XI. GREEN FOX MEETUP

Digitális felzárkózás - Programozás mindenkinek?
december 12., 19:00-20:30
1062 Budapest, Andrássy út 66., 3. emelet
REGISZTRÁCIÓ

A soron következő meetupunkon arról lesz szó, hogy kinek mennyi esélye van a digitális felzárkózásra. Mi vár az újonnan felnövekvő generációra? Milyen lehetőségei vannak a speciális helyzetben lévőknek a digitális képzésekre?
Ehhez olyan előadókat hívunk segítségül, akiknek kiemelt céljuk, hogy bebizonyítsák: a programozás mindenkié.

Az est házigazdája: Bombera Krisztina

Miközben 30-40 ezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, addig a társadalom jelentős hányada még mindig a digitális felzárkózásért küzd. A technológiai fejlődés gyorsulása pedig csak erősíti azoknak a lemaradását, akik nem találkoznak időben a programozással, mint karrierlehetőséggel. Pedig ez a pálya olyanok számára is kitörési lehetőséget nyújthat, akikre elsőre nem is gondolnánk. Mi, a Green Foxban úgy gondoljuk, hogy a legszélesebb csoportok becsatornázására van szükség ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a technológiai fejlődéssel és az ebből adódó munkaerőpiaci változásokkal.

VENDÉGEINK:

Nyitó előadás: Digitális munkaerőpiaci körkép 2018
Major Gábor, az IVSZ főtitkára

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 1991-ben jött létre azzal a céllal, hogy katalizálja az informatikai vállalkozások, valamint a modern és versenyképes információs gazdaság és társadalom fejlődését. Szakmai-iparági szövetségként kiemelten küzd a hazai informatikushiány enyhítéséért, és további céljai között szerepel a digitális fókusz erősítése mind innovációs programokban, mind a köznevelés, a felsőoktatás és a felnőttoktatás terén.

A digitális tudás mindenkié
Szerémi Nóra, Logiscool (Digitális Tudásért Alapítvány)

A Logiscool által létrehozott Digitális Tudásért Alapítvány azon dolgozik, hogy minél több gyerek megismerkedjen a digitális írástudással. Céljuk, hogy ne csupán játsszanak különböző eszközökön, hanem valósítsák meg ötleteiket, és saját számítógépes játékok és alkalmazások készítése során tanuljanak meg programozni.

Jelnyelven törünk üvegplafont
Herczeg Erik, Kalóz Eszter, Károlyi Antal, Signcoders

A Signcoders egy olyan társadalmi vállalkozás, melynek keretében elkötelezett szoftverfejlesztők saját szakmájukba vezetnek be siket, illetve nagyothalló embereket, hogy frontend fejlesztők válhassanak belőlük. A kezdeményezés kiemelt célja továbbá ezeknek az embereknek a hosszú távú foglalkoztatása az IT szektorban.

Hogyan segített az elmúlt 4.5 évben 4000 palacsinta abban, hogy több nő legyen a technológiai iparágban?
Guzsaly Péter, Skool

A Skool (Technolgóiai Oktatásért Alapítvány) 8-18 éves lányok technológiai inspirációjára és oktatására fókuszáló non-profit szervezet. Ingyenes programjaikkal szeretnék megmutatni a fiataloknak, hogy miről szól a technológia, és hogy milyen jövőbeni karrierlehetőségek rejlenek számukra ebben az izgalmas világban.

SzuperMamik, programozás, új karrier
Utasi-Peszlen Rita, Academy4MoMs

Az Academy4MoMs Magyarország első olyan képzési központja, amely a kisgyermekes anyák igényeihez igazodva szervez új szakmát biztosító kurzusokat, kiegészítve mindezt az épületen belüli bölcsődei ellátással. 2018 szeptemberében 8 édesanya vágott bele a Green Fox Academy-vel közös képzés keretében a programozói szakma rejtelmeibe, hogy jövő nyártól junior fejlesztőként folytathassák az útjukat.

A 10 mítosz, amit körbejárunk:

  • Hiányszakma itthon és világszinten is
  • Nem feltétlen szükséges hozzá diploma
  • Rugalmas munkaidő, homeoffice
  • Magas fizetés
  • Az íróasztalon túl is van élet: csocsó, relax szoba, ésatöbbi
  • Nem csak magányos küzdelem az elemekkel
  • Folyamatos fejlődés, tanulás, tudásmegosztás
  • Kreatív, alkotó tevékenység
  • Nem férfiszakma
  • Lehet, hogy mi nem gondoltunk mindenre? Hozz te is egy mítoszt, amit szeretnél, ha körbejárnánk!:)

Regisztrálj most, és tarts velünk az év utolsó Green Foxos meetupján!

REGISZTRÁCIÓ - MEETUP

Hamarosan újabb meetuppal várunk!