor lehet, hogy a CRM Specialist karrierút neked való. Jelentkezz képzésünkre és sajátítsd el villámgyorsan velünk!

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?