XVIII. GREEN FOX MEETUP

IT karrierutak – Mi a pálya bootcampképzés után?
2021. november 24. szerda, 19:00-20:30
1062 Budapest, Andrássy út 66.
REGISZTRÁCIÓ

Szívesen váltanál IT karrierre? Rendben, de melyikre?!

Ha már elkötelezted magad a karrierváltás mellett és tudod, hogy IT területen képzeled el a jövőd, megtetted az első fontos lépést, gratulálunk! De még nem dőlhetsz hátra elégedetten, hiszen az IT sokszínűsége rengeteg féle karrierlehetőséget kínál azoknak, akik egy jövőálló szakmát szeretnének elsajátítani.

Következő meetupunk alkalmával a Junior programozó képzéseink alatt is választható különböző karrierutakat ismerheted meg végzett hallgatóink közreműködésével, akik saját tapasztalataikból merítve mesélnek aktuális karrierpályájuk előnyeiről és kihívásairól. 

Front-end vagy Back-end? Pro-code vagy low-code? Ha érdekel, mi a pálya nálunk és szereznél egy benyomást arról, hogy az egyes területeket ki, mikor, hogyan és miért választja, mindenképp tarts velünk!

Aki kérdez: Nagy Ildi, a Brain Bar Agenda Managere

AKIK VÁLASZOLNAK:

Atanasziu
Alexisz
Full-Stack fejlesztő, Ericsson

Három éve végeztem a Green Fox szuperintenzív képzésén, ami életem egyik legjobb döntése volt. A kurzusnak köszönhetően több, mint 7 kereskedelemben töltött év után tudtam váltani egy villámgyorsan fejlődő, izgalmas területre, ami a szoftverfejlesztés. Jelenleg az Ericssonnál dolgozom Full-Stack fejlesztőként, és tavaly elkezdtem az ELTE IK-n a programtervező informatikus szakot is, hogy a gyakorlati tudásomat egy kis elméleti háttérrel egészítsem ki.

Szukács
Gergő
Back-end fejltesztő, Guidance

Lassan egy éve dolgozom a Guidance-nél Back-end fejlesztőként. A programozás előtt kertészettel, azon belül is gombákkal foglalkoztam. Életem során számos alkalommal találkoztam problémákkal, amiket sokkal egyszerűbben, könnyebben is meg lehetett volna oldani. Szerettem volna valami olyan tudásra szert tenni, amivel ezek megoldása sokoldalúan kivitelezhető. Ezért eljöttem a Green Fox szuperintenzív képzésére, ahol főként Javát és Springet tanultam, majd később mentorként is igyekeztem átadni a megszerzett tudást az utánam érkezőknek. :)

Konstantin
Anita
Salesforce fejlesztő, Accenture

A Codegirlz képzés végeztével lehetőségem nyílt választani két terület közül, az egyik az SAP volt, a másik pedig a Salesforce. Az SAP-val dolgoztam már korábban, de valahogy sosem tetszett igazán, viszont utánanéztem a Salesforce-nak, ami egész érdekesnek tűnt, így végül erre a területre interjúztam. Azóta eltelt 3 év, sikerült senior fejlesztővé válnom, most már én segítek a junioroknak boldogulni a Salesforce világában, ami szuper érzés. :)

Böröcz
András
Microsoft Dynamics fejlesztő, Cosmo Consult

A Green Foxot megelőzően évekig dolgoztam külföldön vendéglátásban, ami egyre kevésbé jelentett kihívást számomra. Egy flexibilisebb munkakört kerestem, ahol az analitikai és logikai készségeimet is ki tudom használni, így kerültem egy nemzetközi vállalathoz technical/customer support pozícióba, ami csak megerősített abban, hogy az IT világban van a helyem. A Green Fox képzésén nemcsak egy specifikus Microsoft technológiát tanultam meg, hanem lehetőséget kaptam közvetlenül elhelyezkedni egy olyan cégnél, ahol rögtön alkalmazni is tudom a tanultakat. Mivel vállalatirányítási rendszerek fejlesztésével foglalkozunk, ezért az üzleti logika ismerete kifejezetten előny, de ezen felül külön érdekes kihívás egyszerre Front-end és Back-end fejlesztéssel foglalkozni.

Bősze
Balázs
Front-end fejlesztő, SEON

Közel 3,5 éve végeztem a Green Fox szuperintenzív képzésén. Azóta több helyen is dolgoztam Front-end fejlesztőként (többek között a GE-nél és Cheppers-nél), néhány hónapja pedig a SEON csapatát erősítem. Egy reklámügynökség vezetőjeként váltottam 2018-ban Front-end fejlesztői területre, olyan karrierutat kerestem, ami folyamatos kihívások elé állít, a korábbi munkámhoz hasonlóan kreatív és lehetőséget ad a folyamatos fejlődésre. A fejlesztésben megtaláltam, amit kerestem.

A 10 mítosz, amit körbejárunk:

  • Hiányszakma itthon és világszinten is
  • Nem feltétlen szükséges hozzá diploma
  • Rugalmas munkaidő, homeoffice
  • Magas fizetés
  • Az íróasztalon túl is van élet: csocsó, relax szoba, ésatöbbi
  • Nem csak magányos küzdelem az elemekkel
  • Folyamatos fejlődés, tanulás, tudásmegosztás
  • Kreatív, alkotó tevékenység
  • Nem férfiszakma
  • Lehet, hogy mi nem gondoltunk mindenre? Hozz te is egy mítoszt, amit szeretnél, ha körbejárnánk!:)

Regisztrálj most, és tarts velünk az év utolsó Green Foxos meetupján!

REGISZTRÁCIÓ - MEETUP

A részvétel védettségi igazolvány bemutatásához kötött. Vigyázzunk egymásra, így kérjük, hogy maszkot se felejtsd otthon!