Published on:
30.8.2018

Egyik szerelemből a másikba: a társasjátékok után jött a programozás

Publikálva:
2018.08.30.

Mindig imádta a komplex társasjátékokat, de azt nem gondolta, hogy a programozás neki való. Aztán belevágott, elvégezte a Green Fox programozóképzését, és ma már backend fejlesztő egy webes applikációkat fejlesztő cégnél. Csuzdi Gerda úgy érzi, most jó helyen van: rugalmas időbeosztásban dolgozhat, amit könnyen össze tud egyeztetni anyai teendőivel. A fizetése is magasabb a korábbihoz képest, és minden nap magával viheti Heki nevű kiskedvencét a munkahelyére.

Régóta szemezett a programozással, volt is felvételizni egy másik képzésre, ahova nem vették fel, de ekkor még ő maga sem volt biztos abban, hogy igazán jól menne neki. Aztán részt vett a Green Fox workshopján, ahol elkapta a flow. "Ott kiderült, hogy teljesen nekem való a programozás, és még élvezem is. Vonzott az újrakezdési lehetőség, óriási löketet adott, hogy láttam, a nulláról eljuthatok valahova".

"A stratégiai játékoknál is láncolatokban kell gondolkodni"

Gerda ekkoriban egy társasjátékokat árusító üzlet munkatársa volt, és a mai napig szinte rajong az összetett, stratégiai játékokért. Utólag rájött, hogy erős párhuzam van a két világ között, így nem meglepő, hogy éppen a programozásban talált új lehetőséget. "A stratégiai játékoknál láncolatokban kell gondolkodni, előre végig kell futtatni fejben, hogy egy-egy lépésnek milyen hatásai lesznek később. Erre a képességre szükség volt a programozóképzésen is, amikor backend fejlesztést tanultuk a C# programnyelvben".

Ma már backend fejlesztőként dolgozik egy webes applikációkat fejlesztő cégnél. Különösen pozitív élmény volt számára, hogy a képzés után azonnal el tudott helyezkedni a Green Fox egyik partnerénél. "Ettől a résztől kicsit tartottam, mert nem éreztem magam kiemelkedő tanulónak az évfolyamon belül. Úgy láttam, nekem több időre van szükségem ahhoz, hogy megértsek bizonyos dolgokat, míg másoknak ez gyorsabban ment". A mentorok persze rengeteget segítettek, de szerencsére az intenzív tanulás nem zárta ki a laza hangulatot. "Sokszor belefért egy kis hülyéskedés a többiekkel. Kicsit olyan volt, mint a középiskolában, csak sokkal nehezebb dolgokat tanultunk" - emlékezett vissza Gerda.

A munkát még a Green Foxhoz képest is mélyvíznek érzi, de szerencsére jófej a csapat, és sok támogatást kap a tapasztaltabb kollégáktól. A hangulathoz hozzátesz, hogy minden nap magával viheti kis fekete kutyusát, Hekit, aki a képzésre is elkísérte. Mostani állásában a kutyabarát iroda mellett különösen értékeli, hogy a korábbinál magasabb fizetést kap, és rugalmas időbeosztásban dolgozhat. Utóbbi azért nagyon fontos szempont, mert ez az igény volt a fő mozgatórugó a karrierváltásában.

Gerda ezért váltott:
  • rugalmas munkaidő
  • kutyabarát munkahely
  • új kihívások

„Van egy 4 éves kislányom, és bár a volt kollégáim nagyon rugalmasak és megértőek voltak, én éreztem magam kellemetlenül, hogy ők igazodtak hozzám a beosztás tekintetében. Még így is előre össze kellett hangolni az otthoni dolgokat, amikor este 6-ig bent kellett maradnom a boltban. Nehézkesen fért bele az életembe ez a kötött munkabeosztás, most pedig ha szükséges, tovább bent maradok, ha viszont dolgom van, el tudok menni korábban" - meséli Gerda.

Úgy érzi, a programozásban ideális karrierépítési lehetőséget talált, így nem tervez újabb váltást a jövőben. Arra pedig különösen büszke, hogy már informatikus ismerőseivel is tud szakmázni, akik bennfentesként tekintenek rá azóta, hogy ő is ezzel foglalkozik.

A szerzőről:

About the author

Junior programozó képzések

Zöld út az IT karrierednek

Érdekel

Ismerd meg céges szolgáltatásainkat!

Discover our services for companies!

Tovább olvasnál?

Tovább olvasnál?

Read more?

Read more?