#StayAtHome Coding Camp

INGYENES ONLINE PROGRAMOZÓKÉPZÉS
2018. március 22. csütörtök, 18:30-20:00
Andrássy út 66., 3. emelet
Kezdődátumok: március 30. (betelt), április 6. (betelt), április 13., április 20.
FONTOS: JELENTKEZÉS UTÁN MINDIG ELLENŐRIZD  A SPAM LEVELEIDET IS!
Jelentkezem

Hasznosan töltenéd a koronavírus miatt felszabadult idődet? Már régóta bele akarsz kóstolni a tech világába? Kipróbálnád, mennyire való neked egy bootcampképzés? Tanulj bele a programozás alapjaiba, és rakd össze életed első éles webalkalmazását a nulláról mentoraink segítségével!

Kinek szól ez a képzés?

Mindenkinek! Folyamatosan keressük a lehetőséget, hogyan tudnánk szakértelmünket jó célra fordítani a #maradjotthon kampány idején, ezért úgy döntöttünk, hogy ingyenes online programozóképzést ajánlunk fel azoknak, akik nem tudják folytatni a munkájukat, vagy az otthoni munkavégzés mellett belefér a hétköznapjukba pár óra tanulás. Így a képzés jó lehetőség az önfejlesztésre, vagy akár egy új karriert is megalapozhat azoknak, akik váltásra kényszerülnek.
Úgy gondoljuk, hogy a programozói tudás a közeljövőben még jobban felértékelődik. Ha te is, és elég elszántnak érzed magad, jelentkezz bátran az oldal alján lévő form kitöltésével!

Rólunk röviden...

A Green Fox Academy budapesti és prágai oktatóközpontjában közel 5 éve képzünk át teljesen különböző szakmai hátterű és életkorú embereket junior programozóvá. Hiszünk a #socialdistancing erejében, ezért iskolánkat március közepén átköltöztettük az online térbe.

Hogyan épül fel a képzés?

1. hét (hétfő-péntek, 15:00-19:00)

  • HTML, CSS
  • Miniprojekt: az első saját weboldalad (igen, már az első héten!)

2. hét (hétfő-péntek, 15:00-19:00)

3. hét (hétfő-péntek, 15:00-19:00)

  • Projekt: az első éles webalkalmazásod

A “táborvezetők”, vagyis akik mindebben segíteni fognak…

Gyulavári
Ádám
Mentor, Green Fox Academy

"Középiskolás koromban kezdtem el foglalkozni a programozással, egyenes út vezetett a mérnök informatikus képzésre, ahol a programozás mellett az emberekkel foglalkozást is megszerettem, ezért a mérnöktanári képzést is elvégeztem."

Szél
Péter
Mentor, Green Fox Academy

"Korábban a LogMeInnél dolgoztam senior szoftverfejlesztő és scrum master pozikban, kedvenc programozási nyelveim a C# és a JavaScript. Szabadidőmben gyerekeket tanítok programozni különböző non-profit alapítványokon keresztül."

Cserven
Máté
Mentor, Green Fox Academy

"Egyetemen ismerkedtem meg a programozással és jobban tetszett mint bármelyik más tárgy. Pár év külföldi munka után karriert váltottam a Green Fox Academy segítségével, így már én is a kedvenc munkámat űzhetem."

Mire van szükséged a részvételhez?

  • Egy számítógépre stabil internetkapcsolattal és mikrofonnal (webkamera nem szükséges)
  • Legalább középszintű angol nyelvtudásra, mert habár a mentoraink magyarul fognak segíteni, a tananyagaink angol nyelvűek
  • 4 óra szabadidőre 3 héten keresztül minden hétköznap 15:00-19:00 között, mert ebben az idősávban interaktív csoportmunka is lesz
  • Az alábbi jelentkezési lap kitöltésére
  • ...és egy nagy adag motivációra😉
JELENTKEZÉS
HAMAROSAN ÚJRA!

Beteltek a helyek, sajnos nem tudunk több regisztrációt fogadni.

Hamarosan újranyitjuk a regisztrációt!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Valóban a nulláról, azaz teljesen kezdő szintről indul a képzés?
Igen, igyekszünk a lehető legminimálisabb belépési korláttal működtetni a kurzust, ez jelenleg 3 dolgot jelent:
1. Egy saját számítógépet stabil internetkapcsolattal, illetve (beépített) mikrofonnal.
2. Legalább középszintű angol nyelvtudást, mert habár a mentoraink magyarul fognak segíteni, a tananyagaink angol nyelvűek.
3. 4 óra rendelkezésre állást 3 héten keresztül minden hétköznap 15:00-19:00 között.

Tényleg teljes egészében ingyenes a #StayAtHome Coding Camp?
A fő célunk a kurzussal, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetben a lehető legtöbb embernek biztosítsunk lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a programozásban, legyen szó önfejlesztésről, vagy akár egy új karrier megalapozásáról, ezért a képzés teljes egészében ingyenes, viszont a részvételhez az első órához való csatlakozás előtt majd egy általunk küldött email linkjére kattintva szükséges megerősítened, hogy elfogadod a Részvételi Feltételeket.

Akkor is jelentkezhetek a képzésre, ha előreláthatólag a megadott idősáv egy részébe tudok csak bekapcsolódni?

