XIII. GREEN FOX MEETUP

Programozási területek - avagy mit fejleszt a fejlesztő?#2
június 5. szerda, 19:00-20:30
1062 Budapest, Andrássy út 66., 3. emelet
REGISZTRÁCIÓ

Ma már állítólag (szerintünk is) bárki megtanulhat kódolni, a programozás pályakezdőknek és elhagyóknak egyaránt kecsegtető karrierlehetőséget jelent, csak arról nem beszélünk eleget, hogy miről is szól valójában ez a szakma.
Az általános iskolai számtechtanárod valószínűleg megpróbálta
neked elmagyarázni anno, de most mi is teszünk rá egy kísérletet
két vendégelőadónk és két mentorunk segítségével!

Moderátor: Málnay Barnabás,
az EIT Digital üzletfejlesztője, a Mobilitás és Multimédia Klaszter ügyvezetője

Mit fejleszt a fejlesztő?! meetupsorozatunkon a nálunk is tanulható programozási területeket mutatjuk be neked nagyon egyszerűen, egy-egy konkrét példán keresztül. Márciusban Front-enddel, Back-enddel, Full-Stackkel, valamint Embeddeddel (beágyazott rendszerek) kezdtünk, most pedig a Test Automation, a Data Science, a Mobile és a DevOps kerül terítékre, mert mielőtt a programozói karrier melett döntesz,
szerintünk fontos tudnod, hogy mit fejleszt a fejlesztő.:)


AKIK ELŐADNAK:

Krasznai
Gergely
Senior Data Analyst, Prezi

"Az elemzői pályára társadalomtudományi háttérrel érkeztem, a Prezi előtt banki és ügynökségi szférában is dolgoztam. Mindig foglalkoztatott, hogy miként lehet feltárni és bemutatni összefüggéseket, feltérképezni a még ismeretlent. Ehhez persze szükség van először jó kérdésfelvetésre és a kontextus megértésére, utána pedig néha kreatív és gyors, olykor komplex megoldásokra. Rendkívül izgalmas terület ez a Preziben is az üzleti és a technikai világok találkozásánál, ahol egyszerre küldetés támogatni a stratégiai döntéshozatalt, és könnyíteni a felhasználóink életét."

Iván
József
Software Testing Manager, EPAM

"1998 óta dolgozom IT-ban, szoftverfejlesztőként kezdtem, 2004-ben kerültem kapcsolatba a teszteléssel és a test automationnel. 2011 óta dolgozom az EPAM-nál, ahol senior software testing engineerként kezdtem, és szépen fokozatosan haladtam előre.:) Az első pillanattól automation vonalon kezdtem el tevékenyedni, Java, .net, mobile automation projekteken is dolgoztam, mint testing team lead."

Gyulavári
Ádám
Mentor, Green Fox Academy

"Gyulavári Ádám (Aze) vagyok, jelenleg a Green Foxban dolgozom mentorként. Korábban, sok éven keresztül a Supercharge-nál dolgoztam Android  és webalkalmazás-fejlesztőként, ahol különféle bankok és telefonszolgáltatók mobilappjának voltam a vezetőfejlesztője. Azóta a Green Foxban is vezettem mobilapp fejlesztői csapatot, mert az egyik legkézzelfoghatóbb eredménnyel jár együtt fejlesztés közben, amit bármikor ki lehet próbálni és meg lehet mutatni a saját telefonomon."

Vass
Sándor
Mentor, Green Fox Academy

"Vass Sándor vagyok, Green Foxos mentor és volt Green Foxos hallgató. Korábban bölcsészettudományokat hallgattam, majd egyik pillanatról a másikra úgy döntöttem, hogy belevágok valami teljesen új dolog megtanulásába, ami valószínűleg életem legjobb döntése volt. Fejlesztővé szerettem volna válni, a képzés során pedig beleszerettem a szakma OPS oldalába, így most ezek határterületével, a DevOps-szal foglalkozok szabadidőmben, illetve a napi munkám során."

No items found.

A 10 mítosz, amit körbejárunk:

  • Hiányszakma itthon és világszinten is
  • Nem feltétlen szükséges hozzá diploma
  • Rugalmas munkaidő, homeoffice
  • Magas fizetés
  • Az íróasztalon túl is van élet: csocsó, relax szoba, ésatöbbi
  • Nem csak magányos küzdelem az elemekkel
  • Folyamatos fejlődés, tanulás, tudásmegosztás
  • Kreatív, alkotó tevékenység
  • Nem férfiszakma
  • Lehet, hogy mi nem gondoltunk mindenre? Hozz te is egy mítoszt, amit szeretnél, ha körbejárnánk!:)

Regisztrálj most, és tarts velünk az év utolsó Green Foxos meetupján!

REGISZTRÁCIÓ - MEETUP

Hamarosan újabb meetuppal várunk!