Alapvetően nem ajánljuk, de kellő motivációval meg lehet próbálni.:) Mivel a kurzus a nulláról indul, a résztvevőknek feltehetően nincsen semmilyen programozói háttere, így valószínűleg csak azok fognak tudni pótolni több óra kiesést, akik igazán motiváltak és elkötelezettek a programozás iránt. Mi a hatalmas érdeklődésre való tekintettel előreláthatólag nem fogunk tudni egyéni igényeket utólagosan kiszolgálni, így azt javasoljuk, hogy mielőtt jelentkezel, mérlegeld, hogy mennyi időt tudsz önálló felzárkózásra szánni.

A napi 4 órás online képzés mellett mennyi idővel érdemes tervezni házi feladatra, gyakorlásra?
Maximum fél-egy órát érdemes rászámolni naponta a házi feladatokra, illetve a gyakorlásra. Ez lehet, hogy egyes napokon kevesebb lesz, de ha szuperlelkes vagy, és szeretnél több időt szánni pluszfeladatokra, ahhoz szívesen ajánlunk majd további forrásokat. 

A tananyag utólag is elérhető/visszanézhető lesz a résztvevők számára?
A tananyagok egy része videó formátumban érhető el, illetve az ún. Material Review alkalmakról is készül felvétel, amit vissza lehet majd nézni utólag. A megadott 4 órás idősávokban a tanulócsoportoddal együtt dolgozol majd a feladatokon, igy könnyen tudtok beszélgetni, visszajelezni egymásnak, és ez segíti majd a közös haladást. Természetesen a mentoraink is együtt dolgoznak ilyenkor a résztvevőkkel, egy kérdés-válasz platformon fognak segíteni, ha valamilyen kérdést nem sikerül megválaszolni az adott tanulócsoporton belül. Ezekről az alkalmakról viszont nem fog felvétel készülni, minden hétköznap 15:00 és 19:00 óra között live stream formájában fog zajlani a csoportmunka, ezért fontos, hogy csak akkor jelentkezz, ha valóban rendelkezésre tudsz állni a megadott idősávokban.

Mennyire kell interaktív kurzusra számítani? Szükséges hozzá headset, webkamera vagy mikrofon?
A megadott 15:00 és 19:00 óra közötti idősávok jelentős részében interaktív csoportmunka fog zajlani, amihez szükség lesz a számítógéped mellett legalább egy jól működő mikrofonra is. Webkamera nem szükséges a képzés teljesítéséhez, de segíthet abban, hogy jobban  megismerjétek egymást a projekt során, ezáltal motiválóbb tud lenni a társaság és maga a közös munka is.

 Milyen laptop/számítógép szükséges a kurzushoz?
Ez preferáltan legalább kétmagos processzorral és 4 GB memóriával rendelkezik. Az operációs rendszer lehet Microsoft Windows, Linux vagy Mac OS is.

Vállalati laptopról tudnék dolgozni, ami járhat bizonyos korlátozásokkal. Milyen programokat szükséges telepíteni előzetesen a gépre a képzésben való részvételhez?
Az első héten valószínűleg Discord desktop app-on kívül másra nem lesz szükségetek, a későbbiekben ezek a felületek biztosan bejönnek majd:
https://desktop.github.com/
https://code.visualstudio.com/

Hogyan fog kinézni a képzés? Mennyire komplex projekten fogunk dolgozni a képzés során? Lesz szó keretrendszerekről is?
Az első 2 héten 4 témát fogunk lefedni. Mindegyik témát igyekszünk először kontextusba helyezni az ún. Material Review alkalmakon, ahol a mentoraink fognak elmagyarázni minden olyan részletet, ami szükséges a “big picture” megértéséhez. Ezután a résztvevőket kisebb tanulócsoportokra osztjuk, akik aztán workshopok keretében fognak dolgozni a gyakorlati példákon. Minden tanulócsoportban lesz arra lehetőség, hogy segítsetek egymásnak, és hogy igazi csapatmunka révén jussunk el a megoldásokhoz. Bármikor lehet kérdezni, és feedbacket adni a másiknak.Mivel teljesen a nulláról indul a képzés, így tényleg nagyon az alapokra megyünk, nem lesz szó keretrendszerről, a képzés végén JavaScript alapokkal és jQuery-vel kell majd interaktivizálni a projektet.

Kell vizsgát tenni a kurzus végén?
Nem tervezünk ilyet. 

A kurzus végén kapnak a résztvevők bármilyen oklevelet/bizonyítványt/tanúsítványt?
Nem, a kurzus végén az első saját magad által fejlesztett webalkalmazással és sok-sok gyakorlati tudással leszel gazdagabb.:)

Segítetek az elhelyezkedésben a képzés elvégzése után?

Ez a 3 hetes képzés inkább arra szolgál, hogy kiderítsd valóban neked való-e a programozás, mint karrierút. Ilyen rövid idő alatt nem lehet olyan tudást magadra szedni, amivel el lehetne helyezkedni a munkaerőpiacon. Ha ilyenekben gondolkodsz, akkor a 4,5 hónapos Szuperintenzív képzésünket vagy a Részidős képzésünket ajánljuk, melyekről további információkat ITT találsz.

Van esetleg létszámkorlát a jelentkezésnél?
Igyekszünk minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítani a részvételre, ezért 4 egymást követő héten 4 kurzust indítunk. Ugyanakkor szeretnénk tartani magunkat a green foxos oktatási metodológiához, kiemelten fontos célunk, hogy a résztvevők valóban hasznos és pozitív tapasztalatokkal gazdagodjanak a kurzus során. Így ezekre és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a korábban meghirdetett első két időpontra már nem fogadunk el több jelentkezést. Az április 13-i és az április 20-i kezdési időpontok viszont továbbra is nyitottak, bárki jelentkezhet rájuk.